Terwijl de regendruppels voor een knus geluid op het dak van de yurt zorgen, kruip ik nog een keer onder het dikke dekbed. Gedurende de nacht is onze tent koud geworden maar zolang ik onder de dekens blijf, is het heerlijk warm. Langzaam laat ik een been onder het dekbed uit glijden. Het is toch echt tijd om de kachel aan te steken zodat we van een heerlijke verwarmde tent genieten tijdens het ontbijt.

Langzaam gaat het vuurtje steeds harder knetteren en zijn we klaar om de dag te starten. Na het ontbijt staat een ontspannende yoga-sessie op ons te wachten. Wat is Nomadsland in het Sint Anthonisbos in Brabant een heerlijke plek. Hier gaan we zeker genieten!

Klaar voor een knus verblijf - Ons enthousiasme groeit

Als we woensdagmiddag vanaf de snelweg komen, wordt de omgeving steeds landelijker naarmate we dichter bij het terrein van Nomadsland komen. Samen met mijn vriendin Lieke mag ik een paar dagen genieten op deze bijzondere plek. De auto zit vol met boodschappen en warme kleren zodat we de dagen goed doorkomen. Enthousiast rijden we een zandpad op dat ons naar het begin van een bosrijk gebied brengt. De houten boog van Nomadsland doemt op tussen de hoge dennenbomen. We zijn gearriveerd.

We krijgen een warm ontvangst van Laura. Een van de crewleden die tijdens ons verblijf aanwezig is. Ze laat ons de yurt zien en verteld ons over alle toffe activiteiten die we tijdens ons verblijf kunnen doen. Lieke en ik kijken elkaar aan, dit wordt een fijn verblijf. 

Overnachten in een yurt - Een unieke ervaring

Ik ben bij veel mooie accommodaties geweest maar ik had nog nooit eerder in een yurt geslapen. Het yurtenkamp van Nomadsland is dus een kleine droom die uitkomt. De plafonds en deuren van de yurt is prachtig beschilderd. In het midden staat een houtkachel met daarachter een groot bed met kleurrijk beddengoed.

De yurts hebben slaapplekken voor 4 personen. Ook is er een koelbox, keukengerei en een fornuis aanwezig zodat je lekkere maaltijdjes kan maken. Mocht je het leuk vinden, is er ook een Dutch Oven waarmee je boven het vuur kan koken. Kortom, er is overal aan gedacht zodat je geniet van een fijn en compleet verblijf.

Ontspannende activiteiten - Kom tot rust

Als je een verblijf bij Nomadsland boekt, zijn er veel activiteiten waar je aan kan deelnemen. Zo worden er elke ochtend yogasessies en elke avond meditatiesessies gegeven. Voor de echte bikkels is er een mogelijkheid om deel te nemen aan ademsessies en een ijsbad. Een aantal middagen per week worden er broodbakworkshops gegeven.

Ook kan je vrijblijvend gebruik maken van de sauna en hottub. Heerlijk om onder de sterrenhemel de dag op een ontspannende manier af te sluiten. Bij aankomst krijg je een houthak workshop zodat je tijdens het verblijf weet hoe je op een veilige manier hout kan hakken voor de kachel. En er staan mountainbikes en zijn diverse wandelroutes waarmee je de omgeving verkent.

Een dag in de natuur - Rond het kampvuur

Het fijne aan een verblijf bij Nomadsland is dat je heel de dag in de natuur doorbrengt. De algemene woonkamer is gebouwd onder een groot tentdoek zodat je heel de dag frisse lucht krijgt maar toch droog zit tijdens een regenbui. En ook tijdens de meeste activiteiten geniet je van de buitenlucht.

Tijdens het verblijf deden we mee met een yogasessie in de grote tipi-tent. Echt ontzettend leuk hoe crewlid Anouk de yogalessen geeft. Ook deden we mee aan de broodbak-workshop. Hierbij krijgt je alles om een lekker deeg te maken en stokken om het brood boven het vuur te bakken. Een knusse activiteit die alle gasten van Nomadsland bij elkaar bracht rondom het kampvuur.

Een bijzondere omgeving - Stukje Scandinavië

Het Sint Anthonisbos is een bijzonder natuurgebied in het noordoosten van Brabant. Ik kreeg in de vroege ochtendmist het gevoel dat ik Scandinavië was. Er staan veel torenhoge naaldbomen in het bos. Vooral als de zon nog niet helemaal op is, is het bos een mysterieuze plek.

Ik wil Anouk, Laura, François en Mark extra bedanken voor het fijne verblijf. Hun warmte en gastvrijheid heeft ons verblijf nog fijner gemaakt dan dat het al was! Ben je ook van plan om bij Nomadsland te verblijven? Vergeet het dan niet te delen door #heyhoneyguide te gebruiken en ons te taggen met @honeyguide.nl.

Liefs,

Anne-Floor

Mooie accommodaties in de natuur - Unieke ervaringen