Wakker worden hoog in de bomen, fluitende vogels om je heen en een uitzicht waar je u tegen zegt. Slapen in een boomhut stond al heel lang op het lijstje van team Honeyguide. Een aantal weken geleden kwam deze droom dan eindelijk uit. We pakte onze koffers bij elkaar, reden net over de grens naar België en genoten van een ontspannen verblijf bij Warredal. Een verborgen parel die we graag met je delen. Ga je mee op avontuur?

Een wereld vol blauwe magie - Blueberry Fields

Eerst maken we een tussenstop bij Blueberry Fields in Beringen. Een groen (of moet ik zeggen blauw) domein van maar liefst 12 hectare blauwe bessen vol pluktuinen, wandelroutes, een winkel en een foodtruck met fijn terras. Hier proef je de cadeaus van de natuur waar Blueberry Field heel trots op is, zoals huisgemaakte jam en sappen.

Nadat we het terrein hebben verkend en een paar mooie foto’s hebben geschoten, genieten we van een overheerlijke lunch.

Een sprookje in de natuur - Warredal

Na drie kwartier rijden naderen we Warredal, net over de grens in België. Verstopt tussen de bomen komt er een groot terrein tevoorschijn. Terwijl we de auto parkeren, zien we in de verte al een aantal huisjes staan op verschillende hoogtes. Allemaal uniek en verschillend van elkaar. Van dromerige Hobbit huisjes en knusse cabins tot indrukwekkende boomhutten. Het voelt alsof we in een sprookje terecht zijn gekomen.

Warredal is ooit begonnen met het hippisch centrum, één van de grootste maneges in België. Nog steeds komen hier ruiters van over de hele wereld naar toe om deel te nemen aan wedstrijden of te verblijven in de natuur. Langzaam breidde het zich uit tot een recreatiedomein van maar liefst 24 hectare vol activiteiten en bijzondere overnachtingsplekken in de natuur. 

De allermooiste boomhut - Tree House 3

We worden met een golfkarretje naar onze accommodatie gebracht. Om de rustige bos omgeving te garanderen, is het terrein namelijk autovrij. Wanneer we arriveren bij Tree House 3 kijken we onze ogen uit. Wat een indrukwekkende boomhut! De speelse houten constructie blendt perfect in de natuur. We betreden de hut door een lange trap en komen terecht op het overdekte terras. Aan het terras grenst een hout gestookte privé sauna. Ook al is het buiten superwarm, we kunnen alle drie niet wachten om erin te vertoeven. 

Binnen in de boomhut worden we nog een keer overdonderd. De benedenruimte is gevuld met een keuken, een grote houtkachel, een compacte badkamer, twee bedsteden en leuke zitplekjes. De trap brengt ons naar de bovenste verdieping waar we nog eens drie slaapplekken vinden. De grote raampartijen geven ons een fantastisch uitzicht over het veld achter de boomhut.

Midden in de bossen - Een natuurdomein

Nadat we alle spullen hebben gedropt in de boomhut lopen we naar de cosy beach. Tijd om even af te koelen in het water. De cosy beach bestaat uit een aangelegd strand met fijne stoelen, bedjes en hangmatten. Aan het strand grenst een bar waar je drankjes en pizza kunt bestellen. Deze plek is echt heerlijk voor de warme zomerdagen en ook voor kinderen om te spelen. 

In de bossen van Warredal komen we helemaal tot rust. De huisjes zijn hier zo ingericht dat je back to basic gaat, maar wel met optimale comfort. Dit betekent geen wifi, maar wel alle mogelijkheden om op te laden en te herbronnen. Een digitale detox en echt even een connectie maken met elkaar, de natuur en jezelf. Terwijl het buiten langzaam afkoelt en de zon plaatsmaakt voor de maan besluiten we nog even de sauna in te gaan. Puur genieten!

Tussen de bladeren - Wakker worden

Wanneer we de volgende ochtend wakker worden zijn de vogels al uit volle borst aan het zingen. De knisperende bladeren van de bomen en de geur van het bos doet ons goed. We zouden elke dag wel zo wakker willen worden. 

Hoewel we genieten van de digitale detox moet er vandaag toch een beetje gewerkt worden. Maar op deze locatie voelt werken als een feestje, dus we vinden het niet zo erg. Na de werkdag was het tijd voor het maken van toffe content. We hadden voor het eerst een drone meegenomen, dus dit was de ideale gelegenheid om ermee te oefenen. De zonnestralen tussen de bomen door zorgde voor een prachtig effect. Wil je het feeërieke resultaat zien? Bekijk het hier

Na nog een fijne nacht in de boomhut pakte we onze spullen weer bij elkaar en vertrokken we richting huis. Deze dagen in België waren meer dan genieten bij Warredal. Ben jij benieuwd naar nog meer toffe locaties? Houd dan onze Instagram in de gaten! 

Liefs,

Krisja

Ontdek Nederland - Unieke ervaringen