Liggend op je bed kijk je door het raam naar buiten. De magische sterrenhemel doet je gedachten vertragen. Het is bijzonder dat, hoe laat het ook is en waar je ook bent, de sterren altijd anders staan. Ikzelf kan uren naar de sterrenhemel blijven kijken en fantaseren over het oneindige universum. In dit blog deel ik daarom graag een aantal bijzondere accommodaties met je waar jij kan slapen onder de sterren in Nederland. Weet jij de Poolster en de Grote Beer te vinden?

1. Skyte Naturelodge - Drenthe

Wanneer het donker wordt, kruip je onder de wol of stap je in een warm bad. Omhoogkijkend zie je de maan en de glinsterende sterren de hemel vullen. Skyte Nature lodge is een fijne plek midden in de natuur, waar je kan genieten van de kleinste dingen.

Vanuit het huisje loop je direct de heide op en kan je genieten van de paarse Drentse natuurpracht. De wandeling neemt je mee langs wilde orchideeën, heideschapen en zandverstuivingen. Bij terugkomst is het heerlijk ontspannen in de hottub, bij de houtkachel of bij de vuurplaats. Bang om kou te lijden hoef je hier in ieder geval niet ;).

2. WeidumerHout - Friesland

Midden in het hart van Friesland ligt WeidumerHout, een boutique hotel met tien bijzondere hotel-cubes op een landgoed van 3,5 hectare. Deze tiny houses geven je een schitterend weids panorama uitzicht en een ultiem buitengevoel door de enorme glaspartijen. Laat naar bed gaan en vroeg wakker worden is ineens helemaal niet meer zo erg.

Bij WeidumerHout doen ze veel aan duurzaamheid. Zo bieden ze biologische streekproducten aan en proberen ze voedselverspilling te minimaliseren. De hotel-cubes zijn grotendeels recyclebaar en goed geïsoleerd. Daarnaast hebben ze een eigen afvalwaterzuivering, zonnecollector en groene stroom. Een fantastische plek om te slapen onder de sterren in Nederland, toch?!

3. Herberg Het Mandela Huisje - Amsterdam

Proosten bij zonsondergang, vallende sterren tellen in de nacht en wakker worden met uitzicht over het IJ en de voorbijkomende schepen. Bij Herberg het Mandela Huisje beleef je een droomverblijf. Midden in de suite staat een rond bed ontworpen door kunstenaar Harry de Dood, een Amsterdams meubelmaker en ontwerper. De wanden en het dak zijn van glas waardoor het echt uniek slapen onder de sterren is, en dat gewoon in Nederland!

Tijdens je verblijf maak je de wereld tegelijkertijd een stukje mooier. Want doordat je bij het Mandela huisje slaapt, maak je het voor de organisatie mogelijk om de ruimte met korting beschikbaar te stellen voor sociale, culturele en educatieve initiatieven.

4. Hihahut - 't Groene Hart

Voor de echte avonturiers onder ons raad ik met volle overtuiging de Sterrenkijker van de Hihahut aan in ’t Groene Hart. De hut bereik je door een ritje op de tandem of per roeiboot, maar je kan ook met je eigen fiets op pad gaan of te voet. Nadat je de route hebt afgelegd vind je de Sterrenkijker verstopt in een boomgaard vol appelbomen. Door de glazen koepel in de hut val je ’s avonds heerlijk in slaap onder de sterrenhemel.

Alle hutten van de Hihahut zijn zelfvoorzienend en zo duurzaam mogelijk ingericht. Zo is het naast dat het een feestje is, ook nog eens verantwoord om te slapen in deze kleurrijke trekkershutten. Want zeg nou zelf… het voelt toch goed om op vakantie te zijn en een enorm lage ecologische voetafdruk achter te laten?  

5. The Unbound - Amsterdam

The Lighthouse van The Unbound Amsterdam is echt een plek waar je geweest wilt zijn. Deze accommodatie met glazen dakraam, geeft je een perfect zicht op ons Nederlandse landschap. Ga er op uit in de natuur en ontspan in je eigen hout gestookte hottub waar je de zon onder ziet gaan en de sterren ziet opkomen in de open lucht.

Na een heerlijke nacht slapen onder de sterren in Nederland verken je het weelderige, natuurlijke terrein van Unbound Amsterdam. Het landgoed is erop gemaakt om je eigen, vrije wereld te creëren. Weg van de drukte en midden in de natuur. Kom tot rust op het yogaveld, langs de vijver of in de 4,5 hectare wilde tuin.

6. Erfgoed Bossem - Overijssel

And last but not least… Erfgoed Bossem. Een biologische boerderij in Lattrop-Breklenkamp, Overijssel. Bij Erfgoed Bossem kan je in speciaal ontworpen kubussen slapen onder de sterren in Nederland. Hierdoor lijkt het net alsof je in de open lucht slaapt. Een magische ervaring kan je wel stellen. De huisjes zijn erg gezellig en knus ingericht waardoor het heerlijk genieten is zonder afleiding.

Op en rondom het Erfgoed is genoeg te beleven. Zie, ruik, voel en proef het pure Twentse landleven op de boerderij of ga er op uit in de streek. Vanaf het erf zijn er mooie fietsroutes te volgen om het prachtige coulisselandschap van Noordoost Twente en de grenssteek te ontdekken.

Wegdoezelen onder de sterrenhemel in de hoop dat je een vallende ster ziet óf, als je geluk hebt, de Melkweg. Heb jij ook zoveel zin gekregen om een nachtje te slapen onder de sterren in Nederland? Ik ben benieuwd welke accommodatie jouw favoriet is. Vergeet je jouw verblijf niet te delen op Instagram door @heyhoneyguide en #heyhoneyguide te gebruiken?

Liefs,

Krisja

Ervaar de nacht in Nederland - Meer blogs