Wetende dat ik straks zonder enig stroompunt zit, laad ik voor de zekerheid nog een laatste keer mijn telefoon op voor vertrek. Met opzet neem ik geen powerbank mee, ik laat het voor wat het is, want het idee om even helemaal offline te zijn klinkt zo gek nog niet.

Bij aankomst hoor ik de koeien verderop al loeien en ruik ik dat er een vuurtje aanstaat. Het straalt één en al gezelligheid uit en wanneer ik mijn tent zie, ben ik verkocht. Wat een fijne plek om te zijn! En wat een rust! Wil je even weg van al het gehaast in onze maatschappij? Kom dan tot rust en boek een overnachting bij Boerenbed Kalverweide van Femmie en Goos.

Een loeiend warm welkom - Koetjes en kalfjes

Ik word met veel geloei op de achtergrond warm verwelkomd door Goos en Femmie die vertellen dat de pizza oven al warm aan het worden is. Ik kijk om me heen en zie allemaal gezellig gecreëerde zitplekken. Goos geeft gelijk door naar welke tent ik mag lopen en terwijl ik die kant op loop word ik door alle koeien en kalfjes (vrolijk) toe geloeid. Stuk voor stuk wil ik ze aaien, maar dan ben ik natuurlijk nooit op tijd terug voor de pizza avond!

Het prachtig weidse boeren landschap - Overnachten en uitkijken over

Ik logeer in de tent “De Graspieper” op de hoek aan het einde van het veld. Bofkont die ik ben! Want ik kijk uit over een prachtig, weids boerenlandschap. En zoals het hoort, pak ik een kruiwagen en vul deze met al mijn bagage die ik bij me heb onderweg richting mijn tent. De tent is opgezet op een vlonder en heeft dan ook een houten vloer. De voorzieningen bestaan uit een houtkachel, douche, stromend kraanwater en meerdere slaapkamers. Back to basic met een beetje luxe. 

Ik zeg de loopeendjes en het varken die zich in het midden tussen alle tenten bevinden gedag en loop terug om te genieten van mijn zelfgemaakte steenovenpizza. Yammie!

Verken de vele natuurgebieden in de omgeving - Ga op avontuur

Om nog even weg te blijven van de snelle maatschappij kan je de verschillende natuurgebieden bezoeken vlakbij Kallenkote. Zo kan je naar De Weerribben, Nationaal Park Dwingelderveld of natuurgebied Het Drentsch-Friese Wold.

Ik trek mijn wandelschoenen aan, stap in de auto en binnen 20 minuten sta ik in een prachtige bosrijke omgeving van het Drentsch-Friese Wold en wandel ik onder andere naar de Bosberg uitkijktoren. Het design van de toren is geïnspireerd op een dennenstam en is ontworpen door architect Frans Beune. Voor €2 kan je de toren beklimmen. Eenmaal boven zag ik een aantal uitsparingen waar je op kon lopen. Dit was stiekem een beetje eng, want de vloer was van glas, dus je kon recht naar beneden kijken.

Tip: Breng ook een bezoekje aan natuurgebied Dwingelderveld in Drenthe. Een echte aanrader!

= ultiem genieten - Hottub + wijn

Na een heerlijke wandeling is er niks lekkerder dan een vers stuk vlees, gehaald bij Femmie en Goos, op het kleine buitenkeukentje te braden en op te eten, met daarop volgend een verwarmde hottub in te stappen met een passend rood wijntje. Geniet van de rust en de stilte terwijl je de zon langzaam ziet zakken.

Een romantisch sfeertje - Sfeervolle kaarsen en olielampen

Nadat de zon onder is, wordt het al snel donker. De tent verlicht je natuurlijk zonder stroom en dus niet met normale lampen, maar met sfeervolle kaarsen en olielampen. De olielampen kan je, net als vroeger, bij je dragen als je je verplaatst. Soms moet ik een beetje wennen dat ik niet zomaar kan bewegen zonder een lichtje bij me te dragen. Vooral als ik naar de wc moet, is dit wel handig (haha). Maar wat een romantiek geeft zo’n avond met zich mee! Ultiem genieten met een bordspel en de stilte om je heen. Note: inmiddels was mijn telefoon ook al leeg. Vond ik dit erg? Nee absoluut niet!

Ontbijt in boerenstijl - Verse eitjes

Voor elke ochtend kan je bij Femmie en Goos brood en beleg bestellen, zodat je die ‘s ochtends kan ophalen. Een vers broodje, vers eitje en heerlijk verse jus d orange terwijl je buiten aan een picknicktafel zit midden op het weiland, noem ik ontbijten in boerenstijl. Op de achtergrond hoor je het geloei van koeien, het gekwaak van de loopeendjes en het geknor van het varken. Ik vertel mijn vriend dat ik helemaal niet weg wil van deze rust en dat het oprecht weer wennen zal zijn om terug te gaan naar ons huisje in de drukke stad. Ik heb oprecht zó genoten van deze ervaring. Het zal dan ook niet mijn laatste keer zijn dat ik bij Boerenbed een overnachting boek.

Volledig opgeladen - Slapen bij de boer

Ik zeg Femmie & Goos gedag, stap mijn auto in en rijd nog naar het Dwingelderveld om een laatste wandeling te maken over het plankenpad voordat ik doorrijd naar huis. Een top ervaring waarbij ik volledig opgeladen ben!

Liefs,

Marion

In en buiten Nederland - Unieke reiservaringen