Heb je de restaurants in Amsterdam uitgespeeld, of wil je een keertje van de gebaande paden? Wij testten de leukste foodspots en restaurants in Amstelveen. Amstelveen heeft een bruisende foodscene met verrassende culinaire vondsten. Wist je bijvoorbeeld dat je door het grote aantal expats veel Indiase en Japanse restaurants in Amstelveen vindt? Van boer tot brouwer en van fushion fine dining tot knusse koffietentjes: dit zijn onze favoriete tips om uit eten te gaan in Amstelveen.

1. De Boshalte, Amstelveen - Koffiebar in Amstelveen

In dit hartverwarmende huiskamer café aan de rand van het Amsterdamse bos schenken ze kneitergoede koffie. Gerund door de lieftalige Stefanie is de Boshalte veel meer dan alleen een koffiebar. Naast een plek waar buurtbewoners thuiskomen, is de Boshalte ook een leer- en werkplek voor jongeren uit alle lagen van de samenleving. Tip: bestel naast je kopje barista-made koffie ook een huisgemaakt taartje. Wij kregen een mix van worteltaart, appeltaart en brownies. High van het zoet sprongen we daarna op de fiets (die huur je ook hier) om het Amsterdamse bos te verkennen.

2. Geitenboerderij Ridammer Hoeve - Biologische ontbijt- en lunch in Amstelveen

Deze gezellige geitenboerderij is geen geheim voor locals, maar wél een heerlijk plekje voor ontbijt en lunch in Amstelveen. Midden in het Amsterdamse bos (naast het kersenbloesempark) vind je de Ridammer Hoeve, gerund door de vriendelijke Corine en Wim. Honderden geitjes maken van deze bioboerderij een vrolijke beestenboel. Op het terras scharrelen de kippen rustig om de tafels. Alles op de ontbijt- en lunchkaart is biologisch en groenten komen zoveel als kan uit eigen moestuin. Wij gingen voor een huisgemaakt geitenkaasplankje en namen meteen een stuk kaas mee naar huis voor later.

Onze tip: Op de Ridammer Hoeve vind je unieke belevenissen met geiten. Zo mag je de lammetjes een flesje melk geven, doe je er geitenyoga of schuif je aan voor een ontbijt tussen de geitjes. Voor die laatste twee kun je het beste even vooraf reserveren.

3. Micaro - Uit eten bij een Aziatisch toprestaurant in Amstelveen

Alleen de beste ingrediënten uit de Aziatische keuken komen door de strenge keuring van Chefkok Ming. Bij Micaro – een nieuw sushi & more restaurant in Amstelveen – tillen ze Asian fushion tot een nieuw niveau. Ga je graag luxe uit eten en ben je gek op sushi? Dan is Micaro er eentje voor op je wensenlijstje. Wij proefden een selectie van sushi en dumplings en hadden graag nog even blijven zitten, lang nadat het eten op was. Dit kan zomaar een van de beste (sushi) restaurants in Amstelveen worden.

4. ANNA Amstelveen - Micro brouwerij in een oude kerk

Door de hal van de voormalige Annakerk klinkt het gezellige geroezemoes van de stamgasten van ANNA Amstelveen. Hier stroomt het huisgebrouwen bier van Naeckte Brouwers en Pontus Brewing rijkelijk door de tap. Het is een feestje om in deze hippe kerk te borrelen. Liefhebbers schuiven aan voor een bierproeverij in het proeflokaal. Onder leiding van host Caspar proefden we biertjes van blond tot amber. Feeks was onze favoriet, gevolgd door Amazone. Leuk om te weten: maandelijks is er live muziek in de kerk, dat geeft je avond uit in Amstelveen nét wat extra. Kijk even in de agenda van ANNA Amstelveen en plan je bezoek aan deze bierbrouwerij.

Ook leuk om te doen: Museum JAN in Amstelveen - Nog even dit

Naast heel wat af te proeven brachten we nog een bezoek aan het kleinschalige Museum JAN. Dit leuke museum in Amstelveen heeft een toffe collectie beeldende glaskunst. Grappig is dat de huiskamer van de oprichter zo nu en dan ook onderdeel is van het museum (maar alleen wanneer de deur open staat 😉). Wij bezochten de expositie van sieraadontwerper Ted Noten - te zien tot 4 februari 2024 - waarin hij het idee van ‘waarde’ gebruikt als inspiratiebron. Denk aan reptielen in epoxytasjes en interactieve muur waar je iets van waarde mag ruilen voor een échte Ted Noten varkentjesring.

Wil je meer weten over wat te doen in Amstelveen? Kijk dan even op de website van Visit Amstelveen, die hebben ieder seizoen de leukste highlights voor je uitgezocht. Zo ook een hele lijst vaan hippe restaurants in Amstelveen die je meenemen over de hele wereld. De leukste manier om uit eten te gaan nét buiten Amsterdam.

Bon appetit vrienden.

Liefs,

Amanda

 

Ontdek meer culinaire tips - Meer blogs