Heb jij ooit wel eens gehoord van een E-chopper? Een E-chopper is een elektrische motorfiets met een heel stoer uiterlijk. Met zijn brede banden en een hoog stuur heeft het iets weg van een Harley Davidson motor. Ze zijn geheel geruisloos en gaan 25 kilometer per uur. Een ideaal duurzaam vervoersmiddel dus om eropuit te gaan.

In dit blog deel ik daarom zes E-chopper tours. Zodat jij deze lente mooie plekjes in Nederland kunt gaan ontdekken.

1. Woerden - Emmakade 6a, Woerden

Als een echte biker ontdek je Woerden. Een eigentijdse en historische gemeente in het Groene Hart van Nederland. Laat je verrassen door prachtige monumenten, groene binnendoor weggetjes en gezellige terrasjes. Proef onderweg de lekkerste kazen bij een kaasboerderij of duik de geschiedenis in bij Kasteel Woerden.

De stoere E-chopper huur je bij VVV Woerden. Of je nou kiest voor een bestaande of eigen route, met de universele telefoonhouder op de chopper kun je makkelijk de weg volgen.

2. Haarlem - Turfmarkt 30, Haarlem

Altijd al een keer Haarlem willen ontdekken op een unieke manier? Dan ben je bij Hartje Haarlem op het goede adres. Tour met de duurzame E-chopper langs de groene parken en landhuizen. Raas richting het pittoreske Spaarndam of over de boulevard van Zandvoort.

Ook bij Hartje Haarlem kan je zelf op ontdekkingstocht gaan of gebruik maken van één van de samengestelde routes. De enthousiaste organisatie helpt je graag bij je keuze.

3. De Veluwe - Dorpsstraat 28, Garderen

Je rijdt door de Veluwse bossen terwijl je de vogels hoort fluiten. Langs heidevelden, Kasteel Staverden en kleine dorpjes. De frisse voorjaarswind waait door je haar en je geniet van de rust om je heen. Mede dankzij de geruisloze E-chopper heb je zelfs kans om onderweg wild te spotten.

Om teleurstellingen te voorkomen raadt de Veluwe Specialist je aan om ver van tevoren wel even te reserveren op één van de vijf locaties. Zo weet je zeker dat je de mooiste plekjes van de Veluwe kan bewonderen. En nog een leuk feitje om te weten… de Veluwe Specialist heeft de naam E-chopper bedacht.

4. Zeeland - Heinkenszandseweg 56a, Heinkenszand

Van de Veluwe toeren we door naar Zeeland. De zilte zeelucht, gekleurde strandhuisjes en de Zeeuwse kust geven je altijd een vakantiegevoel. Een route langs de havens van Middelburg, een heerlijke rit door de Waterdunen of genieten van het uitzicht over de Westerschelde. 

Funbikes Zeeland biedt verschillende tochten aan om de mooie provincie te ontdekken. Je kan de E-choppers huren voor een hele dag of een dagdeel.

5. Brabant - Kerkeinde 34, Sleeuwijk

Bevers spotten in de Biesbosch, terug in de tijd in het landschap van De Nieuwe Hollandse Waterlinie of rijden langs verschillende forten. Ook aan pauze plekjes voor onderweg is gedacht. Even bijkomen op het terras, waarna je met frisse moed weer verder tourt.

Bij E-Verhuur Brabant heb je keuze uit drie uitgestippelde routes met allemaal hun eigen charmes. Ga je voor de Biesbosch route, de historische route of voor de fortentocht? 

6. Friesland - De Roggeberg 1, Appelscha

Of ga geruisloos zoeven over de slingerpaadjes van het Drents-Friese Wold. De route start bij Vakantiepark RCN de Roggeberg in Appelscha waarna je de Kale Duinen trotseert. Onderweg parkeer je je E-chopper bij uitkijktoren Aekingerzand. Bovenop de toren geniet je van een prachtig uitzicht over het gebied. Een adembenemend pauze plekje.

Om een E-chopper te bemachtigen voor deze mooie route, of voor één van de andere routes door Friesland, dan zit je bij Echopperz goed.

Ben jij klaar voor het avontuur tijdens een tour op de E-chopper? Nou chop chop op die E-chopper! Ik ben benieuwd welke je kiest. Laat het vooral even weten op Instagram door @heyhoneyguide en #heyhoneyguide te gebruiken.

Liefs, 
Krisja

Ontdek Nederland - Meer blogs