Duurzaamheid

Veelgestelde vragen

Hoe draagt Honeyguide bij aan een betere wereld?

Honeyguide inspireert mensen om bewuster te reizen. Het mooie is dat je je niet in allerlei bochten hoeft te wringen om dat te doen. Doordat op Honeyguide alleen verborgen parels en belevenissen staan met een positieve impact, is het voor jou als reiziger makkelijk om je dagje weg, bijzonder belevenis of vakantie van een positieve impact te voorzien! 

Alle locaties en activiteiten op het platform worden uitgebreid gescreend en naast onze Positieve Impact Criteria gelegd. Wanneer we minimaal één match hebben met een Criteria en we de belevenis of locatie ook kleinschalig en authentiek vinden, krijgt deze een plekje op de site. Dit geldt zowel voor de tips die worden ingestuurd, als voor de tips die via de redactie binnen komen.

Zo weet je als bezoeker altijd zeker dat iedere keuze die je via ons platform maakt, een bewuste en verantwoorde keuze is. 

Meer weten over alle doelen? Bekijk alle 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. 

Wat zijn de Sustainable Development Goals?

De Sustainable Development Goals zijn een initiatief van de Verenigde Naties (VN). Alle lidstaten van de VN ondertekenden in 2015 deze doelen die ervoor moeten zorgen dat de wereld een mooiere, eerlijkere en betere plek wordt voor mens, dier en natuur. 

Honeyguide steunt dit initiatief van harte. Daarom checken we bij al onze verborgen parels en belevenissen of ze voldoen aan minstens één van onze Positieve Impact Criteria, onze afgeleiden van de Sustainable Development Goals. Op deze manier creëren we een overzichtelijke gids met de mooiste plekjes en activiteiten, die stuk voor stuk bijdragen aan een mooiere en eerlijkere wereld. Lees hier meer over de specifieke Positieve Impact Criteria die je terugvindt op Honeyguide. 

In onderstaande video wordt meer uitgelegd over alle 17 Sustainable Development Goals:

 

https://www.youtube.com/watch?v=bbrYODvkvGk

Hoe zorgen jullie dat verborgen plekken niet verloren gaan onder de aandacht die jullie ze schenken?

Goede vraag! Door verborgen plekken te promoten kan de charme ervan verloren gaan wanneer het wordt ontdekt door het massatoerisme. Maar we zijn geen aanjagers van massatoerisme. Integendeel, we promoten bewust reizen met een positieve impact. 

Op zowel bekende als onbekende plekken kun je terecht als bewuste reiziger. We stimuleren reizen in het laagseizoen en buiten de piekuren om, juist om je ervaring te verrijken. We zetten kleinschalige plekjes in de spotlight, waar je simpelweg maar met een select aantal anderen terecht kunt. Omdat dat ze uniek maakt en behoudt. Door verborgen parels en belevenissen te delen die gelinkt zijn aan de Good Life Goals van de Verenigde Naties hopen we juist de plekken bekender te maken die meer onder de aandacht zouden moeten komen! 

Daarnaast communiceren we met ondernemers en bestemmingen om in gesprek te blijven over waar voor hen de behoeftes liggen. Zo kunnen we continu bijsturen en helpen het toerisme dichtbij huis te spreiden in tijd en ruimte, zodat iedereen de vruchten ervan kan plukken.