Almere is niet alleen de jongste maar ook groenste stad van Nederland. Ben jij op zoek naar leuke plekken om te bezoeken tijdens een weekendje weg in Almere? In dit blog deel ik 6 tips met je zodat je precies weet waar je moet zijn. Honeyguide ging op pad met een groep getalenteerde content-creators en ontdekte de uniekste plekken van Almere. Pak je camera en ga op pad langs fotogenieke locaties.

1. Indrukwekkende bouwwerken in het centrum - Laat je inspireren door architecten

Almere staat op de lijst van architectonische plaatsen in Nederland en dit is niet voor niks. Tijdens een citywalk leer je de verhalen van de indrukwekkende bouwwerken. Honeyguide ging op pad met fotograaf Richard Terborg langs fotogenieke en unieke gebouwen.

Breng een bezoek aan De Nieuw Bibliotheek en tuur over de daken van Almere. Vanaf dit punt is het goed zichtbaar dat de binnenstad is opgebouwd in verschillende lagen. De bovenste laag bestaat uit woningen met dakterrassen en tuinen. Vanaf de straat is hier niks van te zien maar vanaf de hogere verdiepingen van de bibliotheek heb je hier prachtig zicht op.

Een ander indrukwekkend bouwwerk is ontworpen door René van Zuuk en wordt The Wave genoemd. Dit gebouw heeft een geschubde gevel en is daarom een fotogenieke plek. Als je vanaf een afstand kijkt, is het meteen duidelijk waarom het gebouw zijn naam heeft gekregen. Er ontstaat een vloeiende beweging die er ook echt als een golf uitziet. Ook raden wij zeker aan om een bezoek te brengen aan het kleurrijke La Defense. In het glaswerk zit een speciale folie verwerkt die zorgt voor een kleurexplosie als het zonlicht erop schijnt. Echt heel bijzonder!

2. In de Oostvaardersplassen - Spot unieke dieren en vogelsoorten

Na het bewonderen van moderne architectuur, is het leuk om ook de natuur bij Almere te bekijken. Honeyguide ging op pad in de Oostvaardersplassen. In dit moerasgebied leven bijzondere vogelsoorten en wandelen verschillende, unieke grazers. Als je geluk hebt, spot je Konik paarden, runderen, vossen, edelherten of zeldzame vogelsoorten zoals de zeearend.

De natuur is de perfecte plek om tot rust te komen. En wat is dan beter dan een yogales midden in de natuur. Honeyguide mocht hier aan deelnemen en ademende de frisse buitenlucht in tijdens ontspannende yogaoefeningen. En alsof dat niet al bijzonder genoeg is, genoten we ook nog van een uniek uitzicht.

Van al die ontspanning, krijg je natuurlijk ook zin in iets lekkers. Bij Paviljoen de Oostvaarders is de Sunday Breakfast Club vanaf 10.00 uur geopend op zondagen. Laat je verwennen door verse bagels, huisgemaakte smoothies en warme croissantjes terwijl je geniet van de geweldige omgeving in de Oostvaardersplassen.

3. Bezoek de Kunstlinie - Perfect voor de kunstliefhebber

De Kunstlinie, in het centrum van Almere, wil je zeker niet missen als kunstliefhebber. De wisselende tentoonstellingen zorgen ervoor dat je elke keer nieuwe kunstwerken kan bewonderen. Honeyguide bezocht de tentoonstelling Schapeshifters waar rauwe schoonheid en veelzijdigheid van Urban Arts & Culture werd getoond.

Bewonder iconische muurschilderingen, sculpturen, hedendaagse illustraties, fashion, fotografie en verschillende stijlen zoals 3D, abstract en cartoon. Voor welk kunstwerk wil jij poseren en kunstige beelden creëren?

4. Een vegan lunch bij The Black Cockatoo - Huisgemaakte vegan taarten & brownies

De gerechten bij lunchcafé The Black Cockatoo worden grotendeels met biologische en lokale ingrediënten gemaakt en zijn ook nog eens 100% plantaardig. Deze leuke vegan lunchroom zit midden in het centrum van Almere. Prikkel je smaakpapillen met heerlijke, huisgemaakte vegan taarten, brownies, chocolate chip cookies en bananenbrood. Of geef jij de voorkeur aan hartig? Dan zijn de Loaded Fries Rendang of een broodje vegan kroket zeker aanraders.

5. Sloepvaren op het Weerwater - Een ontspannen middag

Wat is nou leuker dan een stad bewonderen vanaf het water? In Almere huur je een sloepje vanaf de Esplanade en vaar je in een mum van tijd het Weerwater op. Hier kom je langs kunstwerken en heb je uitzicht op de stad. Een leuke activiteit voor een middag plezier met vrienden of om een bijzondere gelegenheid op een unieke manier te vieren.

6. Dineren bij Woodstone Pizza & Wine - Steenoven pizza

Wat is er nou een betere combinatie dan wijn en pizza? De pizza's die je bij Woodstone & Wine proeft, worden met liefde gemaakt in de steenoven die midden in het restaurant staat. Het diner is compleet met een van de heerlijke wijnen. De wijnen vertellen een uniek verhaal en zorgen dat de smaken van jouw pizza naar voren worden gebracht. Wil jij graag een glutenvrije, veganistische of caloriearme pizza? Geen enkel probleem! Deze mogelijkheden staan stuk voor stuk op het menu. 

Ben je geïnspireerd en kan je niet wachten tot je zelf op pad gaat in dynamisch en groen Almere? Wij zijn benieuwd welke verborgen en fotogenieke parels je gaat bezoeken. Vergeet je jouw verblijf niet te delen op Instagram door @heyhoneyguide en #heyhoneyguide te gebruiken?

Liefs,

Anne-Floor

Op ontdekking in Nederland - Verborgen parels