Zwolle, een stad met schattige straatjes, leuke plekjes om te genieten van een lekker hapje of drankje en winkeltjes waar mooie vondsten klaar liggen om ontdekt te worden.

Staat er een weekendje of dagje Zwolle op de planning? Dan moet je dit blog zeker lezen. In Zwolle zijn diverse leuke plekjes te vinden en ik deel er 7 in dit wat te doen in Zwolle-blog. Zo weet je precies waar je moet zijn wanneer je deze historische Hanzestad bezoekt.

1. De Gillende Keukenmeiden - Meerminneplein 7, Zwolle

De Gillende Keukenmeiden is een kleurrijke spot waar biologisch, huisgemaakt lekkers wordt gemaakt. Ze staan bekend om de lekkerste (vegan) taartjes maar ook voor ontbijt, lunch, koffie of een high tea kan je een bezoekje brengen.

Aan de rand van het centrum van Zwolle ligt deze fijne plek. Geniet met je blote voetjes in het gras bij het tuinterras of kies een gezellig plekje aan een van de tafeltjes binnen.

2. Conceptstore Moonloft - Spoelstraat 32, Zwolle

Wil jij jezelf of een ander verwennen met de mooiste sieraden, kleding of accessoires voor in huis? Dan is een bezoekje aan Conceptstore Moonloft zeker de moeite waard.

Ontdek duurzame merken als het Deense Konges Slojd waarbij de hele productie natuurbewust uitgevoerd wordt. Met deze spulletjes zorg je niet alleen dat jij en je huis er goed uitzien maar maak je ook nog bewuste keuzes.

3. Kas van Kaat - Kuyerhuislaan 8D, Zwolle

Kas van Kaat mag zeker niet op je lijstje met wat te doen in Zwolle ontbreken als je van plan bent om Zwolle te bezoeken. Bij deze sociale, biologische onderneming wordt met respect voor mensen en natuur gewerkt. In de Kas van Kaat vind je verschillende afdelingen waaronder een atelier, bakkerij, kwekerij en lunchcafé.

De geteelde groenten, het klein-fruit en de bloemen zijn allemaal biologisch. Ook wordt er zoveel mogelijk met lokale producten en duurzame en gerecyclede materialen gewerkt. Perfect dus als je verantwoord wil genieten!

4. Jantjes Lief - Mandjesstraat 4, Zwolle

Jantjes Lief zit in een van de gezelligste steegjes van Zwolle en is daarom alleen al de moeite waard om te bezoeken. De afwisselende gerechten worden gemaakt met verse en lokale producten. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld het brood van Kas van Kaat, de biologische kwekerij van Zwolle die onder plekje 3 genoemd is.

Naast dat je bij Jantjes Lief lekker kan lunchen en borrelen, is het ook mogelijk om een picknicktas te bestellen. Daarmee geniet je van de lekkerste gerechtjes op je favoriete plek in de Zwolse natuur.

Wil je er meteen een weekendje van maken? Jantjes Lief verhuurt ook een mooi ingericht appartement midden in het centrum van Zwolle.

5. Engel Winkelcafé - Sassenstraat 11, Zwolle

Een winkel en café in één. Engel Winkelcafé is niet alleen een leuke plek om te genieten van lekkere drankjes en gerechten maar ook vind je hier mooie vondsten. Eerlijke en heerlijke producten met een goede achtergrond is het motto.

Engel Winkelcafé werkt samen met diverse leveranciers zodat ze de tofste producten kunnen aanbieden. Denk aan zachte schapenvachten van Texels Vilt of kunstig porselein uit Atelier van Everdien.

Voor lekkere biologische en lokale producten uit het seizoen zit je goed bij deze gezellige verborgen parel in Zwolle. Of je nou zin hebt in een taartje, een gezond ontbijtje of uitgebreide lunch, bij Engel Winkelcafé geniet je gegarandeerd.

6. Boekwinkel Waanders in de Broeren - Achter de Broeren 1-3, Zwolle

Ben jij een echte boekenworm? Dan is een bezoekje aan Boekwinkel Waanders in de Broeren zeker de moeite waard. Deze boekhandel is extreem uniek omdat deze in de Broerenkerk zit.

Struin langs rijen met boeken, bewonder de pracht en praal van de kerk of drink een koffietje om een succesvol winkelmoment af te sluiten.

7. Lots & More - Sassenstraat 49, Zwolle

Voor de lekkerste All Day Brunch moet je naar Lots & More in een van de leukste straatjes van Zwolle. Met een liefde voor goed eten, worden de lekkerste gerechten gemaakt.

Het werken met locals staat centraal bij Lots & More. Ontdek de leukste accessoires en kunst van lokale ondernemers. Ook wordt er met lokale ingrediënten gewerkt in de gerechten. Zo hebben ze brood van de Stadsbakker en pulled jackfruit van het Eethuys.

Hopelijk heeft dit blog je geïnspireerd om een dagje of weekendje naar Zwolle te gaan. Met deze 7 tips voor wat te doen in Zwolle zal je sowieso een fijn weekend tegemoet gaan!

 

Liefs,

Anne-Floor

 

Buitenland ervaringen in Nederland - Meer blogs