Biologisch eten is niet alleen gezond, maar ook nog eens goed voor het milieu. Het is dan ook logisch dat er steeds meer mensen zijn die bewust kiezen om te eten in een biologisch restaurant. In ons fijne kikkerlandje zijn een heleboel van dit soort pareltjes te vinden, elk met hun eigen specialiteiten en unieke smaken. In dit blog deel ik 5x biologische restaurants in Nederland. 

1. BUUR - Nijmegen, Gelderland

Bij eetcafé BUUR voelt het alsof je midden in de huiskamer van Brakkenstein terechtkomt, een stadswijk in Nijmegen. De ongedwongen en gezellige sfeer laat je bij binnenkomst direct op je gemak voelen. Of je nou komt voor de lunch, het diner, een cappuccino of een speciaal biertje. Bij dit biologische restaurant in Nederland word je gegarandeerd, op een gezonde manier, in de watten gelegd. 

Weet je wat nog meer zo goed is aan BUUR? Ze hanteren een aantal sociale doelstellingen waarmee ze een positieve maatschappelijke impact willen realiseren. Zo bevorderen ze de sociale cohesie in de buurt, streven ze naar een inclusieve arbeidsmarkt en proberen ze hun ecologische afdruk te verkleinen door te werken met geredde groenten. Het kan dus goed zijn dat je ‘Broodje geroosterde groenten’ bestaat uit afwijkende, maar overheerlijke lentegroenten die niet in de supermarkt liggen.

2. Juffrouw van Zanten - Rotterdam, Zuid-Holland

Juffrouw van Zanten is een hotspot in Rotterdam en heeft maar liefst drie vestigingen over de hele stad. Schuif aan om gezellig met je vriendinnen uren bij te kletsen en te genieten van een heerlijk biologisch ontbijt, high tea, brunch of lunch. Ga je voor de ‘Zomer in je Bowl’, de ‘Fruity pancakes’ of de ‘Smokey beet sandwich’? Wat je ook kiest, alles is, zoals ze zelf zeggen: ‘’Huisgemaakt en onweerstaanbaar lekker!’’

Koken, experimenteren en lekker eten. Dat is waar Juffrouw van Zanten van houdt. De lieve werknemers willen je verwennen met gezonde en duurzame producten die van de boer tot aan de koks met liefde zijn bereid. Reken er maar op dat je met nieuwe energie naar buiten stapt en het liefste morgen weer terugkomt. 

3. In Kannen & Kruiken - Breda, Noord-Brabant

De Bredanaren onder ons kennen het volgende restaurant vast en zeker. Als je hier namelijk eenmaal bent geweest, dan weet je wat voor fijne plek In Kannen & Kruiken is. Neem plaats aan de grote leestafel, in de relaxte zithoek met een platenspeler of plof neer in hun fantastische groene stadstuin. 

Bij IKEK willen ze ervoor zorgen dat iedere beleving in kannen en kruiken is. Hoe ze dat doen? Ze werken samen met lokale leveranciers om de lekkerste koffies, ontbijtjes, lunch en borrels te serveren. Er zijn voor vegetariërs en veganisten ook genoeg opties zodat iedereen kan genieten van lekkere gerechtjes bij dit biologische restaurant in Nederland.

4. Bistro de Stadshoeve - Zwolle, Overijssel

Op naar Zwolle, want ook daar is een van de leukste biologische restaurants in Nederland te vinden. Maak kennis met Bistro de Stadshoeve! Het is een plek waar je het buitenleven ervaart, maar dan midden in het hart van Stadshagen. Ontspannen, genieten en (h)eerlijk eten is wat centraal staat. 

Daarnaast is Bistro de Stadshoeve het eerste restaurant in Zwolle met een EKO-keurmerk. Dat betekent dat de menukaart voor 80% tot 100% bestaat uit biologische producten. De chef maakt, 6 dagen in de week, de allerbeste smaaksensaties voor jou, door te koken met verse ingrediënten uit de streek. Proef het zelf tijdens de lunch door een ‘Broodje vegan rendang van gele biet’ te bestellen of tijdens het diner de ‘Kipdij masala van Polderhoen’.

5. Brasserie Meelfabriek Zijlstroom - Leiden, Zuid-Holland

Als laatste tip wil ik je graag Brasserie Meelfabriek Zijlstroom meegeven. Dit restaurant is gevestigd in een voormalige meelfabriek en heeft een unieke, industriële uitstraling. Zoek een plekje bij de open haard of in de lichte serre en laat je verrassen door al het kunstwerk op je bord. 

Dit bijzondere restaurant is een koploper op het gebied van duurzaamheid. Ze zetten zich met heel hun hart in om een fijne planeet voor de volgende generaties te ontwikkelen. Dit doen ze onder andere door biologisch eten en drinken aan te bieden, te werken met 100% groene energie, ingrediënten uit eigen moestuin te halen, het interieur in te richten met tweedehands pareltjes en afval zo veel mogelijk te beperken. 

Lief zijn voor je eigen lichaam en tegelijkertijd ook een steentje bijdragen aan een mooiere wereld. Dat is iets wat ik erg belangrijk vind en je graag wil meegeven. Weet jij nog een ander tof en biologisch restaurant in Nederland? Vergeet het dan zeker niet te delen via @honeyguide.nl of #heyhoneyguide.

Liefs,

Krisja

 

Ontdek meer unieke ervaringen - Meer blogs