Voordat ik de huisjes van Familie Buitenhuys ontdekte, was ik nog niet eerder in de omgeving van Venhuizen geweest. Maar deze huisjes zijn zeker de rit vanuit Breda meer dan waard. Verstopt in een weiland achter het dijkje van Venhuizen staat huisje nr. 9. Deze verborgen parel is het perfecte huisje om bijzonder te overnachten in Noord-Holland of op een unieke locatie te werken. 

Team Honeyguide liet zich het laatste geen twee keer zeggen, pakte de koffers en genoot drie dagen van een ontspannen workaction bij Familie Buitenhuys. Bij binnenkomst werden we direct positief verrast door het toffe interieur, de met zorg ingerichte ruimte en de fijne buitenruimte met uitzicht op het weiland en de dijk. We delen graag deze ervaring met je!

Met zorg ingericht - Groter dan we dachten

Bij binnenkomst was het meteen duidelijk dat de eigenaren van huisje nr. 9 ontzettend veel liefde en energie in de bouw en inrichting hebben gestopt. Het ziet er niet alleen geweldig uit maar ook is overal aan gedacht. De keuken is volledig ingericht en beschikt over alles om heerlijke verse koffie te maken, maar ook pannen en messen zodat je zelf kan koken. 

Tussen de twee slaapkamers in, bevindt zich de douche die met houten schuifdeuren van elkaar gescheiden kunnen worden. In de achterste slaapkamer staat een groot bad met uitzicht over het weiland. Hier gaan we zeker gebruik van maken tijdens ons verblijf! 

In de woonkamer staat een comfortabele bank en grote eetkamertafel waar ook fijn aan gewerkt kan worden. De platenspeler zorgt voor een sfeervolle melodie op de achtergrond en op tafel ligt een brochure met tips voor in de omgeving.

Genieten van een kop koffie in de tuin - In het zonnetje

Bij het huisje zit een grote buitenruimte. Voor kinderen is gedacht aan een glijbaan en houten tipi-tent. Ook staat er een picknicktafel, is er een gezellige zithoek ingericht en kun je heerlijk onderuit liggen op een van de ligbedden. En dit allemaal terwijl je uitkijkt over een uitgestrekt weiland en een dijk die belicht wordt door zonnestralen. 

Terwijl ik met een kopje koffie neerplof op de bank, voel ik een golf van ontspanning over mij heen komen. Wat een heerlijke plek om een paar dagen te overnachten en de omgeving van Noord-Holland vanuit te verkennen.

Badderen met een uitzicht - Ontspannen in het warme water

Zodra de werkdag voorbij is, is het tijd om te ontspannen. Terwijl het bad volloopt, steek ik de buitenkachel aan en geniet ik van een prachtige zonsondergang. De vogels fluiten ons vrolijk tegemoet en door het weiland zien we hazen in de verte door het zand springen.

Nadat ik een leesboek heb gekozen, laat ik me in het warme water van het grote bad zakken. Al snel blijkt het boek overbodig want met zo’n prachtig uitzicht en een muziekje op de achtergrond, heb je niet veel meer nodig.

Oude vestingsteden Enkhuizen en Hoorn - Op avontuur in de omgeving

Als je in een van de huisjes van Familie Buitenhuys in Noord-Holland komt overnachten, ga je op verkenning in diverse oude vestingsteden. Enkhuizen en Hoorn liggen op een steenworp afstand en zijn beide uniek om verschillende redenen. 

Tip: In de omgeving van Venhuizen staan bij fruitkwekers en boerderijen kraampjes langs de weg met streekproducten. Maak een landelijk tourtje en koop vers fruit en verse kruiden onderweg. 

Nostalgisch Enkhuizen

Ik zou Enkhuizen omschrijven als historisch, nostalgisch en sfeervol. Wandel door smalle straatjes, geniet van een koud drankje op een van de terrassen aan de havens of struin langs de zeemuur terwijl je zeilschepen in de verte spot. 

Tip: Wil je graag op een idyllisch plekje dineren en lekkere verse vis wil eten? Bij Vishandel van der Veen zit je aan het water in een oud straatje. Hier geniet je in alle rust van een mooi uitzicht. 

Waterrijk Hoorn

Hoorn ademt historie maar is tegelijkertijd ook een stad met toffe winkeltjes en koffietentjes. Lunch bij 30ML en geniet van heerlijke broodjes en salades. Of spot mooie planten en leuke cadeautjes bij Maison Mien. Wandel naar de hoofdtoren in het Havenkwartier en geniet van het zonnetje op de steiger. 

Bijzonder overnachten in Noord-Holland - On a budget

Een uniek verblijf hoeft helemaal niet zo duur te zijn. In huisje nr. 9 verblijf je met maximaal 4 personen en komt een verblijf van twee nachten op €60 per persoon uit. Voor €30 per persoon per nacht verblijf je dus al op een unieke en ontspannen plek!

Bijzonder overnachten in nr. 7 - Een kijkje bij de buren

Tijdens ons verblijf mochten we ook even een kijkje nemen bij de buren. De huisjes van Familie Buitenhuys staan in Venhuizen in Noord-Holland en Schaijk in Noord-Brabant. Binnenkort verschijnen ook twee nieuwe huisjes in Zeeland, waar wij ontzettend benieuwd naar zijn. De huisjes in Venhuizen staan op een klein recreatiepark met meerdere tiny houses. Op het recreatiepark geniet je van alle rust en zijn dus geen faciliteiten aanwezig. 

Het meest unieke aan huisje nr. 7 is de glazen kas. In de kas staat een kachel waar wij onszelf al voor zagen zitten in de winter onder een warm dekentje. Ook deze inspirerende plek is zowel erg geschikt om te verblijven ter ontspanning of als locatie voor een workaction. 

Bij Familie Buitenhuys ervaar je zeker hoe het is om bijzonder en ontspannen te overnachten in Noord-Holland. Verken de omgeving of kom volledig tot rust bij het huisje.

Liefs,

Anne-Floor

Ontdek Nederland - Unieke ervaringen