Vaak ontdek je pas hoe bijzonder Nederland is, wanneer je het zelf ervaart. Een uitdaging die honeyguides Ngoc, Adrienne, Yalou en Anne-Floor met beide handen aanpakten. Voor de #staylocal beweging waren de honeyguides, samen met tientallen andere reisliefhebbers, uitgenodigd om te kamperen op een microcamping in iemands achtertuin, zogenaamde Campspaces. Daarmee lieten ze al hun volgers en de wereld zien hoe leuk het is om verborgen parels in eigen land te ontdekken.

Van het hoge noorden tot het gemoedelijke zuiden, onze honeyguides werden door initiatiefnemers Camspace en Columbus Travel naar alle uithoeken van het land gestuurd om een echte #staylocal ervaring te beleven. Dit zijn de impressies van hun avonturen.

Honeyguide Yalou kampeerde op de microcamping van Robin - Klazienaveen, Drenthe

"Het was heerlijk wakker worden in de achtertuin van Robin. Uitgestrekte aardappelvelden aan de ene kant en het bos van de buren aan de andere kant. Enkel het getijlp van de vogels en het bruisen van de wind als muziek. Dat is toch wel wat anders dan de snelweg die ik altijd vanuit mijn slaapkamer hoor. Robin verruilde de randstad voor Drenthe vanwege de schone lucht, iets wat ik maar al te goed begrijp. Een weekend totale rust in de natuur op slechts een kleine twee uur rijden, dat ga ik vaker doen."

Leestip: Ontdek in onze bestemmingsgids van Drenthe welke verrassingen hier op je wachten.

  • Staylocal weekend: kamperen in Drenthe met busje

Honeyguide Adrienne sliep in de achtertuin van Sander en Marjan - Rotterdam, Zuid-Holland

"Op een kwartiertje fietsen van het centrum van Rotterdam bevindt zich de achtertuin van Marjan en Sander. Een groen paradijsje, met genoeg ruimte voor een, twee tenten en met eigen sanitair. Marjan en Sander doen er alles aan om je verblijf prettig te maken: met fijne faciliteiten en een grote glimlach hebben ze me een waar vakantiegevoel gegeven. Ook weten ze precies waar de goeie koffietentjes zitten en welke verborgen parels er te vinden zijn in Rotterdam. Daarnaast delen we de liefde voor de zee en voor Portugal: gespreksstof genoeg dus!"

Honeyguide Ngoc zette haar tent op in de tuin van Susanne - Leiderdorp, Zuid-Holland

"Na 29 jaar ben ik weer eens gaan kamperen en hoe! Nooit gedacht dat ik ooit bij iemand in de achtertuin in een tent zou gaan slapen, maar wat een heerlijke ervaring was het. We mochten op de microcamping van Susanne onze tent neerzetten waar we wilden. Het gras was te hoog dus Klaas besloot om het gras te maaien voor ons, in een hartvorm, wat lief! We hadden ons eigen sanitair, dat was heel fijn. De kippen liepen vrij rond, de varkens waren ook aanwezig en met de schapen mochten we knuffelen. Het was net slapen op een boerderij. De plek is omgeven door natuur en water, ideaal voor een wandeling en watersport. En bij Boer Smul kan je het lekkerste biologisch ijsje eten. Ik vind het echt bijzonder dat je door simpelweg in iemands achtertuin te kamperen zo snel een vakantiegevoel kunt hebben."

Honeyguide Anne-Floor kampeerde op camping De Speeltol - Drongelen, Noord-Brabant

"Boerderij De Speeltol ligt er prachtig landelijk bij, met uitzicht over groene velden en de dijk die de landerijen van de Maas afscheidt. Marjo, de host van de microcamping, stond ons al op te wachten toen we aankwamen en wees ons de weg naar een prachtig plekje in haar tuin waar we onze tentjes op konden zetten. Met uitzicht op de groene velden maakten we onze kampeer-spot klaar voor de nacht. Wat ik echt super handig vind, zijn de picknicktafels zodat je niet hoeft te slepen met een hele kampeerset."

Zin gekregen om zelf je tentje op te zetten in iemands achtertuin? Op Honeyguide vind toffe tips voor fijne plekken om te verblijven.

Vergeet niet om je mooiste kampeerkiekjes met ons te delen. Dit kan door #heyhoneyguide te gebruiken op Instagram

Liefs, 
Amanda