Terwijl de auto ons over steeds landelijkere wegen voert, begint ons enthousiasme met de minuut te groeien. De komende twee nachten slapen we in een van de boomhutten van Treelodge en hier kijken we al lang naar uit. Terwijl de navigatie aangeeft dat ik links moet afslaan, duiken er kleine bordjes waar ‘Treelodge’ op staat in het zicht op. We rijden het zandpad op en op de achtergrond verschijnt Boomhut Tjiftjaf tussen de bomen door. En wat een parel is het! Hier gaan we zeker genieten van een fijn verblijf.

Geniet offline - Unieke verblijven midden in de natuur

Bram en Karen bieden drie verschillende cabins en boomhutten aan. Elke accommodatie is anders en dit komt omdat Bram en Karen de huisjes helemaal zelf bouwen. Momenteel zijn ze met de vierde hut bezig en wij zijn ontzettend benieuwd hoe deze eruit komt te zien. Bram vertelde tijdens het verblijf dat er geen tijdsdruk op de bouw van de vierde boomhut ligt en hij daarom zijn creativiteit de vrije loop kan laten.

Bij Treelodge kan je het zo ‘basic’ of ‘luxueus’ maken als je zelf wilt. Kook buiten bij een van de vuurplaatsen of maak lekkere gerechten in de uitgebreid uitgeruste keuken in de boomhut. Duik onder de buitendouche of kom tot rust in het ligbad met uitzicht op de bossen. Dit alles doe je geheel offline want er is geen wifi en weinig internetverbinding. Kortom, laat die computers en smartphones maar thuis!

Een knus verblijf - Knisperende vuurtjes en dansende kaarsen

Bij overnachten in een boomhut denk je misschien aan de zomer. Maar de boomhutten van Treelodge zijn juist erg fijn op echte winterse dagen. In de huisjes is een centrale verwarming aanwezig maar het is natuurlijk nog veel leuker om de houtkachel aan te steken. Terwijl ik met een warm kopje thee naar het knisperende vuur zit te staren, staat er een dampend paddenstoelenstofje te pruttelen. De houten boomhut wordt perfect opgenomen in de bosrijke omgeving en geeft ons het gevoel dat we op de filmset van een Harry Potter film staan. Amanda loopt neuriënd om mij heen en steekt de kaarsjes aan.

En zeg nou zelf, de foto’s hieronder geven toch een heerlijke sfeer weer?

Verwarmende luxe - SAUNA EN HOTTUB

Boomhut Tjiftjaf geeft je echt het gevoel dat je midden in de natuur bent maar dan met een goede dosis comfort en luxe. De boomhut bestaat uit twee verdiepingen. Op de onderste een woonkamer met uitgebreide keuken, zithoek en houtkachel en een badkamer met toilet en douche. Op de bovenste verdieping een slaapkamer en ruimte met een vrijstaand ligbad waarvanuit je geniet van een uitzicht op het bos. 

Maar buiten staan nog een paar extra verrassingen die je verblijf nog fijner maken. Steek het vuurtje aan en verwarm de hottub voor een ontspannen moment tijdens je verblijf. Deze is handgemaakt door Wellnez Atelier. De perfecte match hierbij Treelodge. Echt super fijn op koudere dagen omdat je dan tussendoor even kan afkoelen op de rand van de hottub. Ook staat er in de 'achtertuin' van de boomhut een gebouwtje met sauna. Ben je toe aan wat verwarming? Dan kan jij je hart ophalen bij deze luxe boomhut. 

In het bos - Wakker worden

De vogels fluiten ons vrolijk toe vanuit de bomen en ik loop in de schemer de trap af naar beneden. Het is tijd voor ons nieuwe ochtendritueel; een kopje thee voor het knisperende vuurtje. Terwijl we naar buiten staren, zien we langzaam de siluetten van de bomen steeds duidelijker zichtbaar worden in het omliggende bos. Boomhut Tjiftjaf is geheel gemaakt van hout en voelt warm en sfeervol aan. Nadat we fris zijn wakker geworden, borrelen de creatieve ideeën voor nog wat laatste content op. Op deze plek hoef je je als fotograaf of content creator zeker niet te vervelen. 

Na een paar heerlijke dagen in de knusse boomhut van Treelodge is het toch echt tijd om naar huis te gaan. Ik loop langzaam met mijn tas van de trap en neem nog een keer de omgeving in mij op. Dit is geen vaarwel maar een tot ziens! Benieuwd naar de andere locaties waar we heen gaan? Houd dan onze Instagram in de gaten! 

Liefs,

Anne-Floor

Ga op avontuur - Unieke ervaringen