Ongeveer één keer per maand verlicht een volle maan de donkere avonden en nachten. Een nieuwe maan cyclus rond af en de lucht hangt vol energieën. Het is de ideale tijd om de kracht van de volle maan te gebruiken tijdens yoga-, en meditatieworkshops en verbindingscirkels. Niet alleen met jezelf, maar ook met de mensen om je heen en de aarde waar je op staat. In dit blog zet ik vier activiteiten op een rijtje die de energieën van de maan gebruiken om innerlijke kracht te versterken en doelen te behalen. Toe aan nog meer inspiratie? Bekijk dan onze retraite themapagina

Een bom aan energie en kracht - Cyclus van de maan

Je hebt vast wel eens gehoord dat de stand van de maan invloed heeft op de natuur, maar de verschillende fases van de maan hebben ook invloed op jou, je buurman en zelfs op je huisdier. Niet door wat we zien als we in de avond naar buiten kijken, maar door de energie en kracht die de stand van de maan met zich meebrengt. De verschillende fases beïnvloeden je emoties, je acties en in veel gevallen ook je nachtrust. 

De derde maan fase is de volle maan. Het is tijd voor ontwikkeling en het laten bloeien van acceptatie en liefde. De maan is helemaal zichtbaar en neemt veel energie met zich mee. De volle maan kan herstellend werken op je lichaam en geeft je meer concentratie. Het is een fase van ontspanning en het ervaren van emoties. Want ook deze worden versterkt door de volle maan. Geniet van de dingen die je hebt behaald en omring je met mensen om wie je geeft. Vanaf nu mag je achterover leunen, een nieuwe maan cyclus komt eraan en je kunt de kracht van de volle maan gebruiken om even op helemaal te laden. Deze vier activiteiten kunnen je daarbij helpen:

1. Volle maan meditatie - Gezond en geluk

Met Gezond en Geluk kun je vanuit huis onder begeleiding mediteren en yoga volgen op de dag van de volle maan. De volle maan versterkt wat er al is, zo ook de helende krachten van yoga en meditatie. Tijdens volle maan meditatie geef je jezelf de ruimte voor diepe heling maar ook een stukje rust en verbinding. Zelfs vanuit je woonkamer, slaapkamer of werkkamer. 

Eigenaresse Tanja neemt je mee tijdens Kundalini Yoga en meditatie. Twee uiterste komen zo samen, dankzij de dynamische yoga oefeningen en de rustige ademhalingsoefeningen. Bij deze vorm van yoga omarm je je eigen levensenergie en verruim je je eigen bewustzijn. Door de chaos van het dagelijkse leven raak je de connectie daarmee wel eens kwijt. Het is tijd voor rust, ruimte en het leegmaken van je hoofd. Ontdek je innerlijke stilte en kom een stukje dichter bij jezelf tijdens deze volle maan fase. Ook zonder ervaring ben je hier welkom, je kunt dus direct starten met jouw aanwezigheid in het hier en nu.

2. Volle maan vrouwen cirkel - Yogaschool Balans

In Etten-Leur kun je je aansluiten bij Yogaschool Balans voor een bijzondere ceremonie. Vrouwen komen hier bij elkaar en gebruiken de energie van de maan om verbinding met elkaar te maken in een volle maan vrouwencirkel. Je gaat op zoek naar de innerlijke kracht en zachtheid die elke vrouw in zich heeft. 

Onder leiding van Ellis start deze dag met rituelen en meditaties die de kracht van de volle maan versterken. Tijdens een cacao ceremonie zet je jouw hart open voor niet alleen jezelf maar ook voor alle vrouwen om je heen. Je leert begrijpen waar de energie van de maan vandaan komt en hoe je het kunt benutten in een Yoga Nidra Sessie met de hulp van Esmee. Met de energie van de maan zul je niet alleen zelf liefde ervaren, maar ook ontspannen naar buiten lopen en bijzondere connecties aangaan met nieuwe mensen. Zoals Yogaschool Balans zelf zegt is het delen van energie en kennis immers ook helen.

3. Volle maan wandeling - Staatsbosbeheer

De volle maan heeft veel invloed op de natuur en dan vooral op het water op aarde. Het speelt een grote rol in de getijden, eb en vloed, maar ook bij dieren en planten is te zien wanneer het volle maan is. Zo passen dieren hun overlevings- en paring strategieën aan. Roofdieren kunnen beter jagen en uilen worden actiever. Het planten van een plant met volle maan heeft invloed op zijn wortels en is er meer sap te vinden in de kiemen van een plant tijdens deze tijd van de maand cyclus. 

Vanuit het Staatsbosbeheer kun je op verschillende plekken in Nederland aansluiten bij een volle maan wandeling. Onder leiding van een boswachter ga je op pad door natuurgebieden en bossen en bekijk je natuur in de donkerte van de avond. Bomen, bloemen en bijzondere planten worden verlicht door het schijnsel van de maan. Door de energie van de maan gaat de natuur anders leven en bekijk je het bos in een ander licht.

4. Kruidengeneeskunde en verbinding - Moon’s farm

Voor dit bijzondere plekje hoeft het niet altijd volle maan te zijn om een uitstapje te maken. Bij de Moon’s farm in Noordwijk maken ze gebruik van de maan en haar genezende krachten. Dit bedrijf organiseert evenementen en workshops waar kruidengeneeskunde en de verbinding met het eigen lichaam samenkomen. Moon’s Farm doet er alles aan om je weer terug in contact te brengen met jezelf en rust te vinden in de chaos van het dagelijkse leven. Dat doen ze niet alleen met hun bijzondere belevenissen, maar ook met hun prachtige locatie. Het bedrijf is omringt door bossen, zelf gegroeide kruiden en verwilderde bloemen. 

Bijzondere evenementen waar de stand van de maan wel wordt gebruikt, zijn volle- en nieuwe maan ceremonies. Facilitator Kim neemt je mee op een spirituele reis waarbij er wordt gekeken naar jouw behoeftes en de connectie met je hart. Ben je ook geïnteresseerd in andere evenementen van deze fijne plek? Dat kan natuurlijk ook. Ze hebben ook ademcirkels, stiltedagen en meditatie momenten buiten de volle maan om. Eén ding is zeker, je komt hier met de hulp van de maan een stukje dichter bij jezelf. 

Het is dus heel logisch dat je een nachtje minder goed slaapt of wat meer emotionele prikkels ervaart rondom volle maan. Toch zijn er zoals je ziet genoeg dingen die je kunt doen om de energie van de maan te omarmen. Het is tenslotte een explosie aan energie en vruchtbaarheid. Gebruik dit om een laatste zetje te geven aan doelen die je wilt behalen of om op een sociaal uitje te gaan. Wil je graag de kracht van de maan bij je houden? Ik leg mijn edelstenen buiten met de volle maan. Deze laden namelijk op en zo draag ik altijd de energie een beetje bij me. 

Wat doe jij altijd tijdens de volle maan? Deel het met ons op @heyhoneyguide, en vergeet ons niet te taggen #heyhoneyguide ! 

Liefs, 
Maxim

Meer Blogs - Op reis in jezelf