In onze drukke en veeleisende maatschappij is het gemakkelijk om verstrikt te raken in de hectiek van het dagelijkse leven. We rennen van de ene verplichting naar de andere, terwijl we constant bezig zijn met onze gedachten over het verleden of de toekomst. We vergeten vaak om helemaal in het hier en nu te leven, zonder oordelen. Maar hoe fijn zou het zijn als je je kan focussen op het hier en nu? 

Mindfulness kan ons daarbij helpen. Het leert je om bewust te worden van het huidige moment en ons te bevrijden van de automatische piloot. Er zijn in heel Nederland veel plekken die je hierbij kunnen helpen, maar laten we beginnen met onze hoofdstad. In dit blog deel ik 4x mindfulness belevenissen in Amsterdam.

1. De Nieuwe Yogaschool - In het centrum

In het hart van Amsterdam bevindt zich De Nieuwe Yogaschool, een inspirerende plek waar het pad van mindfulness wordt omarmd. Want naast een breed scala aan yogalessen, workshops en retraites, bieden ze hier speciale mindfulness activiteiten. Ervaar de positieve gevolgen van de Wim Hof Methode die wekelijks gegeven wordt of probeer te verzachten tijdens de maandelijkse ‘stilte’ ochtend. 

Wil je niet gelijk vastzitten aan een abonnement? Het is hier mogelijk om een losse les te kopen of een lessenkaart. Dat biedt een mooie gelegenheid om te ervaren hoe het is om dieper in jezelf te duiken en zonder oordeel aanwezig te zijn met wat zich aandient.

2. Yagoy - In West of in de Pijp

Zet het volume zachter en richt je aandacht naar binnen. Met twee locaties in Amsterdam, biedt Yagoy wekelijks speciale lessen, zoals de Mindfulness & Flow in de Pijp. De les bestaat uit stilte momenten en zachte bewegingen die je uitnodigen om volledig aanwezig te zijn in het moment. Elk gebaar, elke ademhaling wordt een bewuste daad van liefde en zelfzorg. Ook bij Yagoy is het mogelijk om per les te betalen, een lessenkaart te kopen of een abonnement af te sluiten.

Pure vreugde is voor Yagoy de enige reden om mindfulness te ervaren. Laat alle verwachtingen los en wees precies zoals je bent. Zonder enige vorm van verzet. Het is jouw reis en jouw unieke ervaring van aanwezigheid. Dus adem diep in en laat alle spanning los. 

3. Bluebirds - In Oost, West of in het centrum

Nog een fijne plek in Amsterdam waar je mindfulness kan ervaren is Bluebirds, een yogaschool en inspiratiebron die inmiddels gevestigd is in Oost, West en in het centrum. De doorgewinterde docenten laten je voelen hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen en om te kunnen loslaten. Dat doen ze onder andere door middel van yoga, meditatie, massage, voedingsadvies en coaching. Je kunt het zien als een apk’tje voor je ziel. 

Doe mee met een lesje Breathwork, neem deel aan een cacao ceremonie of ga op een innerlijke reis tijdens een truffel macrodosering. Een losse les bedraagt €15,-, maar er zijn ook rittenkaarten of abonnementen.

4. De Meditatietuin - In het Amstelpark

Of je nou een inwoner bent van Amsterdam of een bezoeker, De Meditatietuin is een prachtige plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en een moment van mindfulness te ervaren. Verscholen in het Amstelpark nodigt De Meditatietuin je uit om te vertragen in een van de binnenruimtes of de twee omheinde tuinen. 

Van geleide meditaties tot yogalessen en workshops over mindfulness. De Meditatietuin organiseert dagelijks verschillende sessies en evenementen waar je aan mee kan doen. De toegang is meestal gratis, hoewel donaties vaak worden gewaardeerd om het onderhoud van de tuin te ondersteunen.

Leef met aandacht, adem in en laat Amsterdam je helpen mindfulness te ervaren. Ik hoop dat er een fijne plek voor je tussen zit waar je de wonderen van het huidige moment kan ontdekken en een diepere verbinding met jezelf kan ervaren. Wil je je ervaring met ons delen? Gebruik dan @honeyguide.nl of #heyhoneyguide op Instagram. Ik ben heel benieuwd naar je inzichten.

Liefs,

Krisja

 

Ontdek meer unieke ervaringen - Meer blogs