Warme truien, verkoelende hemdjes, wandelschoenen en mijn camera. Essentiële dingen die ik mee wil nemen naar Het Bosstekje in Boekel. Eigenaresse Neeltje heeft hier naast haar huis namelijk een accommodatie vlakbij het bos staan. Terugkeren naar rust en eenvoud. Wat heb ik er enorm veel zin in zeg! Het huisje is ingericht met liefde en je hebt echt het gevoel dat je in het bos bent. 's Avonds eten maken boven het vuur en opwarmen in de hottub is een echte must als je hier bent!

Rust en warmte - Een fijn ontvangst

Vanuit Groningen was het even een tocht, maar bij aankomst kan ik mijn lieve vriendin Gina een dikke knuffel geven. Na tijden elkaar niet gezien te hebben brengt ze me hier gezelschap de aankomende dagen. Eigenaresse Neeltje verwelkomt ons met een kaneelbroodje en een korte rondleiding door het huisje. Ze denkt gelijk met ons mee over de aankomende dagen en is heel behulpzaam.

‘Zo, even bijkomen’; roep ik naar Gina. We zetten koffie en eten ons kaneelbroodje lekker buiten op. We hebben enorm geluk met het mooie weer. Ineens horen we verderop de twee pony’s van Neeltje aan komen lopen. Die hebben een prachtig verblijf recht tegenover het huisje. Gina springt uit haar stoel om gelijk een kijkje te nemen. Wat een lief cadeautje om elke dag uitzicht te hebben op deze lieve beesten!

Vogels zingen in koor: goedemorgen! - Ontbijten in de zon

Het is half 6 in de ochtend wanneer ik wakker word na onze eerste nacht in Het Bosstekje. We krijgen een gratis concert van alle vogels in de omgeving die ons vrolijk toezingen. Ik spiek door het gordijn hopende op een mooie zonsopgang, maar aangezien de zon toch weg blijft duik ik nog even warm mijn bed in om vervolgens om 8 uur wakker te worden. 

We worden meteen verrast met het ontbijt dat Neeltje voor ons buiten heeft klaargelegd. We openen de deuren en besluiten om heerlijk buiten in de zon te gaan ontbijten. Wat een begin van de dag!

Een bezoek aan Abdij van Berne - Biertjes proeven

In de middag besloten we een bezoekje te brengen bij Abdij van Berne. Deze abdij is de langst bestaande kloostergemeenschap van Nederland en kent geschiedenis terug vanaf 1134. In de abdij zijn gastenverblijven, cursussen, een boekwinkel en een bierproeflokaal met het enige Nederlandse Norbertijnerbier.

We werden rondgeleid door Piet die vrijwillig ons rondleidde door de abdij. Hij vertelde over de geschiedenis en de huidige staat van de abdij. Daarnaast nam hij ons ook mee door de kloostertuin. Een prachtige plek in Heeswijk-Dinther.

Uiteindelijk was het natuurlijk onze tijd om twee heerlijke abdijbiertjes te proeven. Waarna we gelijk een proefsetje mee naar huis namen. Een aan te raden plek om eens langs te gaan om geschiedenis en abdijbier te proeven!

Het buitenleven begint! - Koken boven het vuur

Als we terug zijn bij Het Bosstekje is Neeltje al druk bezig met het neerzetten van lantaarntjes rondom de hottub zodat we vanavond nog wat licht hebben. Daarnaast heeft ze boven de vuurschaal een driepoot gezet zodat we buiten kunnen koken. Dit is precies onze bedoeling! Terwijl ik rustig het vuur aan steek, is Gina binnen bezig met de voorbereidingen voor onze heerlijke tomatensoep die boven het vuur gaat hangen.

Met een rood wijntje en genoeg hapjes voor erbij proosten we gezamenlijk de avond in. Wat is het toch heerlijk om alleen maar het geknisper van het vuur te horen en vogeltjes die verderop zingen. De pony’s komen nieuwsgierig aan onze kant staan en genieten lekker mee. Zo zie je maar weer dat je niet veel nodig hebt om toch volledig tot rust te komen en te genieten.

Als we het eten eenmaal op hebben, roer ik nog een paar keer in de hottub en voel ik of ie warm genoeg is. ‘Perfecte temperatuur!’: roep ik naar Gina. We kleden ons om en genieten in de schemer in een warme hottub.We praten elkaar bij wat we allemaal meegemaakt hebben sinds we elkaar voor het laatst zagen en zijn dankbaar dat we hier op zo’n mooie zomeravond mogen genieten. Een avond samen die we niet snel vergeten.

De volgende ochtend geef ik Gina een dikke knuffel, herhalen we elkaar meerdere malen dat we elkaar gaan missen en dat we enorm genoten hebben. Van Neeltje krijgen we nog een kop koffie aangeboden voordat onze reis naar huis begint. Opgeladen met volle batterijen vertrekken we beiden terug naar ons eigen huis. Weer een ervaring rijker.. en wat voor een!

Liefs,

Marion

Van Honeyguide Marion - Unieke ervaringen