De herfst is weer hier; avonden bij de open haard, prachtig gekleurde bomen en de nog net niet te koude temperaturen om een dagje iets te gaan ondernemen. Vanuit onze Instagram community tipte jullie ons met zes schitterende plekjes om alle herfstkleuren te bewonderen. Ken jij deze plekjes al?

1. De Heemtuin - Sabine Eckhardt tipt:

Sabine deelde deze foto met ons van de Heemtuin in Rotterdam.

“Weinig mensen weten van het bestaan van dit pareltje aan de Kralingse Plas. Gedurende onze herfstwandeling door het Kralingse Bos hebben ook wij deze mooie plek ontdekt. Tijdens het wandelen over de vlonderpaden geniet je van de rust en maak je kennis met de mooie natuur.”

Vanuit het Kralingse Bos wandel je zo de stad in. Honeyguide Amanda schreef al eens een blog over de leukste koffie en lunchplekjes van Rotterdam. Mocht je toch in de buurt zijn! 

2. Het labyrinth van C-Mine - Een tip van Laura Philippo:

Laura tipte ons om het labyrint van C-Mine in Genk, België, te bezoeken.

“Het labyrint is ook toegankelijk als je geen kaartjes hebt voor de C-mine expeditie. Tijdens deze expeditie loop je onder de grond en beleef je de wereld van een mijnwerker in een steenkoolmijn. Een leuk uitje om te doen met kinderen. Wij waren met drie volwassenen, maar hebben ons ook goed vermaakt.”

Het fotogenieke labyrint is ontworpen door Gijs Van Vaerenbergh, die ook het doorkijkkerkje in Borgloon heeft bedacht. Het doorkijkkerkje is ook een aanrader om te bezoeken. Honeyguide Christy ging hier al eens naartoe. In dit blog lees je haar ervaring van een weekendje Haspengouw. 

3. Zaanhof in Amsterdam - Nicole manese tipt:

Nicole deelde deze foto van de Zaanhof in Amsterdam. Ze vertelt: “Ronddwalen in minder bekende straten met een verhaal, dat is iets waar ik van hou.” De bebouwing rond de Zaanhof is in 1916 ontworpen door de architect Herman Walenkamp. Het hof heeft enkele poortgebouwen, twee daarvan geven toegang tot de binnentuin.

“Nog een leuke tip daar in de buurt is museum ‘Het Schip’ waar het verhaal wordt verteld over De Amsterdamse School.”

 

4. Molenvlietroute - Liessie van Rijswijk tipt:

Wandel een stukje van de molenvlietroute vanuit Haastrecht en aanbid de mooie herfstkleuren. Vanuit de community tipte Liessie deze route met ons.

“Waar de route afbuigt naar het dorp de Vlist, is het heerlijk om rechtdoor naar Oudewater te lopen. Klim over de hekken en wandel door het natte gras. Mij kun je ’s ochtends vroeg niet blijer maken. Even je hoofd leegmaken voordat de dag echt begint.”

Deze route loopt door het Groene Hart. Bekijk de streekgids voor meer verborgen parels in dit gebied.

5. Hanzestad Kampen - Lianne Stallenberg

Lianne tipte ons om aan de Hanzestad Kampen een bezoekje te brengen. Deze foto is genomen tijdens haar vakantie in oktober. “In Kampen vind je veel pittoreske straatjes, die leuk zijn gedecoreerd. Zo ook de Keizerstraat, op de foto. Deze vind je in het Keizerskwartier, een wijk vol charmante straatjes. Sla deze zeker niet over tijdens je bezoek aan Kampen!”

6. Oud Velsen - Kariene Schauwaert

Kariene deelde deze foto van het Noord-Hollandse Oud Velsen. Een prachtig historisch dorpje gelegen aan het Noordzeekanaal. “Oud Velsen is een oase van rust binnen een grotere gemeente, er zijn geen auto's, dat maakte het dwalen daar heerlijk. Sinds 1970 is het een beschermd dorpsgezicht.”

“Tussen de mooie oude huizen staat de Protestantse Engelmunduskerk uit de 8e eeuw. Op het kerkhof liggen de graven van de omgekomen kanaalgravers.”

7. De Schoorlse Duinen - Jos & Stefanie tippen:

Jos en Stefanie van Verliefd op Nederland bezochten onlangs de Schoorlse Duinen voor een bijzondere belevenis: "Een frisbee parcours door de Schoorlse duinen, wat is dit enorm leuk om te doen zeg! Dit parcours wordt georganiseerd door Hondsbossche events en via hun website kun je reserveren om vervolgens jouw rugtas met alle benodigdheden op te halen bij restaurant 'De bokkesprong' in Groet. Je ontvangt hierbij een frisbee per persoon, een kaartje met de route en de puntentelling en ook zit er nog een flesje drinken met een koekje in." 

"Vanaf het restaurant loop je binnen vijf minuten de Schoorlse duinen in, klaar om van start te gaan! Je kunt het eigenlijk vergelijken met golfen maar dan met een frisbee, ook wel discgolf genoemd. Er zijn in totaal 18 holes en super leuk om te doen voor zowel jong als oud! Perfect uitje dus voor een mooie herfstdag (met niet al te veel wind)."

Raak jij ook zo geïnspireerd door al deze tips? Pak je (regen)jas en ontdek alle mooie herfstkleuren in Nederland. Het is tenslotte maar één keer per jaar herfst. Heb jij een favoriete herfstplek? Voeg hem toe als tip aan de Honeyguide App!

Liefs,
Anne

Nederland in herfstkleuren - Meer blogs