Terwijl ik de auto in stap merk ik dat ik kriebels in mijn buik voel van enthousiasme. Ik heb ontzettend uitgekeken naar deze bijzondere overnachting, op een voor mij nog nieuw plekje, in Nederland. Nadat we de auto op het parkeerterrein hebben gezet, worden we meteen blij van de omgeving. We horen eenden in het water spetteren en worden omringd door hoge bomen.

De eerste blik die wij werpen op het terrein van buitenhotel Terra Wolde bevestigd mijn enthousiasme. Wat een prachtige plek! Ben je op zoek naar een bijzondere overnachting in Nederland? Zet dan meteen buitenhotel en -restaurant Terra Wolde in Zeewolde op je lijstje.

In de watten gelegd vanaf het eerste moment - Een warm welkom

Bij dit bijzondere buitenhotel geniet je niet alleen van een bijzondere overnachting maar word je vanaf het moment dat je het terrein opstapt in de watten gelegd. Uit de kas, waar de keuken van het buitenrestaurant zich bevindt, komen koude drankjes en prachtig opgemaakte schaaltjes met hapjes. We krijgen alvast een voorproefje van het diner en dat belooft heel wat lekkers.

Bijzonder overnachten in het mooiste buitenhotel van Nederland - Klein maar fijn

Tijdens een rondleiding over het terrein lopen we langs prachtige accommodaties waaronder het knusse boshuisje, sfeervolle bell-tenten en yurts in verschillende maten. Achterin op het terrein verschijnt ons knusse huisjes tussen de bomen. Wij logeren in ‘de Kleinste’. Dit is de nieuwste accommodatie van buitenhotel Terra Wolde, maar zo blijkt maar weer; klein is fijn.

In de Kleinste is zeker niet bezuinigd op comfort. Er staat een groot bed met fijne matrassen en heerlijk fris beddengoed, een kan water met glaasjes, bosjes bloemen geplukt op het terrein en buiten staat een picknicktafel zodat je ook buiten kan ontspannen. En dan heb ik het nog niet eens over de hangmat naast het huisje gehad!

Verken de omgeving met een sup - Vanaf het water

Bij Terra Wolde valt genoeg te beleven. Maak een wandeling door de moestuin of de prachtige omliggende natuur. Wil jij liever fietsen? Er liggen verschillende fietsroutes in de omgeving. Ook is het mogelijk om op verkenning te gaan vanaf het water. Bij Terra Wolde liggen sups die je als gast mag gebruiken. Heerlijk op een zonnige zomerdag.

En wil je na het suppen jezelf even opfrissen? Op het terrein van deze bijzondere overnachtingsmogelijkheid staat een badhuis dat mooier is dan mijn eigen badkamer thuis. Bij Buitenhotel Terra Wolde is gedacht aan alles. Gebruik de organische zeep en shampoo om je op te frissen. Deze zijn biologisch afbreekbaar en dus niet schadelijk voor de natuur.

Wil je liever niet suppen? Vlakbij ligt het strand van Zeewolde met Restaurant Fika. Dit is zeker een aanrader als je op warme dagen even in koel water wil plonsen en het echt strandtenten-gevoel wilt ervaren. Ook liggen de Oostvaardersplassen in de omgeving, hier wandel je door bijzondere natuur.

Restaurant Pomponius - Ingrediënten uit de moestuin

Restaurant Pomponius staat midden op het terrein van Terra Wolde en is, naast de gasten, ook open voor gasten van buitenaf. Wil jij dus op een unieke plek ontspannen na een fiets of wandeltocht? Kom dan zeker langs, je zal niet teleurgesteld worden.

De pittoreske bosrijke omgeving maakt een etentje of kopje koffie bij Restaurant Pomponius geen straf. In het restaurant wordt een farm-to-table principe gehanteerd. Zoveel mogelijk ingrediënten worden in de eigen moestuin verbouwd en de rest wordt uit de omgeving gehaald.

De kok van Restaurant Pomponius is ontzettend getalenteerd. Hij maakt pure, ingetogen gerechten die grotendeels op houtvuur gekookt worden. Alle gerechten waren echt om je vingers bij af te likken! Wij genoten van heerlijke vegetarische gerechten, maar het is ook mogelijk om te genieten van eerlijk vlees of vegan-gerechten.

Het restaurant is nog in opbouw en wordt nu als een pop-up variant ingezet. Eigenaresse Lisette verteld dat ze elk jaar wat extra’s willen opbouwen en hierdoor constant bezig zijn en uitbreiden. Er zal in de toekomst dus echt een restaurant gebouwd worden, maar de pop-up versie is ook zeker een aanrader.

Wakker worden in het bos - Een fijne nacht

Na een knusse avond op een met lampjes versierd terrein, ontwaak ik rustig in het grote bed. Terwijl het zonnetje door het bovenraampje schijnt, hoor ik de vogels fluiten. Wat is wakker worden in de natuur toch altijd een fijn moment. Terwijl ik uit bed stap en in de hangmat glij, zie ik het zonnetje door de bomen opkomen. Buitenhotel Terra Wolde is de perfecte plek om tot rust te komen.

Ons fijne verblijf wordt afgetopt met een heerlijk ontbijt. De bananenpannenkoekjes zijn versierd met honing uit het eigen bijenhotel, hazelnoten en blauwe bessen.Dit moet je gewoon een keertje geproefd hebben. 

Bij Buitenhotel Terra Wolde ervaar je zeker hoe het is om bijzonder te overnachten. Verken een nieuwe plek in Nederland en verblijf in jouw favoriete accommodatie.

Liefs,

Anne-Floor

Ontdek Nederland - Bijzondere overnachtingen