Of je nou een digitale nomade bent, een freelancer of gewoon een liefhebber van flexwerken, Maastricht telt veel gezellige koffietentjes om te werken. Want zeg nou zelf, soms is het toch heerlijk om buiten de deur te werken op een plek die meer te bieden heeft dan alleen een bureau? Een plek waar je je laat inspireren, lokale smaken proeft en waar je connect met gelijkgestemden. In dit blog neem ik je mee op een ontdekkingsreis door Maastricht en deel ik vijf plekken waar je kunt (flex)werken.

1. Koffie bij Joost en Maartje - Maastrichter Heidenstraat 8

Als je op zoek bent naar een koffietentje in Maastricht met heerlijke koffie en een relaxte sfeer, dan is Koffie bij Joost en Maartje de place to be. Hier word je verwend met koffie van een Kees van der Westen machine (een van de beste koffiemachines van Nederland) en verse gebakjes die eigenaresse Maartje met liefde heeft gebakken. Of je nu binnen zit bij het grote raam, aan de werktafel of buiten op het terras, het zal je vast lukken om hier je to-do’s af te vinken. Met gratis wifi, stopcontacten en vriendelijke mensen om je heen voor een praatje, is dit de ideale plek om te werken en te ontspannen. En weet je wat nog meer zo leuk is aan deze zaak? Alle meubels zijn handgemaakt door eigenaar Joost.

2. Gedeelde Weelde - Petrus Regoutplein 2

Ons Honeyguide hart gaat sneller kloppen van plekken die duurzaamheid en lokale samenwerking stimuleren. Daarom mag Gedeelde Weelde ook zeker niet ontbreken in dit lijstje van (flex)werken in Maastricht. Gedeelde Weelde is een coöperatieve winkel die lokale ondernemers en inwoners samenbrengt om eerlijke en verse producten te maken en te verkopen. In het bijbehorende café kan je plaatsnemen om een aantal uur te werken, maar ook om te genieten van een biologische vegetarische lunch met diverse vegan en glutenvrije opties. Een betere inspirerende werkplek bestaat bijna niet, toch?

3. Boekhandel Dominicanen - Dominicanerkerkstraat 1

Stap binnen in de magische wereld van Boekhandel Dominicanen, uitgeroepen tot de mooiste boekwinkel ter wereld. Gevestigd in een adembenemende 700 jaar oude kerk, biedt deze plek een unieke mix van geschiedenis en moderniteit. Het interieur, een combinatie van glas, metaal, goud gekleurd glas-in-lood en eigentijdse kroonluchters, creëert een inspirerende sfeer. Achter in de winkel vind je de CoffeeLovers, een fantastische plek om te werken. Hier kun je gebruikmaken van goede wifi, een lange werktafel met comfortabele stoelen en voldoende stopcontacten. Soms kun je zelfs genieten van lezingen of live-muziek. Ik weet zeker dat dit het uniekste koffietentje in Maastricht is!

4. Grenzeloos - Boschstraat 98

Voor een warm welkom en uitstekende koffie ben je bij Grenzeloos aan het juiste adres. Deze sociale onderneming in Maastricht is niet alleen een fijn koffietentje om te werken, maar ook een plek waar je de lokale gemeenschap kunt ondersteunen. Hier helpen ze namelijk mensen met een vluchtelingenachtergrond om klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. De werknemers zijn blij dat ze hier een kans krijgen en dat zie je terug in de service. Alles wordt geserveerd met een brede glimlach. Met goede wifi, een centrale ligging en een warme inrichting, inclusief een fijne binnentuin, is dit een ideale plek voor een flexwerker als jij.

5. De Brandweerkantine - Capucijnenstraat 21

Ken jij De Brandweerkantine al? Dit voormalige brandweerkazerne in Maastricht is omgetoverd tot een inspirerend restaurant waar je ook fijn kunt flexwerken. Het interieur ademt nostalgie door de vintage meubels uit de jaren ’50 en ’60. Hierdoor voelt het echt aan als een creatieve broedplaats. Zoek een fijn plekje uit en klap je laptop open. Vergeet jezelf tussendoor ook zeker niet te trakteren op een van de heerlijke gerechten, gemaakt van seizoens- en streekproducten. De Brandweerkantine heeft ook een kantine-ruil-bibliotheek. Hier kun je boeken achterlaten en ruilen voor iets nieuws. Hoe leuk is dat?!

Zoals je leest zijn er genoeg koffietentjes in Maastricht waar je kunt werken en nieuwe creativiteit kan opdoen. Welke is jouw favoriet? Deel het met ons door @honeyguide.nl te gebruiken op Instagram of #heyhoneyguide. Ik ben heel benieuwd!

Liefs,

Krisja

 

Ontdek meer unieke plekken - Meer blogs