De weg gaat over van verhard naar onverhard. Waarna ik af sla op een zandpad naar Camping de Blauwe Haan. Een eigenzinnige camping, gelegen in het altijd mooie Drenthe. Wat kijk ik uit naar dit bijzondere verblijf!

Op het bos - Uitzicht vanuit bed

Direct aan natuurgebied Holtingerzand vind je dit natuurkampeerterrein. Maar dit keer ga ik niet kamperen. Ik mag overnachten in één van de twee Glamping Domes die je op het terrein vind. Met uitzicht vanuit bed op het bos. Wat een ervaring!

Aankomend op de camping worden we onthaald door eigenaresse Janneke. Zij legt ons uit hoe we bij de Glamping Dome komen, langs de boot en afslaan na de chalets. Dit geeft goed weer wat er te vinden is op het kampeerterrein, een combinatie van kamperen en bijzondere accommodaties.

Met alle gemakken - Uniek overnachten

De Domes komen in het zicht en wat zijn ze mooi. In de Dome vind je een keuken, een tweepersoonsbed en een stapelbed. Daarnaast is er een wc aanwezig, enkel geen warm water. Om te douchen ga je naar het moderne sanitairgebouw op de camping. Waar je kan genieten van een warme douche. Verder is er een buitenkeuken met bbq en wok. 

De Glamping Dome is dus van bijna alle gemakken voorzien. Perfect voor een weekendje weg met zijn tweeën of lekker met een vriendin. Je kan hier lekker kokkerellen maar er zijn ook fijne restaurants in de omgeving te vinden. In de vakanties kun je verse broodjes op de camping halen, buiten de vakanties ben je afhankelijk van de omringende dorpen voor je boodschappen.

De omgeving ontdekken - Op avontuur

De camping is het perfecte uitgangspunt om te wandelen. Direct grenzend aan het prachtige Holtingerzand, waar je heerlijk om het veen heen kan wandelen. Wij liepen heen en terug tot aan het veen, een kleine 2 kilometer. 

Daarnaast is camping de Blauwe Haan vlakbij Dwingeloord, waar je uren kan wandelen. Plan ook een bezoekje aan de schaapskooi om. Op het bord bij de schuur geven ze aan wanneer de schaapskudde in de ochtend vertrekt en weer terug komt aan het einde van de middag. Dit kan ook bij de schaapskooi bij het Holtingerveld. Ik vind het altijd een prachtig gezicht om de schapen met de herder te zien vertrekken of binnen te komen. Het is altijd leuk om even bij de kudde te gaan kijken.

Wij gingen ook nog een middagje naar Zwolle, waar we bij de Kas van Kaat een picknickmand om mee te nemen tijdens de wandeling. We maakten een wandeling van 5,5 kilometer vanaf de Kas van Kaat. En streken halverwege neer om te genieten van een picknick. Voorafgaand en afsluitend krijg je een drankje bij de Kas zelf.

Een prachtig restaurant - Waar te eten?

Wij gingen uit eten bij Ludiek, in Havelte. Een prachtig restaurant waar je kan genieten van een verrassingsmenu met lokale ingrediënten. 

Ook gingen wij eten bij de Bospub in Dwingeloo, een super leuke plek om te genieten van een hapje of een drankje aan de rand van het bos.

Uniek overnachten in Drenthe - dansende vlammen

Een weekend op Camping de Blauwe Haan is dus snel gevuld, er zijn genoeg activiteiten en je kan heerlijk wandelen vanaf camping de Blauwe Haan. 

Het is genieten om terug te komen in de Glamping Dome, te midden in de natuur, maar toch met alle gemakken die je je kan wensen. Of om gewoon heerlijk hier een middagje te zitten met een boek of probeer de eekhoorntjes in het aangrenzende bos eens te spotten. Geniet van de stilte en de natuur met de luxe van de Dome.

 

Liefs,

Angelique

 

Ontdek Nederland - Overnachten in de natuur