Tussen de drukke straten van Amsterdam, vind je een oase van rust. Een echte verborgen parel, helemaal ingericht op thuiskomen bij jezelf. Mahara in Amsterdam is echt iets unieks. 

Wanneer ik langs het pand van Mahara loop, zijn de gordijnen al dicht en is het licht uit. Ik klop aan en Michelle - de eigenaresse van Mahara - doet met een grote lach de deur open. Vandaag ben ik bij haar te gast om een traditionele cacao ceremonie bij te wonen.

Cacao ceremonies - Een eeuwenoude traditie

Cacao Ceremonies zijn al eeuwenoud en vinden hun oorsprong in Midden- en Zuid Amerika. Bij een cacao ceremonie komen mensen bij elkaar voor meditatie en verbinding waarbij rauwe cacao wordt gedronken. Een sterk en pittig drankje, niet te vergelijken met de winterse chocolademelk met slagroom dus. 

De cacaoboon is een spirituele plant en valt daarom onder de plant medicijnen. Fysiologisch betekent dit dat wanneer cacao rauw en puur wordt gedronken (met bijvoorbeeld plantaardige melk en een kruidenmelange) het de bloedvaten in je lijf iets verwijdt en je bloeddruk verlaagt. Daarnaast bevat ceremoniële cacao ook veel antioxidanten en serotonine, wat een gelukzalig gevoel kan geven

Spiritueel betekent dit dat het drinken van rauwe, ceremoniële cacao je hart opent voor liefde en zachtheid. Een cacao ceremonie brengt je dan ook verbinding met je eigen hart en met de mensen die meedoen aan de ceremonie.

De cacao ceremonie stap voor stap - In alle rust op innerlijke reis

Terug naar Amsterdam, waar Michelle mij heeft uitgenodigd voor een cacao ceremonie in haar yurt die achter in de heerlijk groene tuin staat. Rustig stelt iedereen zich aan elkaar voor. We zijn met een fijn gezelschap van andere vrouwen, Michelle en ik. 

Er is wierook, kaarsen worden aangestoken en Michelle laat ons landen door middel van een meditatie. Daarna drinken we rustig ons kopje cacao. Er is niets meer te horen van de Amsterdamse straatgeluiden wanneer Michelle ons vervolgens meeneemt op een sound journey. Door middel van haar gong en klankschalen, haar stem en andere instrumenten kom ik in een diepe meditatie die versterkt wordt door de cacao. We nemen de tijd. In alle rust krijgen we de ruimte om te zitten, te liggen en te luisteren naar de klanken om ons heen.

Wanneer we ongeveer anderhalf uur later weer onze ogen open doen, voel ik me rustig en kalm. Maar ook geïnspireerd en ik krijg het gevoel dat ik op een fijne innerlijke reis ben geweest.

De wonderlijke natuur - Alle zintuigen op scherp

Michelle beschrijft haar Mahara Amsterdam als reizen en bewegen. Naar jezelf, naar thuiskomen, naar nieuwe vriendschappen en inzichten. Dit doet ze met verschillende ceremonies en meditatie avonden, maar ook door middel van haar winkeltje en haar holistische kapsalon die je ook in Mahara vindt.

Mahara zelf is ook op reis. Op reis naar een tweede locatie, om nog meer liefde te verspreiden. Op naar Zutphen! Deze tweede vestiging van Mahara opent naar verwachting eind april. 

Wil jij ook eens langsgaan op deze unieke plek? Neem een kijkje op de website voor alle activiteiten en evenementen. 

Veel plezier!

 

Liefs,

Adriënne

Ontdek Nederland - Unieke spots en ervaringen