Hou jij wel van actieve uitjes en heb je deze zomer nog geen plannen? Dan is een meerdaagse kanotocht misschien wel iets voor jou. Heerlijk kanoën op het water in Nederland of zelfs midden in de natuur van Duitsland of Frankrijk. Voel de waterspetters op je huid, de verkoelende wind door je haren en de zon op je bol. Tijdens het varen zie je indrukwekkende dieren en stop je bij mooie pauzeplekjes. ’s Avonds slaap je op een bijzondere plek aan het water en word je opgeladen wakker voor een nieuwe dag vol avontuur. Krijg jij er ook zo’n zin in? Mooi, want in dit blog deel ik 4 meerdaagse kanotochten in Nederland, Duitsland en Frankijk.

Nationaal Park de Biesbosch - Nederland

TREQ Kanoreizen organiseert geregeld kanoweekenden in Nationaal Park de Biesbosch. Samen met een gids vaar je twee dagen lang door de prachtige Nederlandse deltanatuur en spot je met een beetje geluk onderweg ijsvogels, zeearenden en bevers. Het start- en eindpunt is bij de kanoverhuurder in Hank, een groen poldergebied waar de kreken smal en ondiep zijn.

Tijdens deze meerdaagse kanotocht ontdek je het Brabantse deel van de zoetwater jungle van Nederland. De trip begint op zaterdagochtend en eindigt op zondag. ’s Nachts slaap je in een tentje op de camping bij de Biesboschhoeve op de Vischplaat. Heb je geen ervaring met kanoën en/of kamperen? Geen zorgen. Voor deze tocht is geen ervaring nodig.

De Weerribben - Nederland

Van het zuiden gaan we door naar het noorden van Nederland, namelijk Overijssel. Er is hier zoveel water dat je moeiteloos kan varen en dwalen. De gids van Kanoweekendweg begeleid je door moerasbossen, rietvelden, smalle slootjes en open water vol waterlelies. In welk seizoen je ook komt, de Weerribben zal je verrassen met heel veel moois.

Het weekend van Kanoweekendweg duurt twee dagen. Het begint om 10 uur waarna je langzaamaan het water op gaat. s’ Avonds slaap je in een tent, trekkershut of hotel en wordt er een 3-gangen diner verzorgd. Evenals de volgende dag. Ook voor dit weekend is het niet noodzakelijk om ervaring te hebben met kanoën. De gids zal je vooraf kennis laten maken met de basisvaardigheden. Het enige wat je moet hebben is zin in avontuurlijk kanoën in de Nederlandse natuur.

Twente - Nederland en Duitsland

Aangezien Honeyguide sinds deze zomer ook over de grens gaat deel ik ook graag wat plekjes in het buitenland met je, zoals deze kanotocht van Twente naar Duitsland. Je vaart, zonder gids, over de Vechte en de Dinkel. De excursie begint in Lattrop, waar de kano al op je ligt te wachten. Eerst pedel je richting Noord-Deurningen waarna je vervolgens Duitsland in vaart. Op de Vechte kom je in verschillende stroomversnellingen terecht en spot je regelmatig ijsvogels. De Dinkel leidt je door ontelbare bochten en hoge zandduinen.

Deze kanotocht zonder gids duurt in totaal twee dagen. ’s Avonds bepaal je zelf waar je slaapt. Ga je voor een camping, een boothuis of gewoon lekker op de bonnefooi? Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden onderweg.

Dordogne - Frankrijk

Voor de fanatiekelingen onder ons heb ik nog een uitdagendere trekking in petto. Dordogne Outdoor organiseert namelijk meerdaagse kanotochten op de Dordogne van 2 tot 7 dagen. Hoelang je erover wil doen is helemaal aan jou. Tijdens de reis ontdek je unieke landschappen van drie departementen die alleen via het water bereikbaar zijn, maar ook pittoreske dorpen en historische kastelen rondom de rivier.

Bivakkeer op een zelf uitgekozen plek langs het water en geniet van de wilde natuur om je heen. Heb je weinig ervaring met kanoën? Neem dan vooraf deel aan de opfriscursus. Tijdens de reis heb je namelijk geen gids naast je die je kan helpen met je techniek.

De twee fantastische foto's hierboven zijn van Hannah en Nick van Salt in our Hair

Zoals je hebt gelezen hebben alle meerdaagse kanotochten hun eigen bijzonderheden. Ga jij liever kanoën in Nederland of toch liever in de buitenlandse natuur? Ik bekijk je favorieten of ervaringen graag op @heyhoneyguide en #heyhoneyguide.

Liefs,

Krisja

 

Meer Blogs - Actief op het water