Honeyguide Ngoc ontdekte een weekend lang Katwijk aan Zee en Leiden. Plekken die alle ingrediënten in huis hebben om er een geslaagde staycation van te maken. Laat je door Ngoc inspireren om zelf op mini vakantie te gaan in Katwijk aan Zee.

Kamperen in de duinen - Katwijk aan Zee

'Het was een super leuke ervaring om in de pop-up caravan van Streek van Verassingen te mogen slapen', aldus Ngoc. 'Een leuke, knusse caravan waar ik op slag verliefd op was. Kamperen wordt extra leuk als je ook een fijne slaapplaats hebt'. De pop-up caravan is onderdeel van de campagne Streek van Verassingen die zich inzet om de regio rond Katwijk aan Zee, Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp te promoten. Een regio met talloze, schitterende fiets- en wandelroutes en verborgen parels. Ngoc bezocht er een paar tijdens haar mini vakantie in Katwijk aan Zee.

'Camping de Zuidduinen is een kleine en fijne camping bij Katwijk aan Zee waar je in de duinen kunt kamperen. Je kunt zo de duinen op om een wandeling te maken of te fietsen door het mooie duingebied. De rust die er heerst is echt een genot voor je geest. Tussendoor kun je je fiets parkeren en over de duinen lopen om een geweldig mooi uitzicht te krijgen van de zee en de zonsondergang'.

De Festina Lente tuin - Pluktuin

'Met vijf minuten loop je al naar de boulevard, waar je allerlei strandtentjes kunt vinden maar waar je ook surflessen en suplessen kunt volgen. Vanaf de camping is het slechts twee kilometer fietsen naar de Festina Lente tuin: een kwekerij met bijzondere planten, met een bezoektuin en een pluktuin. Op de foto zie je kweker Joke op het bankje zitten, bij wie je terecht kunt voor al je vragen over planten. De close-up foto van de bloemen komen uit de pluktuin. Een heerlijke plek om te bezoeken tijdens je mini vakantie in Katwijk aan Zee, en als je even weg wilt van het strand'.

Leestip: fan van pluktuinen? Lees dan dit blog over duurzame pluktuinen van Honeyguide Alea Sophie.

Ontdek Leiden - Rondvaart door het centrum

'Op zondag bezochten we museum Naturalis ter ere van hun 200-jarige bestaan. Het museum zelf is vooral leuk voor kinderen, maar als fotograaf haalde ik mijn hart op met de architectuur van het gebouw! Zo zie je maar weer, iedereen blij'.

'We eindigden onze dag met een rondvaart door de grachten van het centrum van Leiden. De schipper van Bootjes en Broodjes verzorgde een aangename tocht met hele leuke anekdotes over Leiden. Vooral met het hete zomerweer was dit de ideale manier om meer over de geschiedenis van Leiden te weten te komen'. 

Ben je benieuwd naar meer bijzondere tips voor een bezoek aan Leiden? Honeyguide Sarah schreef al eens een blog met 5 tips voor een dagje in Leiden. Perfect voor je staycation in Zuid-Holland. 

Liefs, 
Ngoc