Ben jij voor je werk of studie veel ‘on the go’ in Amsterdam of vind je het fijn om soms even in een andere omgeving te werken? Dan zijn de aanraders hieronder zeker waardevol voor jou. In dit blog deel ik namelijk 6x de leukste werkspots in Amsterdam, die stuk voor stuk allemaal hun steentje bijdragen aan een betere wereld. 

1. De VerbroederIJ - Johan van Hasseltweg 21

Steek over naar de zonnige kant van het IJ en plof neer bij De VerbroederIJ. Het is een stadsstrand, moestuin (met biggetjes!) en ontwikkelplek in één. Zodra je hier binnenstapt ontspan je gelijk. Het grote terras, de zitjes op het zand en het water waar je op uitkijkt. Het lijkt hier net alsof je even op vakantie bent. Hard aan de bak achter je laptop is ineens niet meer zo erg bij deze werkspot in Amsterdam. 

De VerbroederIJ is een verbindende plek voor alle buurtbewoners en Amsterdammers. Er worden geregeld diverse activiteiten georganiseerd voor én door betrokken inwoners. Daarnaast zetten ze zich ook in voor meerdere sociale zorgdoelstellingen. Zo bieden ze bijvoorbeeld kwetsbare Amsterdammers een plek aan om zich te kunnen ontwikkelen.

2. BUNK Amsterdam - Hagedoornplein 2

We blijven nog even aan de overkant van het IJ, want er is daar nog een hele toffe werkplek te vinden. Midden in de oude Sint-Ritakerk vind je namelijk BUNK Amsterdam. Een ontzettend sfeervol hotel en restaurant waar je prima een dagje kan flexwerken. Voel je welkom en neem plaats aan de lange eettafels. Gedurende de dag legt het personeel je graag in de watten met betaalbare gerechten van biologische streekproducten. 

De getransformeerde monumentale kerk staat geheel in het teken van het ontmoeten van mensen van ver en dichtbij. Maar ook vinden ze het heel belangrijk om de rijke historie over te brengen aan hun bezoekers. Dit doen ze door design, kunst, cultuur en luxe met elkaar te combineren. Vergeet dus ook zeker niet om, tussen het werken door, even rond te lopen om al het moois te bewonderen. 

3. Bar Botanique - Eerste Van Swindenstraat 581

Bar Botanique in Amsterdam Oost is echt een pareltje waar je de hele dag wel zou kunnen zitten. Door het fantastische interieur vol met planten waan je je even in de tropen. Kies een fijn plekje aan een tafel of plof neer op een van de gezellige banken. De gemoedelijke huiskamersfeer zorgt ervoor dat jij je to-do’s snel kunt afvinken. Want zeg nou zelf, werken onder de palmbomen… wie wil dat nou niet?

De geschiedenis van dit pand gaat zeker terug tot 1886. Het begon allemaal met een gymzaal, dat later werd ingericht tot het populairste huiskamercafé van de buurt. Inmiddels zet Bar Botanique dat imago voort, maar dan in hun eigen sfeervolle groene stijl. Ervaar het zelf tijdens een dagje werken bij deze werkspot in Amsterdam. 

4. Coffee & Coconuts - Ceintuurbaan 282

In een voormalig bioscoopgebouw in hartje Amsterdam, vind je Coffee & Coconuts. Een bijzondere plek in de Pijp, wat een en al rust uitstraalt door het lichte interieur. Alles voelt hier vredig, vrij en open. En dat midden in een zee van drukte. Terwijl je het gebouw binnenstapt, komt de geur van hun vers gebrande koffie je al tegemoet. Tijdens de lunch geniet je van felgekleurde fruit- en groentesappen en overheerlijke gerechten. Hou er wel rekening dat er maar een gelimiteerd aantal werkplekken zijn. 

Bij Coffee & Coconuts willen ze graag dat je jezelf kan zijn en even kan leven zonder de tijd in de gaten te houden. Zie het als een toevluchtsoord op een tropisch eiland waar het codewoord ‘vrijheid’ is. Ben je niet in de buurt om te ontspannen in de Pijp? Dan kan je ook nog terecht bij hun locatie op de Zuidas. Hier is elk plekje inzetbaar als werkplek. 

5. Kanarie Club - Bellamyplein 51

De volgende plek is echt een parel voor iedereen die houdt van ontmoetingen, (hard) werken, lol maken en natuurlijk vegetarisch eten. De Kanarie Club is een eigenzinnige plek waar tijd geen rol speelt. Je vindt het in de oude tramremise in Amsterdam West. Ze noemen zich daarom ook niks voor niks: 't Nest van West. 

Ben je je werkzaamheden even zat? Trek je terug in één van de knusse hoekjes of daag je mede-flexwerker uit voor een potje tafeltennis. Op vrijdag sluiten ze de werkweek graag met je af tijdens de flymibo. Om klokslag 17:00 verander je van werkvogel naar knalkanarie en geniet je van een gezellige borrel met je vrienden.

6. Vinnies - Scheldestraat 45BG

Bij Vinnies voel je je helemaal op je gemak tussen de locals en de reizigers van Amsterdam. De houten stoeltjes en tafels, de planten en de open bar zorgen voor een ongedwongen en huiselijke sfeer. Het interieur en het vriendelijke personeel laten je direct thuis voelen. 

Voel je welkom om bij Vinnies flinke meters te maken achter je laptop. Er zijn genoeg stopcontacten en de WiFi is prima. Vergeet tussendoor ook zeker niet om even op de kaart te kijken en jezelf te trakteren op iets lekkers. Dit is namelijk dé hotspot als het gaat om fairtrade koffie en puur en (h)eerlijk eten. Ga jij voor de warme chocolade havermout of voor de Marokkaanse couscous salade?

Heb jij nog een andere leuke werkspot in Amsterdam die je wilt aanraden? Vergeet het dan niet te delen door #heyhoneyguide te gebruiken en ons te taggen met @honeyguide.nl.

 

Liefs,

Krisja

 

Ontdek Nederland - Meer blogs