Tot rust komen bij een knisperend kampvuur, in slaap vallen met het geluid van regendruppels die het dakje van ons houten huisje raken en wakker worden terwijl een orkest van luid fluitende vogeltjes zich uitslooft. Overnachten in een van de slaapverblijven op Landgoed Mariahoeve in Drenthe is een ervaring die je volledig tot rust brengt. Geniet van de bosrijke omgeving en het prachtige uitzicht over het meer terwijl je opwarmt met een kopje koffie of thee.

Omringd door hoge bomen en zingende vogels - Een rustgevend verblijf

De locatie van Landgoed Mariahoeve is erg uniek. Op het terrein van maar liefst 20 hectare kun je alleen al  prachtige wandelingen maken langs bijzondere overnachtingsmogelijkheden, kampeerplekken voor campers, caravans en tenten of gezellige ontmoetingsplekken zoals Wifi Woods.

Tijdens mijn bezoek mocht ik in ‘Walden’ logeren. Een klein maar fijn houten huisje dat prachtig aan het meer van dit natuurkampeerterrein in het Drentse Papenvoort ligt en omringd wordt door hoge naaldbomen. De perfecte spot als je wilt genieten van een rustgevend verblijf met wat privacy.

Geniet met twee in huisje Walden - Overnachten in Drenthe

Huisje Walden is de perfecte accommodatie als je uniek wilt overnachten in Drenthe met zijn tweeën. Het huisje beschikt over een tweepersoonsbed, een tafeltje met stoelen en een kacheltje om ook in de koudere maanden warm te blijven.

Tijdens een verblijf in Walden, geniet je vooral van de omliggende natuur. Het huisje is knus maar dankzij het prachtige uitzicht dat je kan bewonderen vanuit de luie stoelen, de vuurplaats waar je kampvuurtjes maakt en de buitenkeuken, heb je alles wat je nodig hebt.

Koken met uitzicht over het meer - De buitenkeuken

Boven een kampvuur koken is natuurlijk hartstikke leuk maar niet voor iedereen weggelegd. Toch is het mogelijk om bij huisje Walden buiten te koken met uitzicht op het meer. Onder het afdakje staat een gasfornuis met twee pitten zodat je toch lekkere gerechtjes kan maken.

Maar ook als je een kop thee met de fluitketel of koffie met de cafetière zet, is het gasfornuis echt superhandig! Kopjes, schaaltjes, glazen, bestek en bordjes zijn aanwezig maar neem wel zelf je favoriete thee en koffie mee!

Mocht je nou geen zin hebben om te koken of ontbijt te maken, in het weekend is het mogelijk om versgebakken pizza’s te bestellen die gemaakt worden op Landgoed Mariahoeve in de speciale oven. Of bestel een ontbijtje naar keuze met verse broodjes, croissants en gekookte eitjes.

Een wandeling op hoogte - Bewonder de toppen

In het bosrijke Drenthe valt genoeg te beleven als je graag tijd in de natuur doorbrengt. Ik heb diverse tips voor je op een rijtje gezet waarvan je kan genieten als je gaat overnachten in Drenthe.

Wandeltochten door de Nationaal Park Drentsche Aa

Als je in Drenthe bent, mag een wandeling door een van de drie Nationale Parken zeker niet ontbreken. Mijn favoriet is Nationaal Park Drentsche Aa! Een beek- en esdoornlandschap dat bestaat uit heidevelden, vennetjes, hunebedden en grafheuvels.

Ontdek de natuur van grote hoogte bij het Boomkroonpad

Bewonder de Drentse natuur vanaf grote hoogte terwijl je het Boomkroonpad bewandeld. De 150 meter hoge wandelpaden bevinden zich tussen de toppen van de bomen en bieden je een uniek perspectief.

Hortus Botanicus Haren net over de grens in Groningen

Hortus Botanicus in Haren ligt niet in Drenthe maar wel op slechts een half uurtje rijden vanaf Landgoed Mariahoeve en is zeker een tip die niet op dit lijstje mag ontbreken. In Hortus Botanicus Haren wandel je door verschillende tuinen waaronder een Chinese tuin, Keltische tuin en rotstuin.

Uniek overnachten in Drenthe - dansende vlammen

Na een dag op pad te zijn geweest, is niks zo fijn als weer aankomen bij ons fijne huisje op Landgoed Mariahoeve. Terwijl de fluitketel op het gasfornuis staat, steek ik het kampvuur aan. De smeulende blokken hout, fluitende vogeltjes op de achtergrond en uitzicht over het meer zorgen voor een fijne afsluiting van een fijne dag. Even helemaal tot rust komen in de natuur terwijl ik verwarmd wordt door dansende vlammen en een warm kopje thee. Rustig maar voldaan stap ik het warme bed in, wetend dat ik de volgende dag weer wakker gefloten wordt door alle vogels die op het landgoed leven. 

Wanneer ontdek jij de onbewoonde eiland van  Nederland? Deel dan jouw mooiste plaatje van de natuur met ons op @heyhoneyguide en vergeet ons niet te taggen #heyhoneyguide!

Liefs,

Anne-Floor

Ontdek Nederland - Overnachten in de natuur