Een camping waar je kampvuren bouwt, kookt in de buitenkeuken, opwarmt in een hottub en slaapt in een yurt. Bij Camping ’t Buitenland in het Brabantse Alphen kan het allemaal. Op deze magische plek draait alles om genieten van het moment. Terug naar de basis met wat welverdiende luxe. De perfecte plek om je even terug te trekken.

Offline genieten - Terug in de tijd

Tijdens je verblijf neem je een klein stapje terug in de tijd naar een wereld zonder internet en elektriciteit. Geen zorgen, je kan wel je telefoon opladen natuurlijk, maar verder ben je vooral aangewezen op hout. Ook is er maar een soort Wifi te vinden op de camping, het zusje van mevrouw Snor. Twee gezellige poezen die je maar al te graag gezelschap houden.

Een dag bij Camping 't Buitenland - Wakker worden in een yurt

Het is half acht in de ochtend, midden november, als ik wakker word van het licht. Brrr, wat is het fris in de yurt. Tijd om de houtkachel eens flink op te stoken. Terwijl ik aan de slag ga met het hout gaat Jeroen naar de buitenkeuken om een lekker kopje thee en koffie te zetten. Cody, onze Australian Shepperd huppelt vrolijk achter hem aan. Wanneer ik ze terug hoor komen heb ik het vuur al aardig op gang. Tijd om nog even terug in bed te kruipen onder de warme dekens terwijl het binnen opwarmt.

Vandaag staat er niet veel op de planning. Alle mogelijkheden liggen nog open. Is het niet heerlijk? Laten we maar beginnen met ontbijt! Terwijl ik kroel met mevrouw Snor, Wifi en Cody maakt Jeroen het ontbijt klaar. Het leven hier is simpel. Het is ondertussen 10 uur en ik heb mijn telefoon nog niet een keer bekeken. Wanneer was eigenlijk de laatste keer dat ik zolang niet op mijn telefoon heb gekeken? Veel te lang geleden besef ik mij nu.

Opwarmen in de natuur - Een camping met hottub

Na het ontbijt stoken we het vuur van de hottub alvast hoog op om er vervolgens op uit te trekken. We gaan een mooie wandeling maken in een bos vlak bij de camping. Lekker genieten van Cody, de natuur en het buiten zijn. Als we terugkomen is het tijd voor een spelletje en lunch.

Na een potje ‘Wie is het?’ en Rummikub, een heerlijke maaltijd en stoeien met Cody lijkt de hottub eindelijk de goede temperatuur te hebben. Tijd voor wat welverdiende ontspanning. Wat een luxe, zo’n camping met hottub. De hele middag genieten we van de warmte in het bad om vervolgens de volgende maaltijd te bereiden. We voelen ons rozig en voldaan.

Na het avondeten springen we nog een keer de hottub in, gewoon omdat het kan. Daarna drinken we met gloeiende wangen een laatste drankje bij het vuur voordat we ons terugtrekken in de Yurt. Nog een paar bladzijdes in het boek wat ik heb meegenomen en dan is de dag wel goed geweest. Ik val als een blok in slaap. Wat was dat een fijne dag!

Slapen in een yurt - Bijzondere accommodaties

Camping ’t Buitenland is een kleine camping met 10 bijzondere accommodaties waar je heerlijk kunt vertoeven tijdens elk seizoen van het jaar. Wij sliepen dit weekend in een yurt, maar er is ook een Finse Kota, Pipowagen en Tipi. Elke accommodatie is uniek op zijn eigen manier, maar allemaal ingericht met warmte en liefde.

De camping is geschikt voor zowel jong als oud: je kunt hier gezellig met zijn tweetjes of met je hele familie verblijven. Er is ruimte tot 45 personen bij ’t Buitenland en je kunt zelfs het hele terrein afhuren als je dat wilt.

Ik hoop dat je jezelf een avontuur gunt bij ’t Buitenland, een authentieke en bijzondere camping vol sfeer en gezelligheid, terug in de tijd. Uiteindelijk heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn. Een verblijf op deze magische plek maakt dat maar al te duidelijk. Veel plezier alvast!

Wanneer ga jij langs bij Camping 't Buitenland? Deel je ervaringen met ons op @heyhoneyguide, en vergeet ons niet te taggen #heyhoneyguide!
Op zoek naar nog meer unieke overnachtingsplekken? Bekijk onze overzichtspagina van slapen in Nederland

Liefs, 
Lotte