Koken op een kachel in een Dutch Oven, je eigen water pompen uit de grond en hout sprokkelen in het bos terwijl je omringt wordt door rust en prachtige natuur. Een verblijf in Cabiner in nationaal park de Drentsche Aa brengt je even helemaal back to basic maar wel op een ontzettend unieke en comfortabele manier! Ik heb ontzettend genoten van dit geweldige avontuur en laat jullie graag even meegenieten!

Door een bosrijke omgeving - 7 kilometer wandelen

Overnachten in een Cabiner is echt een hele unieke ervaring. Zo kun je niet bij het huisje komen door een bus, boot of auto te nemen, maar zul je voordat je vakantie kunt gaan vieren, een stuk moeten lopen door het prachtige natuurpark de Drentsche Aa.

Samen met een vriendin verbleef ik in Cabiner 6. Om hier te komen, konden we kiezen voor een wandeling van zeven kilometer of een wandeling van vijf kilometer. We besloten meteen om de uitdaging aan te gaan en kozen uiteraard voor een wandeltocht van zeven kilometer. Dit lijkt niet super ver, maar zo voelde het wel op een vochtige, warme en met vlagen regenachtige dag. Ook moet je natuurlijk al je spulletjes in een rugzak meenemen en heb je dus stiekem aardig wat gewicht op je rug.

Het was prima te doen maar toch een stukje zwaarder dan we hadden verwacht. Wat ontzettend veel goed maakt, is het leuke vooruitzicht om uiteindelijk bij het huisje uit te komen. Ook is de Drentsche Aa echt een prachtig bosrijk gebied en dus een prachtige plek om te voet te bewonderen. Na genoten te hebben van een wandeling waar we met pauze ongeveer anderhalf uur over deden, kwam het moment daar: onze prachtige Cabiner, aan de overkant van een ontzettend groot veld met bloemen en grassen. Een ware beloning. 

Koken op een houtkachel - zelf houthakken en

Zodra je aankomt bij jouw Cabiner ben je nog niet klaar met werken. Om warm te kunnen douchen, moet de houtkachel aangestoken worden en hier kun je dan ook meteen je maaltijd op koken. Wij hadden via Cabiner het vegetarische voedselpakket bestelt. Dit pakket haal je op bij het kantoor van Staatsbosbeheer waar je ook aan jouw wandeltocht begint. In de avond genoten wij van een overheerlijk stoofpotje met kikkererwten en naanbrood, allemaal klaargemaakt op de brandende houtkachel. In de avond maakten we onze overnight oats alvast klaar zodat we in de ochtend enkel het fruit nog moesten toevoegen. Super eenvoudig maar beide erg smaakvol!

Omringd door de Drentsche natuur - Totale rust en stilte

Ik ben een groot fan van kamperen omdat deze manier van vakantie vieren je dicht bij de natuur brengt. Echter ben ik ook zeker niet vies van wat comfort en dit maakt Cabiner nou zo uniek. Je wordt tijdens een verblijf omringd door uitgestrekte Nederlandse natuur en komt hierdoor volledig tot rust. Ondanks dat je wel gewoon moet werken om alles in het huisje draaiende te houden, geniet je ook zeker van een flinke dosis comfort.

De bedden zijn super comfortabel en alles wat je nodig hebt is gewoon aanwezig in het huisje. Toen we ’s avonds nog een wandelingetje maakte, kwamen we niemand tegen behalve een paar reeën die verderop in een veld naar ons stonden te kijken. Ook genoten we van een geweldige zonsondergang, knusse avond bij een brandende houtkachel en super stille nacht. Wakker worden met het geluid van de wind die tussen de bomen door waait en zingende vogeltjes was de kers op de taart van ons verblijf in Cabiner. 

Slaap ook in Cabiner - Bijzonder overnachten

Wil je ook een keer overnachten in Cabiner? Je kunt kiezen om in één Cabiner te overnachten of rond te trekken tussen de verschillende huisjes. Ik vond het echt een hele unieke ervaring en kwam volledig opgeladen terug! Cabiner 6 is echt een prachtig huisje maar aangezien de omliggende natuur echt heel erg mooi is, moeten de andere huisjes minstens net zo mooi zijn. 

Liefs, 
Anne-Floor

PS. Anne-Floor is Honeyguide ambassadeur en heeft daarnaast ook haar eigen blog Travel With. Een reisblog vol reisinspiratie weg van de massa.