Het is eind van de ochtend als er aangebeld wordt. Een postbode overhandigt mij een doos van Adventure in a Box. Nieuwsgierig maak ik hem open en ik stuit op een gezellige inhoud van stro met daartussen een welkomstbrief, een kompas en een aantal mysterieus dichtgevouwen formulieren. Als ik verder kijk, tref ik nog twee toffe bekers en wat te eten en drinken aan. Alles wat je nodig hebt voor een avontuurlijke middag dus!

De welkomstbrief maant me al direct niet alles in een keer open te scheuren, want dan is het avontuur in één keer ontrafeld. Nieuwsgierig word ik wel, maar de brief met wat mijn bestemming gaat worden laat ik gesloten tot de avond voor ik op pad ga.

En we gaan naar... - Kampina in Noord-Brabant

Een week later, op de dag voordat ik vertrek, mag ik hem dan eindelijk openen. Nieuwsgierig scan ik de letters: waar gaat dit avontuur van Adventure in a Box mij brengen? We blijken te gaan wandelen op een plek waar ik nog nooit eerder ben geweest, namelijk Kampina in Noord-Brabant.

Het unboxing-moment - Het avontuur als verrassing

Samen met een vriendin parkeer ik de dag erna onze auto aan de rand van dit bijzondere natuurgebied gevuld met vennen, heidevelden en stukken bos. Het avontuur is begonnen! Maar wat gaan we hier nou precies doen? Tot nu toe liet ik het een verrassing, maar nu pak ik toch de inhoud van de box erbij en stukje bij beetje ontdekken we wat Adventure in a Box vandaag voor ons in petto heeft.

Navigeren zonder telefoon - Het kompas

We beginnen met onze wandeling door Kampina. Al snel moet ik het kompas erbij pakken. Gelukkig zit er een instructie bij, want hoewel ik onlangs nog een kaart- en kompasworkshop heb gevolgd moet ik er altijd weer even inkomen. Maar dat is ook onderdeel van het avontuur natuurlijk! De brieven uit de box, vertellen ons stap voor stap wat we moeten doen tijdens het wandelen van deze route door de natuur van Kampina. 

Bewust wandelen - Uit je comfort zone

Je wordt zeker uit je comfort zone getrokken als je dit avontuur aangaat. Soms letten we niet goed op en raken we het pad kwijt waardoor we weer een stukje terug moeten en opnieuw het kompas moeten raadplegen. Wat me opvalt is dat je op deze manier echt weer naar de omgeving kijkt en deze bewust in je opneemt.

Dan wandelen we weer door een stuk dennenbos, het volgende moment staren we naar kikkervisjes in een van de vennetjes. Op een gegeven moment spotten we zelfs de contouren van een wild dier in de verte. De wandeling door Kampina is op deze manier een heus avontuur!

Het avontuur ontrafelen - Eén groot spel

Stap voor stap laat Adventure-in-a-box je het avontuur ontrafelen, terwijl je je telefoon hooguit uit je jaszak haalt om foto’s te nemen van de prachtige omgeving. Soms moeten we weer een papieren instructiekaart van de box openen waarbij we bijvoorbeeld in de wereld van boomsoorten en de verschillende functies van bladeren duiken.

De hele ervaring met Adventure in a Box voelt als één groot spel en even raak ik in gedachten verzonken, denkend aan mijn kindertijd toen deze manier van ontdekken eigenlijk heel gewoon was.

Ondanks de spanning van wat er komen gaat, is het een heerlijk relaxte dag. Af en toe strijken we even neer op een boomstronk of bankje en genieten we van het eten en drinken uit de box.

Echt spannend wordt het even als we een prachtige kudde wilde paarden voorbij moeten lopen die ook hebben besloten van het voetpad gebruik te maken. Een van de knapperds zoekt ineens toenadering, komt op mij af en geeft mij zowat een zoen op mijn wang. Bijzondere activiteiten zorgen voor bijzondere momenten, zo zien we maar weer.  

Een heerlijke en inspirerende verrassing was dit micro avontuur. Je krijgt het gevoel dat je er echt even uit bent geweest én weer een hele ervaring rijker bent. Ook gaaf dat ik mijn navigatie- en kompasvaardigheden weer heb opgefrist. Ik word heel nieuwsgierig naar de ander dozen van Adventure-in-a-box.

Wil jij zelf ook op pad gaan? Met de Adventure Box kun je genieten van een van de mooie natuurgebieden die Nederland rijk is. Deze box kost 49 euro. Van iedere verkochte box wordt er 2 euro terug geïnvesteerd in projecten van Staatsbosbeheer. Kijk op de website van Adventure in a Box en plan jouw avontuur!

Veel plezier!

Liefs,

Brigitte

Ontdek Nederland - Ga de natuur in