Honeyguides Simone en Christy trokken hoogzomer naar de fraaie Achterhoek. Na hun gezellige en actieve familievakanties was het tijd voor pure ontspanning. Ze ontdekten Bed & Beautyhuis Halle, op een steenworp van vestingstad Groenlo en Hanzestad Doetinchem. Een bijzondere plek op het Gelderse platteland, om in weelde te genieten van elkaar, goede nachtrust én heerlijke beautybehandelingen.

EVEN WERKEN AAN ONSZELF - in de Achterhoek

Na een gezellige gezinsvakantie moeten we altijd weer even landen. De bergen was zijn weggewerkt, de puberkinderen doen weer hun eigen ding en met werk is het nog vrij rustig: het perfecte moment om even te werken aan onszelf. Dat was dan ook het motto van onze trip naar de Achterhoek. En we hadden ons geen betere plek kunnen wensen tussen het groen, de scharrelende kippetjes en de warme, rustgevende inrichting. Bij aankomst bij Bed & Beautyhuis Halle werden we wuivend begroet door eigenaresse Anneli. Supervrolijk heette ze ons welkom met zelfgebakken boterkoek en een lekker bakkie leut.

PURE POWERVROUW - vol passie en aandacht

Je kent ze wel, van die mensen die alles aanpakken en ook nog alles lijken te kunnen. Anneli is zo’n prachtvrouw. Vol passie en aandacht verwezenlijkt ze stap voor stap haar droom: de combinatie van een kleinschalig ‘toevluchtsoord’ en een heuse beautysalon. Om te werken aan de binnen- en buitenkant van jezelf. Een unieke formule! Anneli pakt alles zelf op. Van de verbouwing tot inrichting en van taarten bakken tot schoonheidsbehandelingen. In de toekomst wil ze ook workshops gaan geven en naast het ontbijt borrelplanken en high wines aanbieden. Ook zit ze graag achter de naaimachine en maakt ze, samen met haar vader, fantastische schemerlampen van kruiken uit de kringloop. Door de veelzijdigheid van Anneli borrelen de ideeën voor het komende jaar bij ons op!

DUURZAAM LANDEN IN AARDSE TINTEN - Een comfortabel verblijf

Bed & Beautyhuis Halle heeft 2 duurzame ‘huisjes’ voor 2-4 personen, met een bank, eettafel en tweepersoonsbed in de woonkamer en nog een aparte slaapkamer met een heerlijk tweepersoonsbed. De muren zijn niet strak gestukt, maar met hout bekleed en op de grond ligt duurzaam marmoleum. Alles oogt heerlijk fris en door de aardse tinten is het meteen heel gezellig en puur. Anneli is een echt natuurmens, dus overal hangen en staan echte plantjes.

Als je wilt kan je met z’n tweeën onder de dubbele regendouche. Het water wat eruit komt is heel zacht, door de waterontharder. Daardoor hoef je minder shampoo en douchegel te gebruiken: goed voor het milieu! Ook fijn: een apart toilet en een grote gezamenlijke huiskamer met heerlijke plofbank om lekker languit een boekje op te lezen. Hier staat ook een lekkere lange tafel waaraan je met z’n allen kan borrelen of spelletjes kan spelen als je met een groep vriendinnen op pad bent.

TUSSEN DE BLOEMETJES EN DE SCHARRELAARS - Buiten ontspannen

“Buiten is het nog niet helemaal klaar hoor. Hier komen de hangmatten en een strandje en daar wil ik een vuurkorf neerzetten”, zegt Anneli enthousiast terwijl we haar domein verkennen. Nu staan er al twee picknicktafels met retro parasolletjes en ligstoelen om te genieten onder de Achterhoekse bomen. Bij haar huis, een opgeknapte oude boerderij uit 1913 waarachter het B&B-huis ligt, scharrelen Kees de haan en zijn kippetjes lekker rond. De was wappert in de wind, in het insectenhotel brommen de bijtjes en voor ons huisje straalt een kleurrijk bloemenveldje in de zon. Wat een weelde!

MASSAGES EN ANDER GENOT - De arrangementen

Boek je een verblijf, boek dan zeker een van de arrangementen van het Beautyhuis. Kies je voor een massage of gezichtsbehandeling? Sowieso ligt er een maskertje en scrub van Thalgo voor je klaar, een natuurlijk en dierproefvrij beautymerk waar Anneli al jarenlang mee werkt. Even tijd voor jezelf, voor je onder de superzachte lakens kruipt van Suite 702. B&B staat hier onmiskenbaar voor Bed & Beauty! 

Maar gelukkig ook voor ‘Breakfast’. Want ook daar maakt Anneli een feestje van met een beschuitje vol sappige aardbeien, verse jus, door de buurvrouw gemaakte jammetjes, eitjes en frisse yoghurt met granola. Genoeg om bijna de hele dag op te teren terwijl je op de fiets stapt en door het typische coulisselandschap toert of een stadswandeling maakt door een van de Achterhoekse Hanzesteden. 

DE GOUDEN TIPS VAN ANNELI - In de omgeving

Wij trokken er lekker op uit, want dat is voor ons rust. Daar laden we van op. Op een gezinsvakantie kan je toch niet helemaal je eigen pad volgen en toevallig vinden wij precies hetzelfde leuk. Anneli tipte ons de leukste restaurants en plekjes. Zo dineerden we in Hanzestad Doetinchem bij Mama’s op een oud schip in de Oude IJssel met gezellige biergarten en ontdekten we een parel in vestingstadje Groenlo: Welgelegen. De volgende dag trokken we naar het middeleeuwse Zutphen, met haar kronkelstraatjes, fraaie gevels en unieke boetiekjes. Maar ook andere Hanzesteden als  koekstad Deventer en het idyllische Doesburg liggen in de buurt.

TWEE DAGEN ZIJN VEEL TE KORT - Opgeladen naar huis

Volledig opgeladen en aangestoken door het enthousiasme van eigenaresse Anneli trokken we weer richting onze gezinnen. Klaar voor een nieuw begin na de zomervakantie. Je verblijft bij Bed & Beautyhuis Halle minimaal 2 dagen. Wij hadden nog een heel programma over voor een hele week. Museum MORE, de bossen van Ruurlo, het snoeperige stadje Bronkhorst, het liefdespad…Tot binnenkort dus Bed & Beautyhuis Halle! Of, op z’n Achterhoeks: Ajuus!
 

Liefs,

Christy

Ga op avontuur - Unieke ervaringen