Soms is het fijn om even buiten de deur te werken. Een andere omgeving zorgt bij mij vaak voor nieuwe inspiratie en creativiteit. Maar naar welke flex werkplek kan je dan het beste gaan? Mijn voorkeur gaat vaak uit naar een sfeervolle koffietent. Want zeg nou zelf… een lekkere cappuccino naast je to-do’s maakt het werk een stuk aangenamer, toch? In dit blog deel ik een aantal leuke flex werkplekken in Nederland met je.

1. Mama Gaia - Gonnetstraat 26, Haarlem

In een oud monumentaal pand in Haarlem vind je Mama Gaia. Een bijzondere plek waar je geïnspireerd wordt om op een flexibele manier te werken. Alleen of met elkaar. Mama Gaia bestaat uit vier verdiepingen. In de kelder bespreek je ideeën in de daarvoor ingerichte vergaderruimtes. Op de begane grond geniet je van overheerlijke, plantaardige gerechten, geïnspireerd op moeder natuur. Op de bovenste verdiepingen huur je vaste of flexibele flex werkplek zodat je in alle rust kan werken.

Duurzaamheid is voor Mama Gaia erg belangrijk. Zo is er tijdens het bouwen meer dan 90% van het sloopmateriaal hergebruikt. Ook koken ze met lokale en verse producten waarbij ze proberen zo min mogelijk afval te creëren.

2. BROEI - Oosterkade 24, Utrecht

Bij BROEI, langs de grachten van Utrecht, stroomt je creativiteit en inspiratie vanzelf. Zeker wanneer je de vegan lunch hebt geproefd. Niet alleen het eten is geweldig, ook het interieur. De huiselijke sfeer zorgt ervoor dat je je gelijk thuis voelt. Overal staan boeken, planten en beeldjes en aan de muur hangen posters. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je je gaat vervelen.

Broei werkt samen met lokale en kleinschalige boeren, brouwers, branders en telers. Alles is vers, biologisch, huisgemaakt en vegetarisch. En alsof dat nog niet genoeg is, maken ze ook nog eens hun eigen brood in de Broei bakkerij.

3. Koffiebar Sowieso - Nieuwstraat 46, Breda

Koffiebar Sowieso is gelegen in het hart van Breda. De enthousiaste medewerkers leggen je graag in de watten terwijl jij je bezighoudt met je werkzaamheden. Sowieso heeft een ongedwongen sfeer. Het is er gezellig en groen. Neem plaats aan de grote boomstamtafel of kies een flex werkplek voor jezelf. Als het lekker weer is kan je ook prima vertoeven in de binnentuin.

Ook bij Koffiebar Sowieso drink je koffie van zelf gebrande bonen en heb je keuze uit een uitgebreid veganistisch aanbod. Alles is hier gezond en altijd gemaakt van natuurlijke, lokaal geproduceerde ingrediënten.

4. Bluebirds in the Backyard - Wijnstraat 153, Dordrecht

Bluebirds in the Backyard is een plek waar je in je leven geweest moet zijn. Deze plantbased lunchroom, winkel en evenementenlocatie bevindt zich in een historisch monument in Dordrecht. Of je nou binnen zit in het sfeervolle interieur of buiten in de stiltetuin. Het is een feestje om hier te werken. Vergeet ook niet om rond te snuffelen in de winkel. Bluebirds verkoopt namelijk hele leuke lifestyle en vintage producten.

Bluebirds in the Backyard probeert zo duurzaam mogelijk te ondernemen door samen te werken met lokale ondernemers. Maar ook door te recyclen en ingrediënten uit hun eigen moestuin te halen. Dit doen ze allemaal met een prachtig team aan vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

5. De Familie Kip - Voorstsestraat 7, Voorst

Brainstormen, coachen, vergaderen of schrijven. Bij De Familie Kip huur je een ergonomische werkplek midden in de natuur van Voorst. Deze bijzondere locatie in de Achterhoek zorgt ervoor dat je je in een andere wereld waant. Een wereld vol reusachtige bomen en vijvers. Er is genoeg ruimte om op een andere manier te werken dan normaal. Afgesloten in je eigen werkkamer of in de zon aan het water.

De Familie Kip geeft veel om jouw gezondheid. Daarom stimuleren ze je om tijdens het werken voldoende af te wisselen tussen zitten en staan. Dat is goed voor je focus, maar ook voor je bloedsomloop.

6. Koffie & Ik - Vleutenseweg 169, Utrecht

Koffie & Ik is een populaire plek onder flexwerkers. Het zit net buiten de stad, waardoor je het idee hebt dat je echt tussen de lokale bevolking van Utrecht zit. Het vlotte personeel laat je graag kennis maken met heerlijke koffies, verse sapjes en smakelijke taarten. Het minimalistische interieur zorgt ervoor dat je je goed kan focussen. Even relaxen? Kruip in de vensterbank of plof op het terras in de zon.

Wat tof is aan Koffie & Ik is dat de gerechten op de menukaart zo veel mogelijk biologisch en lokaal zijn. De koffie die je hier drinkt zijn gemaakt door zelfgebrande koffiebonen die ze ook verkopen. Echt de moeite waard om eens te proeven!

7. Bhalu - Bloemerstraat 95, Nijmegen

De laatste flex werkplek die ik met je wil delen is Bhalu in Nijmegen. Bhalu is een huiskamer en yogastudio in één. Ze stimuleren je om te groeien, om bewuster in het leven te staan en verantwoorde keuzes te maken. Hier sluit je je werkdag af met een witte asperge risotto en een lesje yin yoga als dessert. Na een bezoek aan Bhalu voel je je weer opgeladen, ontspannen en voldaan.

Gezondheid en duurzaamheid staan bij Bhalu centraal. Ze willen het beste voor mens en planeet. Dat zie je terug in alles wat ze uitstralen. Een interieur vol groen, fijne zitjes en warmhartig personeel.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb met deze unieke pareltjes die zich ook nog eens richten op duurzaamheid. Welke flex werkplek is jouw favoriet? Deel het op @heyhoneyguide en vergeet ons niet te taggen door @heyhoneyguide te gebruiken.

Liefs,

Krisja

 

 

Leuke restaurants in Nederland - Meer blogs