Even het sociale masker af om weer in jezelf te zakken. Voelen waar je naar verlangt en wat je nodig hebt. Zonder externe prikkels om je heen. Vertragen om te kijken waar je staat in het leven en om te zien wat er nog te leren valt. Een stilte retraite met fijne begeleiding, of juist helemaal alleen.. Je kunt het zien als een apk’tje voor je ziel. Voor je moedige ziel die stil durft te zijn. Want het kan confronterend zijn en diep gaan, maar het laat je ontdekken wat je altijd al zocht.

In dit blog deel ik vijf stilte retraites in Nederland met je. Gewoon omdat je het waard bent om de allerbeste versie van jezelf te zijn en je lievelingsleven te leven.

1. Renske Reniers - Moerdijk

In het Brabantse Moerdijk word je ontvangen door Renske Reniers voor een één op één retraite. Tijdens deze dag zal ze je helpen met jouw persoonlijke vraagstukken. Door stilte wandelingen, coaching sessies en energetische behandelingen kom je dichter bij je verlangens en de authentieke jij.

Renske weet precies de angel eruit te halen en recht door je heen te kijken. Iets wat zowel confronterend als fijn kan zijn. Ze blijft bij je en geeft je vertrouwen. Haar doorleefde advies en ervaringen helpen je om een grote, innerlijke duik te maken en heel dicht bij jezelf te komen staan.

2. Stiltekracht - Leersum

Ieder seizoen wordt er bij Stiltekracht een stiltedag georganiseerd. Samen met een mooie groep vrouwen geef je je over aan het ritme van de natuur. De helende vrouwencirkel zorgt voor een krachtig en sereen energieveld. Wat helpt om je gedragen te voelen, maar ook om elkaar op onbewust niveau te laten groeien.

De stilte laat je in contact komen met je hart en je ziel. Met je diepste kern. Je leert verbinding maken met de wijsheid in je lichaam. De wijsheid die zoveel meer weet dan je hoofd. Ontmoet jezelf in de stilte en vind je eigen levenskracht.

3. De Hoorneboeg - Hilversum

Ook bij De Hoorneboeg kan je terecht. Elke eerste zondag van de maand begeleid Annemieke of Sharon je in het vinden van de stilte. Omdat iedere maand een eigen accent heeft door de verschillende begeleiding en de wisselende seizoenen is geen stiltedag hetzelfde. 

In de veilige bedding is altijd ruimte voor vragen of contact. Het gaat namelijk niet om volledig stil leven, want geluid hoort bij de mens. Het leren omgaan met geluiden en horen wat je innerlijke wijsheid zegt is veel belangrijker. 

4. Moon's farm - Noordwijk

Een stilte retraite dicht bij de prachtige Noordzeekust in Nederland. Dat klinkt toch al fantastisch? Bij Moon’s farm wordt er eens per maand een stilte dag georganiseerd onder begeleiding van Tijn en Binkie Touber. Met hun liefdevolle, krachtige energie nemen ze je mee in stilte.

Door zijn jarenlange ervaring weet Tijn Touber je handzame tools te geven om in stilte te komen. Je zal voelen hoe het echt met je gaat en wat belangrijk voor je is. Je komt dichter bij je intuïtie en je innerlijk geweten. De dag wordt afgesloten met een akoestisch meditatieconcert. Hartverwarmende muzikale klanken raken je waar woorden niet kunnen komen.

5. Even naar Eva - Maarn

Midden in de natuur van Maarn organiseert Even naar Eva stilte retraites van twee dagen. Het brengt je terug naar hoe welkom je bent, hoe goed alles is en hoe oké al je emoties zijn. Het laat je verbinden met de aarde die je draagt. De stem van binnen vertelt je precies wat je nodig hebt om te stromen en te stralen. 

Je wordt begeleid door Eva. Een wijze, krachtige vrouw. Door middel van stilte, een heldere spiegel, een prikje in je zij of een vraag laat ze je nog beter naar je innerlijke stem luisteren. Eva maakt je wakker voor wat je al bent.

Welk stilte retraite je ook kiest, je zal jezelf gaan tegenkomen. Je zal leren naar je innerlijke stem te luisteren en het leven te leven zoals jij dat wil. Je leert elke emotie toe te laten en te voelen zodat deze daarna kan verdwijnen in een zee van aandacht. Als je je ervaringen wil delen kan je gebruik maken van @heyhoneyguide en #heyhoneyguide op Instagram. Ik ben benieuwd naar je inzichten.

Liefs, 
Krisja

Ontdek Nederland - Meer blogs