Op het terrein in de Delfshaven van Rotterdam kun je bijzonder overnachten op de duurzame stadscamping Culture Campsite. Hier slaap je niet in een tent, maar in een bijzonder, geupcycled object dat architecten speciaal voor Culture Campsite ontworpen hebben. Honeyguide Yalou ging er overnachten.

Op deze zonnige ochtend volgt mijn blik een bij die nectar verzameld bij de bloemen onder onze slaapcabine. In de lucht zweeft een zwerm meeuwen op de warme luchtstromen en de haven van Rotterdam ruist op de achtergrond. 

Samen met een een vriend verken ik Nederland en vandaag is het wel erg bijzonder wakker worden, zo'n twee meter boven de grond. De zon warmt de dag al vroeg op, dus we verlaten snel onze slaapcabine om de stad te verkennen. 

Duurzaam overnachten

De nacht brachten we door in de Sleeping Pot. Een van de acht toffe slaapplekken die op dit terrein te vinden zijn. Ons tiny huisje is gemaakt van materiaal wat voorheen dienst deed als schuilplek voor vee, nu past er precies een zacht matras in. 

Ieder slaapobject vertelt hier een eigen verhaal, want bij Culture Campsite komen architectuur, duurzaamheid en kunst samen. Je slaapt op een creatieve werkplaats waar slaapobjecten gemaakt zijn van reeds gebruikte materialen. 

Oude graansilo´s zijn omgetoverd tot een slaapcabine die iets weg heeft van een ruimteschip. Weer een andere overnachtingsplek is gemaakt van bakstenen die niet goed genoeg waren voor de reguliere bouw, maar die hier helemaal tot hun recht komen in een tof ontwerp van glas en steen. 

Het terrein staat vol bloemen en planten die wederom een duurzaam tintje hebben. Ze komen namelijk uit de voormalige stadstuin uit de buurt die helaas haar deuren moest sluiten. De samenkomst van creativiteit met een duurzaam tintje is wat deze stadscamping een bijzondere sfeer geeft. 

Overnachten bij Culture Campsite

In april 2019 opende Culture Campsite haar deuren, maar de sfeer die er heerst voelt aan alsof de camping al jaren op rolletjes loopt. Met schitterende slaapobjecten, oog voor detail en comfort en een fijne ligging, raad ik iedereen een overnachting aan. 

Nieuwe slaapplekken staan in de planning, net als het verder verduurzamen van de objecten en eetvoorzieningen. Neem hier een actueel kijkje. 

Koffieplekjes in Rotterdam

Culture Campsite is op slechts een kwartier fietsen van Rotterdam Centraal. Met de OV-fiets ben je er dus zo! Met diezelfde fiets verkennen wij Rotterdam. Honeyguide Lisette schreef in een ander blog over haar favoriete koffieplekjes in Rotterdam. Mijn persoonlijke favoriet van die lijst is Op het Dak, waar - de naam zegt het al - je op het dak van een gebouw geniet van het uitzicht over Rotterdam. Je zit hier tussen de bloemen en planten, wat het extra bijzonder maakt. 

Een ander fijn plekje die wat mij betreft ook aan Lisette's lijst toegevoegd mag worden, is Heilige Boontjes. Dit oude politiebureau is nu een hippe koffiebar waar ex-criminelen en (kansarmen) jongeren een werkplek hebben, en waar erg lekkere koffie wordt geschonken. 

(H)eerlijk genieten dus, in hartje Rotterdam. 

 

Veel plezier!
 

Liefs,

Yalou

PS. Yalou heeft ook een eigen blog We are the Earth, waar ze reisverhalen, antropologische kennis en duurzaamheidtips laat samenkomen.