Elke kerk en elk klooster heeft zijn eigen verhaal. En jij kunt daar onderdeel van zijn wanneer je verblijft in een van deze zeven bijzondere overnachtingsplekken. Ervaar de historie van deze unieke kerken en kloosters en overnacht in een speciaal gebouw. Waar doe jij een gebedje voor het slapengaan?

1. Bed & Breakfast Het kerkje van Etersheim - Etersheim 10, Oosthuizen

Een overnachting in het kerkje van Etersheim brengt je ontspanning en rust. Het kerkje ligt midden in enkele wandel en fietsroutes in Laag Holland. Een wandelfanaat zoals ik vind dit natuurlijk geweldig. Al helemaal omdat werelderfgoed De Beemster dichtbij deze bijzondere bed and breakfast ligt. En het kerkje heeft een prachtig uitzicht op een oude poldermolen. Dat is nog eens fijn wakker worden.

Honeyguide Laura schreef onlangs een blog vol overnachtingsplekjes nét buiten Amsterdam. Daar wordt behalve dit kerkje nog een aantal andere mooie accommodaties in Laag Holland genoemd waar je kunt overnachten. 

2. Hotel de Soete Moeder - Nemiusstraat 4, 's-Hertogenbosch

Wanneer je van zowel de natuur als het stadsleven houdt, dan zit je bij dit kloosterhotel op de juiste plek. Hotel de Soete Moeder ligt namelijk midden in de natuur, maar je stapt ook zo Den Bosch binnen. De oprichtster heeft met haar duurzame, sociale onderneming als het ware de sociale en maatschappelijke taken van de nonnen overgenomen. Jonge mensen krijgen hier de kans om te leren en werkervaring op te doen. Het ontbijt bij dit unieke plekje is ook lekker smullen. Gemaakt van verse, biologische en lokale producten.

3. Bed & Breakfast De Kerk - Van der Molenplein 1, Doorwerth

Ook al was het vroeger een grote katholieke kerk, nu heeft Bed & Breakfast De Kerk een knusse sfeer waar je heerlijk kunt overnachten. Het gave is dat veel van de originele details bewaard zijn gebleven. Zo ontbijt je in de ochtend bijvoorbeeld op de oude kerkbanken. Dit is trouwens ook weer een heerlijk plekje om te wandelen en fietsen in de natuur. De Veluwe ligt om de hoek.

4. Klooster Breda - Schorsmolenstraat 13, Breda

Slaap in één van de oude pater verblijven van dit bijzondere klooster in Breda. Begin je dag goed met een wandeling door de monumentale tuin. Dit speciale plekje heeft zoveel toffe dingen te bieden. Zo helpen ze mensen te re-integreren in de arbeidsmarkt. Is er een naaiatelier waar gave tweedehands tassen weer een nieuw leven worden ingeblazen. En kan je genieten van een heerlijke zelfgemaakte appeltaart. Honeyguide Laura ging er al eens op bezoek. Haar ervaring lees je in dit blog.

5. Bed & Breakfast De Petrakerk - Korte Voorhouterweg 2c, Rijnsburg

Eigenaren Reine en Huibert ontvangen je met open armen in deze originele Bed & Breakfast De Petrakerk. Veel oude details zijn bewaard gebleven. Zo kun je overnachten in de kamer met het klokkenspel of de kamer met de oude preekstoel. Je handen was je in de originele kerkbanken. Deze details maken het overnachten in deze kerk echt bijzonder. En een tip voor de fietsers onder ons: De Petrakerk ligt midden in de bollenstreek, leuk voor tijdens het tulpenseizoen.

6. Vakantiehuis de Kraak van Van Dam - Terp 12, Oosterbierum

Staat er een overnachting met het gezin op de planning? Of een weekendje weg met je vrienden? Dit unieke plekje in Friesland is echt een blikvanger. Van binnen en van buiten. Tijdens het biljarten kijk je recht tegen het oude orgel aan. En de originele preekstoel is ook bewaard gebleven. Je stapt de kerk echt even binnen wanneer je hier overnacht. Vakantiehuis De Kraak van Van Dam is een te gek vakantiehuis als je op zoek bent naar een speciaal verblijf. 

Hotel Mariënhage - Kanaalstraat 4, Eindhoven

Bij Hotel Mariënhage in Eindhoven overnacht je in een oud klooster dat in een nieuw jasje is gestoken. De authentieke sfeer van toen is gemixt met nieuwe designs. Er loopt een constante oude draad door de luxe kamers, wat erg gaaf is. Zoals in de themakamer met de verboden vrucht uit het paradijs. Overnacht in dit bijzondere hotel en je zult je verbazen wat voor een plekjes je tegenkomt.

Zo, met deze tips weet jij waar je bijzonder kunt overnachten in een oude kerk of klooster. Wil je vaker overnachten op een uniek plekje? Bekijk dan eens dit blog met zeven tips om uniek te overnachten in de natuur. 

Laat je het ons weten als je op bezoek gaat? Dat kan via een berichtje op Instagram, tag ons in je foto's van de bijzondere overnachting met #heyhoneyguide of @heyhoneyguide.

Liefs,
Susan