Het nieuwe jaar is een tijd om te reflecteren op wat er gebeurd is en te inventariseren over wat je wilt doen en wat je wilt bereiken in het komende jaar. Om ervoor te zorgen dat je dit jaar in een gezonde mindset begint en je al je goede voornemens waar kunt maken, neem ik je in dit blog mee naar mijn vier favoriete mindfulness belevenissen. 

1. Dansage - Zwarte Woud 216, Utrecht

Bij Dansage in Utrecht ben je aan het goede adres voor het boeken van bijzondere massages. Van stoelmassages tot aan massages op muziek. Naast dat het een bijzondere plek is om tot rust te komen is het ook een plek om te leren en te ontwikkelen. Dansage biedt namelijk verschillende opleidingen en cursussen aan, waarmee je zelf een echte massage professional kan worden. Ligt het geven van massages niet echt in jou straatje? Geef je dan op voor een van de danslessen die er gegeven worden. 

De Dansage is een bijzondere massage stijl, waarbij het lichaam even helemaal tot rust komt. Door massage, muziek en bewegingen samen te smelten ontstaat er een unieke belevenis. De dynamiek en flow van de muziek bepaald de intensiteit van de massagebewegingen. Door het gebruik van dit unieke concept, heeft de Dansage massage een meditatieve werking. Er is keuze uit verschillende massages, gericht op verschillende punten in het lichaam. Stap na een sessie weer naar buiten met een rustgevend gevoel en vol met nieuwe energieën. 

2. Mindful Walk - Ulft, Gelderland

De activiteiten van Natuurlijk Marieke zorgen voor innerlijke balans en rust. Bewandel samen met coach Marieke de bospaden, waarin een veilige plek wordt gecreëerd om je eigen gedachten, gevoelens en emoties te doorvoelen. Marieke is een luisterend oor, heeft een scherp oog en brengt helderheid in gesprekken door te spiegelen. 

Struin tijdens de Mindful Walk door de bossen van Ulft. Ervaar een bewuste en intense belevenis in een combinatie van wandelen, ademhalingstechnieken en mindfulness. In groepsverband, samen met een vriendin of liever alleen met Marieke. In ieder van de gevallen zorgt de coaching voor bewustwording en stressvermindering. Ontsnap even van alle drukke prikkels van het dagelijkse leven en vind innerlijke rust midden in de natuur. Op deze manier begin je ontspannen het nieuwe jaar en ben je al een stap verder om je goede voornemens waar te maken. 

3. Schaapfulness - Dartheideweg 1, Leersum

Schapen en herders zijn onlosmakend verbonden aan de Utrechtse Heuvelrug. De allereerste beschavingen hielden hier al schapen. Herders trokken samen met hun schapen over de ‘woeste gronden’ zoals de verschillende heidevelden.  Tegenwoordig zet Stichting Schaapskudde Doorn zich in voor het behoud van herderschap en ecologisch verantwoordelijk natuurbeheer. Tijdens de Schaapfulness workshop ga je samen met herder Daniel en zijn honden Lily & Mats de natuur in. Naast herder is Daniel ook mindfulness trainer.

Samen met zijn schapen kan je hier het unieke concept Schaapfulness beleven. Schapen hebben namelijk een natuurlijke aanleg voor mindfulness. Je leert tijdens deze mini retraite kennis maken met verschillende technieken om weer in verbinding te komen met jezelf en met je eigen natuur, zo start je het nieuwe jaar op een ontspannen manier midden in de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. 

4. Oetdoor - Hogebrugweg 4, Haarlo

Dit is dan geen activiteit maar wel een bijzonder plekje waar je even helemaal in balans komt met jezelf en de natuur. Oetdoor is de plek om binnen de grenzen van ons kikkerlandje Scandinavië te ervaren. Gelegen in de natuur van de Achterhoek kun je hier verblijven voor een micro-avontuur. Hier ga je even helemaal terug naar de basis. Met Scandinavische tipi’s, bell-tenten en stuga’s stap je vanuit de nuchtere Achterhoek kort even over de grens. 

Oetdoor mag dan ook zeker niet ontbreken aan dit lijstje. Je gaat hier even helemaal terug naar de basis en ervaart de Nederlandse natuur. Toch is deze accommodatie van veel gemakken voorzien. Tijdens de winterse kou kun je jezelf opwarmen aan het kampvuur, de hottub of in de sauna. Omringt door vrienden, familie of je partner geniet je van wandelingen, outdoor cooking en gezellige spelletjesavonden. Zo verbind je jezelf niet alleen met de natuur, maar ook met elkaar. 

Op zoek naar meer bijzondere accommodaties in Nederland? Neem een kijkje op onze overzichtspagina van bijzonder overnachten in eigen land. 

Zo zie je maar dat er genoeg mogelijkheden zijn om je goede voornemens van 2022 waar te maken. Door het volgen van deze verschillende activiteiten kan je even ontsnappen uit het drukke dagelijkse leven en even helemaal resetten voor een frisse start in het nieuwe jaar. Meer inspiratie nodig? Check ook onze retraite en mindfulness themapagina

Heb een goed jaar!

Liefs, 
Anne 

Meer Blogs - bewust het nieuwe jaar in