Met een overvloed aan unieke restaurants in het hart van Haarlem, kan het lastig zijn om te kiezen. Maar waarom zou je? Ontdek Haarlem op een smakelijke manier met deze walking dinner route, waarbij je bij elk restaurant iets proeft en de stad op een culinaire manier ervaart. De route is 1.8 kilometer lang en duurt ongeveer 22 minuten zonder tussenstops. Veel plezier op deze gastronomische ontdekkingstocht!

1. SLA - Kruisweg 68B

We beginnen onze dag gezond bij biologische saladebar SLA. Dit familiebedrijf zet zich in voor zowel jouw gezondheid als die van de planeet, door alleen plantaardige en biologische ingrediënten te gebruiken. De salades en bowls zijn uniek en overheerlijk. Tip: probeer de 'Killer Kapsalon' of de 'Oh! Gado Gado'. Meer zin in iets kleins? Kies dan voor een ‘Choco Bliss Ball’ of een ‘Tahini Brownie’. Ook de zoetigheden van SLA zijn écht goddelijk!

2. Meneer Frans - Klein Heiligland 8

Vanaf SLA is het ongeveer 14 minuten lopen naar Meneer Frans. Dit restaurant is vernoemd naar meneer Frans van Duivenboden, de voormalige eigenaar van de gelijknamige interieurwinkel aan de Gedempte Oude Gracht. Dit restaurant serveert de lekkerste flammkuchen van Haarlem rechtstreeks uit de Elzas en andere biologische lekkernijen. Geniet binnen of bij mooi weer in de groene binnentuin van dit verborgen pareltje.

3. DeDAKKAS - De Witstraat 1A

Stappenteller weer aan en lopen maar! Gelukkig niet zo lang, want binnen vier minuten sta je al bij de volgende bestemming: DeDAKKAS. Dit is een geliefde plek onder de muggen (bijnaam voor een Haarlemmer). Dit restaurant, in de vorm van een kas, heeft namelijk een wel heel bijzondere locatie in Haarlem: boven op parkeergarage de Kamp. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de binnenstad. Links zie je de duinen, rechts de koepelgevangenis en recht voor je de Grote Sint Bavokerk. De ideale plek voor een borrel met de zon op je bol!

4. Restaurant Wereldkeuken - Lange Herenvest 122

Door naar het laatste restaurant van deze route! De laatste etappe brengt je binnen 7 minuten naar Restaurant Wereldkeuken. Hier verwelkomen gerechten uit Syrië, Somalië, Palestina, Iran, Thailand, Oezbekistan en de Oeigoerse keuken je. Het wekelijks wisselende menu is een eerbetoon aan de nationaliteiten van de chefs. Het voelt als thuiskomen voor zowel locals als nieuwe gasten.

Ga jij binnenkort deze culinaire route lopen? Of ben je al een keer eerder geweest bij deze restaurants in Haarlem? Laat het ons weten door #heyhoneyguide te gebruiken op Instagram of @honeyguide.nl te taggen.

Liefs,

Krisja