Ik ren richting mijn auto terwijl de regen met bakken uit de lucht valt. Koffers ingepakt, mijn werk is afgerond en mijn vriendin Merel is opgehaald. Tijd om van Groningen dwars door Nederland naar Nistelrode in Brabant te reizen. Terwijl de druppels op de auto blijven vallen, hebben we het erover hoeveel zin we hebben in een weekendje rust en quality-time. 

We zetten één stap binnen bij het Sheep House van Tiny Hotel en de ontspanning valt bij ons beiden als een warme deken om onze schouders. Tijd om te aarden, te genieten en vooral heerlijk rust te pakken! Het is al lekker warm binnen, maar toch zetten we het gezellige houtkacheltje nog even aan. We halen de sloffen uit de koffers, een kopje koffie van de Koffie Jongens erbij en we ploffen op de bank. Heerrrrlijk.

Een knus verblijf in Sheep House - Aarden bij Tiny Hotel

We overnachten in het Sheep House van Tiny Hotel. Dit huisje is geschikt voor twee personen en eventueel nog een kleintje erbij. De huisjes van Tiny Hotel bevinden zich op een biologische boerderij en zijn van Sander en Leonne. In de huisjes is werkelijk aan elk detail gedacht.

We zetten één stap binnen en we roepen beide hetzelfde: wat is het hier knus en zo mooi ingericht! Er lag een lief geschreven briefje op tafel waar we verwelkomd worden door Sander en Leonne, die niet veel later even om de hoek komen kijken om te vragen of alles gelukt is en of we nog wat nodig hebben. Leonne verteld dat ze zelf ook fotografe is geweest, dat ze veel bruiloften gefotografeerd heeft en op een gegeven moment een nieuw passieproject gevonden heeft. Namelijk Tiny Hotel.

Met het gezin naar Farmhouse - Uniek overnachten

Naast het Sheep House bezitten Sander en Leonne ook het Farmhouse. Hier kan je met een gezin van vier personen heerlijk genieten en buiten spelen op het erf. Ze weten bij Tiny Hotel wel wat smaak is. Merel en ik mochten namelijk een kijkje nemen in dit huisje voordat de nieuwe gasten arriveerde en dit was net zo'n parel.

Een geliefde ochtendgroet - Konijnen, kippen en paarden

Terwijl we in onze ochtendkleding de deur uitstappen om verse eieren te halen, zien we al blije konijnen op ons af rennen. Met hun voorpoten op het hekje roepen ze stiekem “komen jullie knuffels geven?!” We kunnen het dan ook niet laten om even bij ze te komen en ze te aaien en met ze te spelen. 

Tegelijkertijd komen de kippen en paarden ook even hallo zeggen. Daarna gaat onze zoektocht verder en komen we een vrijwilliger tegen die  het voer en water voor de kippen bijvult. Hij laat ons zien hoe ie dat doet met de trekker en daarbij ook hoe hij alle eieren verzamelt die vervolgens naar een ecologische supermarkt gaan.

In Den Bosch - Op ontdekking

Na ons ontbijt is het tijd om de omgeving te ontdekken. We houden allebei van de natuur en het maken van wandelingen, echter hebben we dit keer gekozen om een stad te gaan bezoeken (de grootste reden is natuurlijk om een Bossche Bol te proeven haha).

Den Bosch is de hoofdstad van Brabant en staat onder andere bekend om de prachtige Sint-Janskathedraal en de gezelligheid gedurende carnaval. Het is een oude vestingstad waar je een heerlijk dagje doorheen kan wandelen of in ons geval ook een leuk boutiquewinkel in kan gaan.

We slenteren heerlijk rond, halen een worstenbroodje en later een Bossche Bol. Verwennen onszelf met nieuwe spullen en gaan helemaal content weer terug naar het huisje!

Heerlijk badderen - Een ontspannen avond

Na een dagje door de stad te lopen komen we terug en genieten we nog van een heerlijk warm bad. Bij beide huisjes zit ook een hottub, we konden niet wachten om deze heerlijk op te stoken en buiten te zitten in de hottub of bij een zelf gestookt vuurtje. Dit keer hebben we dit moeten overslaan vanwege de regen, maar we raden het zeker aan hier wel van te genieten als je een bezoekje brengt aan Tiny Hotel en het weer meewerkt!

We pakken nog een hapje en drankje en genieten van een gezellig kaartspel in de avond voordat we weer langzaam het zachte bed inkruipen.

Brunchen bij De Boshut - knus in het bos

We hebben heerlijk uitgeslapen en we begroeten de paarden, koeien, konijntjes en kippen nog een laatste keer. We pakken onze spullen en rijden naar De Boshut in Schaijk op aanraden van Sander en Leonne om daar te brunchen. Je rijdt naar een mooi stukje bos waar plotseling een boshut tevoorschijn komt waar je heerlijk binnen kan zitten. Het voelt knus aan en het eten is heerlijk. Zeker een aanrader om eens langs te gaan!

Zoek jij een weekendje weg waar je het gevoel hebt dat je in een tiny house zit met de luxe van een hotel? Hopelijk hebben we je een goed kijkje kunnen geven bij Tiny Hotel en we raden het je zeker aan er zelf eens heen te gaan om heerlijk te aarden. We willen Sander en Leonne bedanken voor dit geweldige verblijf waarin we heerlijk konden opladen.

Liefs,

Marion

Van Honeyguide Marion - Unieke ervaringen