De zon komt door de bomen tevoorschijn, een vogel die uit volle borst zingt en de geur van buiten danst door de deur naar binnen. Voel je de rust al door je lichaam trekken? Dat is wat de natuur met je kan doen. En weet je… ik gun het je van harte, om even bij te komen van het drukke bestaan en jezelf weer helemaal op te laden met positieve energie.

Daarom tip ik je in dit blog mijn vijf favoriete boshuisjes en hutjes die je kunt huren als je even helemaal weg wilt uit het alledaagse leven. Van een off-the-grid boshutje tot een reuze villa in de natuur.

1. Overnachten in Bush Box - Varendreef 10, Brasschaat

Bush Box is gevestigd net over de grens met België, in de regio Brasschaat/Kalmthout. Het is een prachtig domein van totaal één hectare, waar je je goed vermaken kunt. Ga je voor een tiny house of kies je voor meer comfort in de boomtent? Het kan bij Bush Box allebei. Ook is er een sauna aanwezig om helemaal zen te worden.

Heb je zin om eropuit te gaan? Ga bijvoorbeeld wandelen in één van de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen, namelijk Kalmthoutse Heide. Een omgeving waar diverse landschappen zich afwisselen. Of bezoek het Arboretum Kalmthout, één van de beste en meest gevarieerde plantenverzameling van het Europese vasteland. Je vindt er rozen, azalea’s, magnolia’s, Japanse esdoorns en meer. Al met al een bijzonder mooie locatie waar je helemaal tot rust komt en geniet van de natuur.

2. Vakantiehuisje Klein Wispelheem - Kattenburgerweg 2A, Zuurdijk

In de tegenovergestelde windrichting, in het Groningse Zuurdijk, huur je een comfortabel en duurzaam boshuisje dat helemaal gemaakt is van larikshout. Geniet vanuit het overdekte privé terras van het uitzicht over de grote tuin. Zie jij jezelf al lekker onderuitgezakt zitten met de zon op je snoet? Ook in de winter is het prima toeven, want binnenin het huisje zit een houtkachel die je zelf op kan stoken.

Rondom het vakantiehuisje Klein Wispelheem is er genoeg te doen. Zo zit zit de Theefabriek van Houwerzijl op fietsafstand, waar je de lekkerste en meest uitgebreide soorten thee kan drinken. Maar je kunt er ook het Theemuseum instappen. Of ga naar het pittoreske vissersdorp Zoutkamp waar je monumentale sluizen kan bekijken.

3. Bosvilla Hygge - Vennenpad 19 01, Nunspeet

De volgende plek die ik je wil tippen is Bosvilla Hygge in Nunspeet. Een prachtig en sfeervol natuurhuis ontworpen door een architect in Deense stijl. Het is gemaakt van hoogwaardige, ecologische en gezonde materialen uit natuurlijke en hernieuwbare bronnen. Als je het mij vraagt, is dit boshutje echt de perfecte plek om helemaal tot rust te komen en te genieten van de natuur.

Natuurlijk kun je in de omgeving van jouw bushutje genoeg dingen beleven en zien. Bewandel het blotevoetenpad van de Kijktuinen of huur een fiets en ontdek de natuur op de Veluwe. Maar ik wil je ook aanraden om even helemaal te ontspannen, tot jezelf te komen en niks te moeten. Pak dit moment echt voor jezelf.

4. Loof Cabin - Koekoekstraat 64, Hoeselt

Dit luxueuze eco-boshutje staat niet direct op de grond, maar op houten palen. De Loof Cabin beschikt over grote glaspartijen met aan de ene kant uitzicht op de bomen en aan de andere kant een open veld. Dus zoek je een combinatie van geborgenheid en een open blik, dan zit je hier meer dan goed. De organisatie heeft er bewust voor gekozen om geen WIFI of kabel-tv te installeren. Zo kun je echt even herladen, cocoonen, inspiratie op doen of aandacht voor elkaar hebben. Ook hoef je niet bang te zijn dat je het koud krijgt, want de Jotul houtkachel zal je goed verwarmen.

Loof Cabin ligt in een privé loofbos in Hoeselt (België) en is gemaakt voor twee personen. Vanaf het huisje zijn er genoeg wandel- en fietsroutes langs mooie boomgaarden en heuvels. Kies bijvoorbeeld voor de Bloesemroutein het voorjaar, een fietsroute van 38 kilometer. Heb je behoefte aan prikkels en de bewoonde wereld, dan rijd je in 25 minuten naar Hasselt en in 35 minuten naar Maastricht.

5. Hutje op de Veluwe - Centrumweg 2, Epe

Mijn allerlaatste tip is het ‘Hutje’ op de Veluwe in Epe. Ik zet ‘hutje’ expres tussen haakjes, want zo klein is het niet. Het is een prachtig vrijstaand huis waar zes personen kunnen verblijven. Het natuurhuis ligt op een privé bosperceel van maar liefst 2100 vierkante meter. Een enorm stukje natuur wat je met niemand hoeft te delen. Wellicht alleen met je gezelschap en wat vogels, hazen, konijnen, egels en eekhoorns. Hutje op de Veluwe is duurzaam omdat het geen gas gebruikt, maar elektrisch verwarmd wordt met groene stroom. Daar worden we natuurlijk blij van, nietwaar?

Het Hutje op de Veluwe heeft een prachtig mooie omgeving. Het ligt namelijk aan de rand van de natuurgebieden het Wisselse Veen, landgoed Tongerenen en de Kroondomeinen. Ook ligt dit boshuis dichtbij Paleis het Loo, de Veluwse Bron en kasteel Cannenburgh. Kies je ervoor om een hapje buiten de deur te eten, dan is er op loopafstand genoeg keus. Het is dus echt een geschikte plek om helemaal achterover te leunen of er juist op uit de gaan.

Ik hoop dat ik je enthousiast heb kunnen maken met mijn tips. Alle boshuisjes zijn echt de moeite waard om te huren. Welk boshutje is jouw favoriet? Laat het vooral weten op Instagram door @heyhoneyguide en #heyhoneyguide te gebruiken.

Liefs, 
Krisja

Ontdek Nederland - Meer blogs