Honeyguide Angelique maakt de mooiste landschapsfoto’s. In dit blog deelt ze vijf fotografie tips met je zodat je zelf op pad kunt gaan en schitterende landschapsfoto’s kunt schieten. Ja, net zulke mooie foto’s als je in tijdschriften ziet of die je op de Instagram van Angelique en Honeyguide tegenkomt. Klaar? Hier komen de 5 fotografie tips:

Gebruik de camera die je mee hebt - Fotografietip 1

Heb je ook wel eens zo’n moment waarbij je denkt: “Had ik mijn camera maar mee?” Tegenwoordig heeft bijna iedereen altijd een camera mee. Gebruik namelijk eens je smartphone om foto’s te maken. Immers de beste foto is de foto die je gemaakt hebt.
Zo mis je nooit meer dat mooie foto moment.

De regel van derden - Fotografietip 2

De regel van derden is een compositie regel om je fotografie naar een hoger niveau te tillen. Plaats het onderwerp wat je vast wilt leggen op één derde in je beeldveld, in plaats van in het midden van je foto. Hierdoor creëer je namelijk een mooiere beeld. In de foto hieronder zie je dat ik de paddenstoel bewust aan de rechterkant van het beeld heb uitgelijnd.

Ga op het juiste tijdstip - Fotografietip 3

Wil jij ook zo’n mooie gouden gloed in je foto? Dan is het belangrijk dat je op de juiste tijdstippen gaat fotograferen. Dit gouden uurtje vind je twee keer per dag. Namelijk een uur na zonsopkomst en een uur voor zonsondergang. Dit is niet altijd exact een uur, maar dit is het tijdstip waarop het licht voor fotografie het mooiste is.

Bedenk van te voren wat voor foto je wilt maken en welk licht je hiervoor nodig hebt. Naast een mooie gouden gloed, kan je namelijk ook juist gaan voor wat koelere kleuren, tijdens blauwe uurtje. Het blauwe uurtje, de naam zegt het natuurlijk al, zal zorgen voor een blauwe kleur in je foto’s.

Gebruik lijnen - Fotografietip 4

Door het gebruiken van lijnen in je landschap trek je de kijker je foto in. Denk hierbij aan de lijnen van de weg, of de lijnen in het zand. Wees creatief, er zijn overal lijnen te vinden! Hieronder zie je niet alleen de kustlijn, maar juist de lijnen van de houten palen zorgen voor diepte in de foto.

Ga op pad - Fotografietip 5

Wellicht geen specifieke tip voor natuurfotografie, maar de beste manier om betere natuurfoto’s te maken is om veel op pad te gaan. Ga je eigen pad en laat je niet leiden door de vele foto’s die je dagelijks ziet. Door veel te oefenen zal je een eigen stijl ontwikkelen, waardoor mensen jouw foto’s gaan herkennen. En geloof me, niets beter dan dat je van mensen te horen krijgt dat ze zonder jouw naam te zien, wisten dat het jouw foto was.


 

And last, but not least, geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft! Op deze interactieve kaart kun je zien welke verborgen parels er bij jou in de buurt zijn, of download de Honeyguide App. Deel je je landschapsfoto met ons? Dat kan door #heyhoneyguide te gebruiken of tag ons in je foto: @heyhoneyguide.

Liefs,
Angelique

Mooiste wandelroutes in Nederland - Lees meer blogs