Het warme zonnetje schijnt door de ramen van het huisje wanneer we arriveren bij Bed & Breakfast Oan ‘t Wetter in Dokkum. Marieke ontvangt ons terwijl ze uitlegt waar we alles kunnen vinden, hoe de hottub aan gaat en het leukste: hoe we gebruik kunnen maken van de kano’s!

Ik ben samen met Melanie, een vriendin van mij die mee is. We halen onze koffers uit de auto, zetten een kopje koffie en gaan lekker op de tuinmeubels zitten terwijl het zonnetje op onze gezichten schijnt. “Wat heb ik dit gemist!” roepen we beiden in koor.

Peddelen in Friesland - Op het waterland

Onze beide ogen zijn gefixeerd op de kano’s en we wachten totdat een van ons als eerste opstaat om een kano te pakken. De weersvoorspellingen melden dat het vandaag alleen maar fantastisch weer gaat worden en dat morgen de eerste regendruppels weer zullen vallen. Dus besluit ik rustig de hottub op te stoken terwijl Melanie het water op gaat.

Het knisperende geluid van brandend hout en het rustgevende geluid van het peddelen van Melanie op het water zorgen voor het ultieme lentegevoel. Ik pak er een wijntje bij en ga aan de rand van de steiger zitten. Nog even genieten van de warme zon voordat ik zelf ook een kano pak en Melanie vergezel. Is dit ultieme luxe? Ik vind van wel!

Genieten in het frisse huisje - B&B Oan ‘t Wetter

Het huisje is mooi licht van binnen. Het is mogelijk om hier te overnachten met vier personen en is van alle faciliteiten voorzien. Een heerlijk tweepersoonsbed, slaapbank, royale keuken, eettafel en knusse zithoek met als kers op de taart een retro LP speler! Precies waar ik van hou. Of het nou mooi of slecht weer is, bij B&B Oan ‘t Wetter kan je je heerlijk terugtrekken.

Na ons heerlijke hottub momentje besluiten wij een pizza te bakken in de oven. Dat hoort er stiekem een beetje bij, vinden wij. Het is nog net wat te koud om de pizza buiten op te eten met badjassen aan, dus besluiten wij ons te drogen en lekker warm binnen te zitten met een pizzapunt en een wijntje.

Met een volle buik, rozige wangetjes en een laatste kop thee genieten wij nog even na van deze lentedag en verplaatsen ons langzaam naar bed. Welterusten!

Een royaal ontbijt - Een mandje vol lekkers

We zijn net ons bed uitgerold en Marieke klopt op de deur. Ze brengt ons een rieten mandje vol lekkers voor ontbijt. Van koffiebroodjes tot verse jus d'orange, ons komt niks te kort. Tot onze verbazing hebben we toch nog wat zon in de ochtend. Daar genieten we nog even volop van, want hierna is het toch echt tijd om het huisje te verlaten. Of het nou één overnachting is of meer, hier verveel je je absoluut niet!

We bedanken Marieke voor haar gastvrijheid. We voelden ons enorm prettig in het huisje en daar heeft zij voor gezorgd. Je hebt genoeg privacy, maar tegelijkertijd is ze altijd te bereiken als je een vraag hebt. Super fijn!

Al lopend naar het centrum van Dokkum - Een pareltje van de provincie

Nadat we onze koffers in de auto’s hebben geladen en Marieke gedag hebben gezegd, gaan we al lopend naar het centrum van Dokkum. B&B Oan ‘t Wetter ligt namelijk op loopafstand van het centrum, dus we konden de auto’s mooi laten staan.

Dokkum is een van de elf steden in Friesland en ligt daarmee dus op de route voor verschillende elfstedentochten. De bekendste is natuurlijk de schaatselfstedentocht. Echter is de kans tegenwoordig heel klein dat die ooit nog gaat plaatsvinden. Hoe gaaf zou het zijn als we dat nog eens mogen meemaken?! Daarnaast vindt de elfstedentocht deze dagen ook nog plaats op onder andere de fiets en de step of met oldtimers en motoren.

Het is een vestingstad met de typische Friese charme. We hebben er samen heerlijk doorheen gewandeld, diverse toffe winkeltjes bezocht, een kopje koffie gedronken en vooral het belangrijkste: heerlijk voor ons uitgekeken. Het is er gemoedelijk en niet al te druk. Een pareltje van de provincie!

Ik geef Melanie een knuffel, stap de auto in en zwaai haar als een echte Hollander gedag totdat ze uit zicht verdwenen is. Ik neem de relaxte lente sferen nog mee in de auto door bijpassende muziek aan te zetten. Tijd om rustig terug naar Groningen te rijden. Weer een ervaring rijker voor in de boeken en als belangrijkste een ervaring die ik iedereen zal vertellen en aanraden! Dankjewel Marieke en zorg vooral dat je eens een kijkje neemt bij Bed & Breakfast Oan ‘t Wetter in Dokkum!

Liefs,

Marion

Van Honeyguide Marion - Unieke ervaringen