Onze ambassadeurs

Hey, ik ben Yalou

Ik ben een verhalen verteller in woord en beeld. Opgeleid tot visueel antropoloog en met een groot hart voor duurzaam reizen. Ik neem je dan ook graag mee op avontuur via mijn reisblog We are the Earth, waar reisverhalen, antropologische artikelen en een duurzame levenstijl elkaar ontmoeten. En natuurlijk ook hier op Honeyguide! 

Bezoek We are the Earth

Podcast Wandeling

Honeyguide Femke Pluijm heeft haar eigen podcast. In deze aflevering interviewt ze Yalou tijdens een wandeling op het Gelukkigerwijspad. Ze praten over pelgrimeren, duurzaamheid en natuurlijk hun werk bij Honeyguide.

Beluister de aflevering

Op Honeyguide - Yalou's blogs

Yalou is hoofdredacteur bij Honeyguide en gaat vaak op pad in Nederland. Lees haar blogs en reportages hieronder. 

Ik hoor zoveel mensen zeggen dat ze wel duurzamer willen leven, maar tegelijkertijd niks willen opgeven. Honeyguide laat zien dat dat niet hoeft.

- Yalou van der Heijden

Op pad met Yalou - Favoriete reportages

Als fotograaf en schrijver gaat Yalou geregeld op pad in Nederland. Dit zijn haar drie favoriete reportages. Beleef mee. 

 • Bosbaden op de Heuvelrug

  Yalou legde de Shinrin Yoku sessie vast in beeld. 

  Het bos in
 • Paardencoaching

  Een bijzondere ontmoeting met paarden.

  Lees het blog
 • Surfen in Wijk aan Zee

  Yalou kreeg surfles van Nederlands longboard kampioen Anne Albers

  Het water in

Positieve impact - Honeyguide

Honeyguide waarborgt postieve impact aan de hand van 11 criteria. Deze zijn afgeleid van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. 

Yalou's favoriet: zero-waste

Positieve impact criteria

Het verminderen van afval heeft zo'n grote impact op jezelf, het milieu en je portemonnee. Al jaren verminder ik mijn (plastic)afval, ga ik voedselverspilling tegen en pas ik mijn koopgedrag aan. Op Honeyguide en We are the Earth vind je winkels, restaurants en ondernemers die hier bij helpen en zelf ook hun zero-waste steentje bijdragen.

Meer over deze criteria

Met het label Zero-Waste - Yalou's favorieten

Honeyguide Ambassadeurs - Ontmoet alle

Honeyguide ambassadeurs kennen de mooiste plekjes en gaan graag op ontdekkingstocht. Onze groep ambassadeurs bestaat uit getalenteerde schrijvers, fotografen en videografen. Ontmoet de rest van de ambassadeurs.