Als je denkt aan Den Bosch, dan denk je aan de Sint-Janskathedraal en het bourgondische leven. Dat is waar Den Bosch voor staat. Lekker eten en lekker drinken, uiteraard met goed gezelschap. Er is alleen zoveel keus dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wat zijn nou echt de allerleukste plekjes in Den Bosch om een lekker hapje te eten? No worries. Wij hebben de 5 hipste restaurants in Den Bosch op een rijtje gezet. Dat maakt het kiezen nét iets makkelijker

1. Yalla Yalla Foodbar - Postelstraat 4

Heb jij zin in iets nieuws? Iets anders dan de standaard sushi of burgers? Stap dan uit je comfortzone en doe een hapje bij Yalla Yalla. Dit restaurantje zit verstopt in een zijstraat van de Vughterstraat (ook leuk om doorheen te lopen) en is helemaal in de stijl van het Midden-Oosten. In de keuken staan namelijk koks die in Nederland als vluchteling zijn binnengekomen. Hier proef je de lekkerste falafel en verse hummus. Absoluut vegan friendly! Geniet van Duizend-en-een-nacht beleving.

  • Yalla Yalla
  • Yalla Yalla

2. FF Swanjee - Hinthamerstraat 76-78

Dit restaurant mag zeker niet ontbreken in dit overzicht. Ff Swanjee is de place to be voor meatlovers. Hier serveren ze namelijk de lekkerste steaks van heel Den Bosch. Van deze menukaart ga je spontaan watertanden! De luxe sofa’s, tropische cocktails en de relaxte sfeer geven je het gevoel er even tussenuit te zijn.

3. Fifty Fifty - Snellestraat 54

In het leukste straatje van Den Bosch (De Snellestraat) vind je dit hippe en leuke tentje. Fifty/Fifty is het kleine zusje van NomNom. De menukaart is geïnspireerd door de Mexicaanse keuken. Je kunt hier kiezen uit een shoft shell taco, burrito of een salade. Maar de vraag is: Healthy of Guilty?. Van ieder take-out gerechtje hebben ze een gezonde en guilty variant. 

 

4. Nom Nom - Postelstraat 79

Ja precies, hoor je het jezelf al zeggen?! Nom Nom, het geluid wat je maakt wanneer je iets erg lekker vindt. Ook hier wordt het concept van shared dining toegepast. Er wordt gekookt met duurzame producten. Gezond en eerlijk eten is de filosofie! Met de zonnige dagen is een plek op het terras zeker een aanrader. Wil je met je summerproof body toch een lekker hapje eten, ga dan naar Nom Nom!

5. PLANT - Schapenmarkt 26

Bij PLANT staat alles in het teken van groen, duurzaam én gezond. Een fantastisch concept midden in het centrum aan de Schapenmarkt. PLANT Den Bosch is een green cafe & conceptstore in één. Alles wat ze serveren in het Green Café is volledig plant-based en bereid met biologische ingrediënten. Ontdek wat je allemaal kan eten en hoe lekker de plantaardige keuken is. Geniet van een lekkere specialty organic koffie en/of een smoothiebowl! 

Uiteraard zit Den Bosch vol met nog meer leuke restaurants met allerlei verschillende keukens. Tip van Luus: loop de Korte Putstraat of Snellestraat in en ontdek nog meer culinaire highlights in Den Bosch. En vergeet vooral niet de zijstraten in te lopen wanneer je op de Markt staat, daar vind je de verborgen pareltjes.

Veel liefs,
Luus