Provincie Groningen is een fijne bestemming voor een roadtrip in Nederland. De schilderachtige landschappen en betoverende dorpjes zorgen voor een roadtrip vol verborgen parels. Deze route brengt je langs de allerleukste plekjes in West-Groningen. In dit blog delen we leuke locaties met je in het westen van Groningen. Dus start de motor en ga mee op avontuur.

1. De Suikertuin, Stadslab en de Bamboo Lodge - Het startpunt van de roadtrip

Start jouw roadtrip in West-Groningen bij de meest veelzijdige plek van de route: De Suikertuin. Dit is dé creatieve hotspot in de stad Groningen. Ontdek dit terrein en geniet van heerlijke streetfood gerechten bij Stadslab, om vervolgens te slapen in de Bamboo Lodge. Op deze plek liggen dus drie verborgen parels in één. 

  • De Suikertuin wordt ook wel de achtertuin van Groningen genoemd. Het is een creatieve hotspot met onder andere een stadsstrand. Zo zit je midden in de stad toch met je voetjes in het zand. Neem plaats op een van de gezellige terrassen en luister naar de muziek. 

  • Stadslab voelt als een festivalterrein. Maar naast de bruisende sfeer is het ook de plek om lekker streetfood te eten. Deze plek is zeer geschikt voor liefhebbers van de vegetarische keuken aangezien er genoeg vega-opties zijn om uit te kiezen. 

  • Bij de Bamboo Lodge waan je je even in de tropen. Tussen de ruim 100 plantensoorten vergeet je dat je eigenlijk midden in de stad Groningen zit. Deze unieke plek is geheel gemaakt van gerecyclede producten en daarom niet alleen een verborgen maar ook duurzame parel. 

2. Natuurgebied De Onlanden - Ontspannen in de natuur

Na een fijne nacht slapen, is het tijd om de stad achter ons te laten en tot rust te komen in de natuur. Natuurgebied De Onlanden is een jong gebied en bestaat uit verwilderde hooilanden, gekleurde moerasbossen en grote waterpartijen. Als je geluk hebt, spot je vanaf de uitkijktoren de bruine kiekendieven, zeearenden, vossen, reeën of de Exmoorpony’s die in dit gebied leven. Of wandel langs de waterkant en kijk of je de otters ziet zwemmen. Dit bijzondere dier heeft een fijn thuis gevonden in Natuurgebied de Onlanden.

3. Koffie & Theehuis Tante Til - Een stukje nostalgie met een kopje koffie

Nadat je hebt rondgelopen in natuurgebied De Onlanden is het tijd om neer te ploffen bij Koffie en Theehuis Tante Til. Een perfecte plek als je behoefte hebt aan een beetje nostalgie en producten uit de streek. Zo is de thee afkomstig van de Theefabriek in Houwerzijl en de koffie van de Groninger Koffiebranderij Tik Tak. Ook worden er in de keuken veel streekproducten gebruikt. 

4. Camping Marenland in Winsum - Met uitzicht op een rustige jachthaven

Sluit je roadtrip door West-Groningen vervolgens af door te overnachten bij Camping Marenland in Winsum. Op deze locatie heb je  een mooi uitzicht op de knusse jachthaven van Winsum. Kies uit een van de vele overnachtingsmogelijkheden. Zo kan je een eigen kampeermiddel op de camping neerzetten maar ook logeren in een van de unieke accommodaties. Plof neer op een van de kamers van het bedstee hotel, ontspan in een van de comfortabele bell tenten of bewonder een prachtig panorama op het Groningse landschap vanuit de sleepwalker.

Hopelijk ben je geinspireerd geraakt om richting West-Groningen te rijden voor een unieke roadtrip in Nederland. Ga je binnenkort op pad? Vergeet je het niet met ons te delen? Dit kan door #heyhoneyguide te gebruiken op Instagram.

Liefs,

Anne-Floor

Ontdek meer avontuur - Nederland