Het lijkt wel of druk zijn een vaste plaats inneemt in onze agenda. Daarom vind ik het heerlijk om af en toe even te ontsnappen, het liefst naar een omgeving met veel groen. Dus toen ik door Natuurhuisje werd uitgenodigd om twee dagen in een natuurhuisje in Limburg te gaan slapen zei ik vastberaden ja! Tot rust komen en genieten van de natuur om je heen, daar zijn natuurhuisjes in Limburg ideaal voor.

Maar wat is een natuurhuisje nou precies, vroeg ik me af? Het klinkt eigenlijk heel logisch en dat is het ook. Want een natuurhuisje is niets meer dan een accommodatie die in een natuurrijke omgeving staat. De meeste van deze accommodaties zijn knusse cabins, die je in verschillende mooie soorten kunt boeken. En in Nederland heb je hierin volop keuze.  

Overnachten bij Parc Buitengewoon - Een natuurhuisje in Limburg

Voor mijn staycation mocht ik twee nachten in een prachtig Panorama Dome natuurhuisje in Ven- Zelderheide, Limburg slapen. Een natuurhuisje inclusief heerlijke ontbijt! Dit natuurhuisje, dichtbij de de Duitse grens, is gelegen op Parc Buitengewoon. Een voormalig expositietuin.

Het Limburgse Gennep is 4,5 km verderop, waar leuke horecagelegenheden zijn. Hier zijn ook diverse wandel- en fietsroutes te vinden. Maar de eerste dag van mijn verblijf deed ik vooral even niks en genoot ik van de rust, al het groen om me heen én van het interieur van de Panorama Dome. Want hoe gaaf zag het er vanbinnen uit! Echt een romantisch onderkomen, mocht je naar romantiek in de natuur zoeken.

Wakker worden in de Panorma Dome - Regendruppels en fluitende vogels

Vooral wanneer de regendruppels op de Panorma Dome vallen, is het romantische plaatje compleet als je het mij vraagt. Op dat moment miste ik wel even een maatje maar tegelijkertijd genoot ik stiekem van de gedachte dat ik de komende dagen zelf mag bepalen wat ik ga doen. Juist op zo’n plek kan ik het wel waarderen om de dagen alleen door te brengen. De dag sloot ik af met een heerlijke warme hottub! Deze is optioneel bij te boeken. 

De volgende dag word ik wakker door de fluitende vogels en zie ik de eerste zonnestralen voorzichtig door de wolken breken. Ondanks dat ik de regendruppels heel romantisch vond, ben ik overdag toch meer van de zonnestralen. Niet lang daarna wordt mijn ontbijt geserveerd. En met mijn maag goed gevuld ga ik de omgeving verkennen met een E-chopper, welke je bij Parc Buitengewoon kunt huren. 

Met de E-Chopper op pad - Jachtslot Mookerheide

Mijn plan is om naar het Jachtslot Mookerheide te gaan. Dit ligt ongeveer 48 km van Parc Buitengewoon vandaan, wat ik toen nog niet wist. Ambitieus neem ik plaats op mijn E-chopper. De route brengt me helemaal door het mooie Groesbeekse bos.

Eenmaal bij het Jachtslot aangekomen tref ik het gebouw aan in de steigers, de restauratie is dit jaar begonnen. Jammer van het uitzicht maar het landgoed heeft genoeg andere verborgen pareltjes; zoals een parkbos en tuinen. En natuurgebied Mookerheide is vanaf daar goed te voet te bereiken. Al was het op de E-chopper wat mij betreft nog leuker!  

Waarom overnachten in een natuurhuisje? - Ervaar de natuur van Limburg

Wat is er nou zo leuk aan overnachten in een natuurhuisje? Nou, ik kan je vertellen dat het een hele unieke beleving is. Je komt helemaal tot rust in de natuur. Het allerfijnste van slapen in een natuurhuisje is dat je alles op je eigen tempo mag doen. Niks moet, alles mag. De combinatie van weinig prikkels, de natuur en de bijzonderheid van zo'n plek maakt het aangenaam. Een ware boost aan energie krijg je hiervan.  

Je kunt je favoriete hutje bij Natuurhuisje boeken. Wist je dat Natuurhuisje voor iedere boeking 1 euro doneert aan lokale natuurprojecten? Met deze projecten zetten ze zich in voor een groenere planeet. Goed initiatief als je het mij vraagt! Benieuw naar nog meer natuurhuisjes? Honeyguide Tessa tipt in dit blog haar top 7 bijzondere overnachtingsplekken in de natuur. En over die romantiek gesproken. Honeyguide Laura tipt je 5 romantische overnachtingsplekken voor jou en je lief (of met jezelf!)

 

Liefs uit Limburg,
Ngoc

Meer liefs uit Limburg - Ontdek Nederland