Op een steenworp afstand van Haarlem, vind je de accommodatie van Sea and the City. Een klein huisje waarbij zowel stad als strand dichtbij zijn. Tussen de middag struin je door het mooie Haarlem en 's avonds geniet je van een mooie zonsondergang op de kuststrook. Je kan bij Sea and the City met 2-4 personen overnachten. Het is dus de perfecte plek voor een gezellig weekendje weg met zijn tweeën of voor een vriendinnenweekend. 

Wil je daarnaast dit plekje op een duurzame manier bezoeken? De accommodatie ligt op 7 minuten loopafstand van het treinstation. Daarnaast kan je bij je overnachting ook gelijk twee fietsen reserveren, waarbij je dus toch alle kanten op kunt. 

Tussen stad en strand - Bijzonder overnachten

Het huisje Sea and the City is echt een plek waar je even uitcheckt van alle verplichtingen in het dagelijkse leven. Het is van alle gemakken voorzien. 's Ochtends word je wakker op een luxe boxspring en stap je zo onder de regendouche. Wanneer het lekker weer is, kan je de openslaande deuren openen naar je eigen terras en daar genieten van je eerste kopje koffie in de ochtendzon. 

Er is aan alles gedacht in deze fijne accommodatie. Zo vind je in de keuken een klein tweepits fornuis en in de woonkamer een stapel tijdschriften en boeken. Liever een filmpje kijken op de smart tv of je favoriete muziek luisteren? Zelfs dat is mogelijk!

In de omgeving - Erop uit

Heb je zin om er op uit te gaan? Er zijn twee fietsen te huur waarmee de omgeving verkent kan worden. Maar ook zonder fiets sta je binnen 10 minuten in het centrum van Haarlem. Hier vind je een tal van leuke eetgelegenheden, zoals Pip Deli, Maita, Cafe Colette en By Lima. Bij By Lima werken ze zoveel mogelijk met ingrediënten van eigen land of lokale leveranciers. Met de focus op gezond eten en duurzaamheid, geniet je van een heerlijk all day breakfast. En wat dacht je van een dagje tweedehands shoppen in Haarlem? De eigenaresse van Sea and the City Roos kan je tips geven over de beste winkels. 

Ook ben je met 10 minuten rijden op het strand van Bloemendaal. Voel je voeten in het zand en maak een lange strandwandeling. Of zoek een plaatsje bij Republiek, Renato's of San Blas. Wanneer je een stukje doorrijdt kom je aan in Zandvoort. Net als Bloemendaal kent Zandvoort hele hippe plekjes om te vertoeven. Geniet met je voeten in het zand van de ultieme strandervaring bij Hippiefish of Ubuntu. Deze gezellige beachbar zijn ook nog eens een lust voor het oog!

Nationaal Park Zuid Kennemerland - Een duingebied tussen IJmuiden en Zandvoort

Ik heb het huisje vooral gebruikt als uitval basis om te gaan wandelen. Er liggen namelijk veel wandelgebieden binnen handbereik van Sea and the City in Overveen, zoals Nationaal Park Zuid Kennemerland. Hier kan je diverse wandelingen volgen. Van korte 1,5 kilometer wandelingen, tot langere wandelingen van 15 kilometer. Let wel even op, want in het Nationaal Park zijn honden niet welkom, ook niet aangelijnd.  

Aangezien ik net voor zonsondergang nog op pad ging, ben ik gestart vanaf de parking bij ingang Duin en Kruidberg. Hier starten in totaal 4 wandelroutes. Gezien de beperkte tijd heb ik gekozen voor de gele wandelroute en dit bleek de perfecte keuze te zijn. Al na 10 minuten lopen kwam ik de eerste herten al tegen, helaas heb ik hier geen foto van kunnen maken. Maar de herinnering neem ik zeker mee naar huis. Dit is een makkelijk toegankelijke wandeling, maar wel voor 75% onverhard. De wandeling neemt je mee door het duinbos, en wat is dit werkelijk waar een prachtig bos. Zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

Landgoed Elswout - Een 400 jaar oude stadspark

Op slechts 10 minuten van Sea and the City vind je het prachtige Landgoed Elswout. Een stadspark, waar je je even helemaal midden in de natuur voelt. Ondanks dat Haarlem om de hoek is. Hier kan je twee wandelingen maken, maar je kan ook zelf struinen over alle paden die dit landgoed rijk is.

Ik koos voor de 4 kilometer lange rode wandeling, die je langs de highlights van Elswout stuurt. Zo liep ik, op een afstandje, langs het mooie kapelletje wat je vindt midden in deze bossen. Hier moest ik uiteraard even stil staan, want wat een spektakel! Dit moet nog mooier zijn als de herfst zijn herfstkleuren laat zien. Verder vind je hier vele houten bruggetjes en steek je op deze route zelfs op grote hoogte over van het ene deel van het landgoed naar het andere deel. Je hebt hier namelijk ook nog echt hoogteverschillen. De mooie bruggetjes en de oude gebouwen, midden in dit schitterende bos zijn zeker een bezoekje waard. 

Amsterdamse Waterleidingduinen - Een duingebied tussen Noordwijk en Zandvoort

Een gebied wat al lange tijd op mijn wishlist stond om eens heen te gaan was de Amsterdamse Waterleidingduinen. En laat dit gebied nou net op een 20 minuten afstand liggen van Sea and the City. Deze kans kon ik dus niet laten schieten, na mijn ochtendwandeling in Elswout ging ik op weg naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. 

Ik koos de meest noordelijke ingang van het gebied, hier betaal je € 1,50 entree en € 2 parkeerkosten voor een hele dag. Vanaf de ingang bij Oranjekom/Oase heb ik de gele route gevolgd die je door het noordelijke deel van het gebied leidt. Dit is een 3,7 kilometer lange wandeling. Aangezien ik deze wandeling gecombineerd heb met de wandeling in Elswout, koos ik voor een wat kortere route. Maar de Amsterdamse Waterleidingduinen bieden veel routes aan variërend van 3,7 kilometer tot en met 9,1 kilometer.

De wandeling stelde niet teleur, al binnen 10 minuten wandelen stond ik oog in oog met prachtige herten. Nadat ik ze een tijdje bewonmder van een afstandje vervolg ik mijn weg, waarna ik al snel op de volgende groep herten stuit. Gedurende de wandeling bleef ik elke keer groepen herten tegenkomen. Wat was dit prachtig. Aangezien dit de eerste keer was dat ik dit gebied bezocht, vond ik het bijzonder om zoveel herten van zo dichtbij te kunnen zien. Echt werkelijk waar geweldig om mee te maken.

Zoals je kunt lezen biedt een nachtje bij Sea and the City veel mogelijkheden om de natuur, maar ook de stad Haarlem en gezellige kustplaatsen in de omgeving te ontdekken. Een plekje om te genieten van de rust, maar waar je ook zekerheid de levendigheid van de stad kan opzoeken. Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt om deze prachtige accommodatie een keer te bezoeken.  

Liefs,

Angelique

Ga op avontuur - Unieke ervaringen