The city of lights, zo staat Eindhoven ook wel bekend dankzij Philips. Een broedplaats die creatievelingen, technologie en kennis graag in de spotlights zet. Aan bijzondere kunstplekken en originele eetgelegenheden geen gebrek in deze Brabantse parel. In dit blog deel ik zeven tips wat er te doen is in Eindhoven. Reis je mee naar het zuiden?

1. MU Hybrid Art House - Ontdek de hybride kunst van MU

Met een bezoek aan MU ervaar je direct hoe vooruitstrevend Eindhoven is. MU is een zelfbenoemd Hybrid Art House dat constant op zoek is naar de toekomstige vormen van kunst. Dit uit zich in te gekke muzikale projecten, exposities, nieuwe mediavormen en design. Je vindt deze creatieve hotspot in een voormalige Philipsfabriek in de wijk Strijp-S.

2. PHOOD Kitchen - Eigen aquaponic farm

Bij PHOOD Kitchen draait het om lokaal voedsel in combinatie met nieuwe technologieën. Het restaurant heeft een eigen aquaponic stadsboerderij, waar zijn hun eigen groenten telen. De menukaart is bedacht met gerechten gericht op planten, kruiden, groenten en kleur. Zij werken met een variërend plant-to-plate menu, waardoor je dus letterlijk ziet wat je eet! 

3. Hotel Mariënhage - Goed slapen in kloosterhotel Eindhoven

Midden in het centrum van Eindhoven kun je goed slapen bij Boutique-hotel Mariënhage. Een prachtig hotel gevestigd in het monumentale pand van de kloosterorde der Augustijnen. Hier slaap je in een mix van religieuze historie en moderne design.Welterusten!

4. The Happiness Café - Eten in Eindhoven

Bij de The Happiness Café, is het heerlijk eten in de binnenstad van Eindhoven. Ze onderscheiden zich doordat je hier voor alles terecht kunt, maar vooral voor het ontbijt. Ze serveren een All-day breakfast met o.a. smoothiebowls, broodjes, salades, verse sapjes, homemade bakery, bio koffies en healthy lattes!

5. Dinner in Motion - Een onvergetelijk diner

Een bijzonder diner waarbij al je zintuigen worden gestimuleerd bij Dinner in Motion. Dit 360 graden restaurant stimuleert niet alleen je smaakpapillen, maar ál je zintuigen. Je deelt een lange tafel samen met andere gasten. Terwijl jullie een heerlijk zes gangen diner voorgeschoteld krijgen, verandert de tafel en de ruimte om je heen per gerecht. Jullie eten hier in een fantasiewereld midden in Eindhoven, die via projecties tot leven komt. Een tartaar van zeebaars smaakte nog nooit zo bijzonder!

6. Ondernemers op de Strijp-S - Kunst om mee naar huis te nemen

Wanneer je graag een fysieke herinnering wilt aan het creatieve Eindhoven, neem dan een kijkje op Strijp-S. Daar vind je onder andere Vilt en Meer, een winkel vol handgemaakte interieurartikelen van natuurlijke materialen. Of ga langs bij Yksi Expo, een platform waar circulaire designs en duurzame technologie elkaar ontmoeten. Je vindt hier ook onder meer een zero-waste winkel en kunstuitleen.

Deze Brabantse parel in het zuiden van Nederland is zeker een bezoek waard. Of je nou fijn wilt slapen, lekker wilt eten of juist de bijzonderste plekjes wilt bezoeken, het kan in Eindhoven. 

Laat je ons weten wat je gaat doen in Eindhoven als je op bezoek gaat? En vergeet niet om je mooiste ervaringen met ons te delen. Dit kan door ons te taggen in je Eindhoven kiekjes of door #heyhoneyguide te gebruiken op Instagram

Liefs,
Yalou

Meer stedentrips - Lees meer blogs