Al lopend op een stadsstrand voel je het zand tussen je tenen kietelen. Op een paar meter afstand plof je lekker op een loungebank. Terwijl je aan het genieten bent van een Aperol Spritz, voel je de zon je huid verwarmen. Wat een leven! Zwoele avonden op gezellige terrassen. Klinkende glazen en gezellige babbels. In dit blog tip ik je de leukste strandtenten in de stad om zomerkriebels van te krijgen.

1. Walhalla - Harderwijk

Tussen het dolfinarium en de gezellige binnenstad van Harderwijk ligt strandtent Walhalla. Een hip en gezellig stadsstrand waar de Harderwijkers graag komen. Walhalla is het hele jaar door geopend. ‘s Zomers zit je hier met je tenen in het zand en ‘s winters warm je op bij de houtkachel.

Deze leuke strandtent, opgebouwd uit oude bouwcontainers, heeft verschillende zitjes waar je kunt neerploffen. Lekker hangen aan de bar, zitten op de vintage banken of schuif aan bij een van de picknicktafels. Hier wil je het liefst de hele dag vertoeven.

2. Soia - Utrecht

In Utrecht ligt het gezellige stadsstrand Soia, ook wel Strand Oog In Al genoemd. Voor een ontspannen, zonnige dag aan het water is dit de perfecte plek, maar ook voor een feestje kun je hier prima terecht. Plof lekker neer op het gras, in het zand of op het terras bij de strandtent. Doet de zon iets te goed haar best? Dan spring je even onder een verkoelende douche.

Soia doet veel aan duurzaamheid. Zo werken ze onder andere samen met Utrechtse ondernemers, maken ze enkel gebruik van groene energie en recyclen ze water uit het kanaal. Niets voor niets dat Soia in 2021 een Green Key Certificate heeft gekregen.

3. Stadsstrand De Kade - Alkmaar

Op loopafstand van de historische binnenstad van Alkmaar vind je Stadsstrand De Kade. Een sfeervol ingerichte strandtent waar je vanaf het terras uitkijkt over het Noordhollands kanaal. Hier proost je met collega’s tijdens de vrijmibo of haal je herinneringen op met je beste vrienden.

Een pluspunt van Stadsstrand De Kade is dat ze werken aan verschillende sociale- en duurzame doelen. Zo zetten ze zich in voor kinderen met psychosociale problemen en maken ze zich hard voor hergebruik van restafval en het opruimen van zwerfafval in het water.

4. Zandfoort aan de Eem - Amersfoort

Het ultieme vakantiegevoel ervaren midden in de stad doe je bij strandtent Zandfoort aan de Eem. Dit relaxte stadsstrand is gevestigd in het creatieve hart van Amersfoort, midden in het Oliemolenkwartier. Zie je jezelf al staan met een koud tapbiertje in je hand, voetjes in het zand en de zon op je snoet? 

Nog iets tofs aan Zandfoort aan de Eem is dat ze zelf bronwater en frisdrank maken door middel van een EcoTapwater. Dit is een filtersysteem dat zorgt voor water met een hoge kwaliteit. Een super duurzame oplossing waardoor er minder flessen gekoeld hoeven worden. En het is ook nog eens gezonder!

5. DOT - Groningen

Voor de meest multifunctionele, creatieve ontmoetingsplek ben je bij DOT in Groningen aan het juiste adres. Bij dit stadsstrand vind je een fijne strandtent waar je geniet van overheerlijke street food gerechten en waar je luistert naar de leukste plaatjes van de DJ. Na het diner nog zin in een film of een voorstelling? Op de tweede etage bevindt zich de ‘Dome’. Het enige fulldome 3D-koepeltheater in Nederland waar je spectaculaire shows kan bewonderen. 

Neem plaats op het terras in de zon of in een van de witte containers. Deze zijn bespoten door graffiti-artiesten en zorgen voor een verkoelende plek in de schaduw. 

Heb je de zomer in je bol gekregen door deze geweldige plekjes? Bel je vrienden, doe je zonnebril op en plof neer bij één van deze stadsstranden. Tijd om even weg te zijn in eigen land. Welke strandtent in de stad is jouw favoriet? Deel het op @heyhoneyguide en vergeet ons niet te taggen door #heyhoneyguide te gebruiken. 

Liefs,

Krisja

Ontdek Nederland - De natuur in