Wijk aan Zee wordt door sommigen het best bewaarde geheim aan de Noordzee genoemd. Met het breedste strand van ons landje en gelegen tussen een schitterend beschermd duingebied, verbaasd dat mij niet veel. Ik ging samen met Anne Albers, professioneel surfer en geboren en getogen Wijk aan Zeese, een dag surfen in de ruige Noordzee. Anne deelde ook een aantal van haar favoriete eettentjes en plekken in Wijk aan Zee met mij. Met deze tips beleef je een heerlijke dagje of weekendje in Wijkiki.

Neem een surfles van Anne - Surfschool Ozlines

Ik bezocht Anne natuurlijk om met haar te gaan surfen. Als je nog geen surfervaring hebt, kun je bij Surfschool Ozlines een les nemen. Met een beetje mazzel heb je Anne als surfinstructeur. Ook kun je er een wetsuit en board huren en op eigen houtje het water in gaan. 

Wijk aan Zee is een van de beste surfspots van Nederland. Dit komt doordat de uitgestrekte pier die ervoor zorgt dat de golven op een fijne manier naar de kust rollen. Soms is de zee ook rustig, dan kun je hier lekker suppen.

Bijkomen in een duurzame strandtent - Strandtenten Aloha en Timboektoe

Ik was na mijn eerste surfsessie doodmoe. Op het terras van strandtent Aloha of Timboektoe kun je heerlijke weer opladen. Beiden strandpaviljoens doen veel op het gebied van duurzaamheid. Hiervoor ontvingen ze een Gold Green Key Certificaat: hét certificaat voor bedrijven die duurzaam ondernemen. 

Vanaf het terras kijk je uit over de zee en op de wat koudere dagen kun je bij Timboektoe lekker rondom de open haard opwarmen.

 

Eten wat de pot schaft - Restaurant Be My Guest

Voor het avondeten raadt Anne aan om in het dorp van Wijk aan Zee te eten, bij restaurant Be My Guest. Hier word je verwelkomd in een knus huiskamerrestaurant. Dagelijks wisselt het menu en koken er andere koks, waardoor het altijd een verassing is wat er op het menu staat. Natuurlijk zijn er altijd vega(n) opties om uit te kiezen. 

Het restaurant is ook meteen een winkeltje. Bijna alles wat je ziet, is te koop. Aan de muur sieren klokken gemaakt van oude blikken, met daarnaast kistjes waarin lokale ondernemers hun werken uitstallen. Jams, vers brood, meubels, het is allemaal te koop.

Overnacht in de herberg van het dorp - Be My Guest House

Inmiddels is het restaurant uitgebreid met herberg Be My Guest House, die je even verderop in het dorp vindt. Een bijzonder plekje om te overnachten. Je slaapt in één van negen kamers, die ieder hun eigen sfeer hebben. Elke kamer is namelijk ontworpen door een lokale kunstenaar en zijn daardoor allemaal uniek.

Bekijk de zonsondergang - Het Paasduin

Wijk aan Zee wordt omringt door bossen en duinen - en Tata Steel, wat een apart plaatje oplevert. Je kunt hier heerlijk fietsen of lopen door de bossen, maar volgens Anne is de beste plek om van Wijk aan Zee te genieten, het Paasduin. Dit is een gebied van zo’n 30 meter hoog, wat een schitterend uitzicht biedt op de het dorp, de zee en Tata Steel. Na een lange dag op het surfboard en in de golven sluit Anne hier haar dag af en geniet van de mooiste zonsondergangen.

Wat is jouw favoriete plek in Wijk aan Zee? Laat het ons weten door de hashtag #heyhoneyguide te gebruiken op Instagram of stuur ons  een berichtje .

 

Liefs,
Yalou (& Anne)