Op de Utrechtse Heuvelrug kun je jouw eigen sprookje beleven in een van de vele kastelen die deze streek rijk is. Veel van deze kastelen bieden ook rondleidingen aan waardoor je even achter de normaal gesloten poorten kunt gluren. Deze vijf kastelen op de Utrechtse Heuvelrug zijn in ieder geval een bezoek waard, dat kan ik je garanderen ;-).

1. Kasteel de Haar - Kasteellaan 1, Haarzuilens

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en is daarbij ook alles wat je bij een middeleeuws kasteel verwacht. Van de grote poort tot aan kleurrijke tuinen, alles heeft hier een verhaal. Het kasteel was ooit in privébezit van de familie van Zuylen en men zegt dat afstammelingen van de familie nog ieder jaar in het kasteel verblijven. Zelfs fashionicoon Coco Chanel en acteur Roger Moore hebben hier door de vertrekken gewandeld. 

  • Kasteel de Haar
  • Kasteel de Haar in Haarzuilens

2. Parc Broekhuizen - Broekhuizerlaan 2, Leersum

Dit landgoed klinkt misschien wat bekender in de oren. Wellicht ken je het als het decor van de Nederlandse versie van Assepoester. Maandelijks worden er exclusieve evenementen georganiseerd voor iedereen die zich een avond wilt omringen met luxe. Wil jij met je lief een romantische avond beleven? Of wellicht overnachten? Bezoek dan Parc Broekhuizen

  • Parc Broekhuizen op de Utrechtse Heuvelrug
  • Parc Broekhuizen op de Utrechtse Heuvelrug

3. Slot Zuylen - Tournooiveld 1, Oud-Zuilen

Een kasteel met een bijzondere familiegeschiedenis. In de 18e eeuw werd het kasteel verbouwd tot een buitenhuis. Inmiddels is Slot Zuylen een museum geworden, waar je de voormalige adellijke bewoners kunt bewonderen. Van de mooiste kunsten tot aan antieke meubels, Slot Zuylen ademt historie.

  • Slot Zuylen
  • Slot Zuylen

4. Kasteel Woerden - Kasteel 3, Woerden

Midden in het centrum van Woerden vind je Kasteel Woerden. Kasteel Woerden is de perfecte plek voor de meest uiteenlopende gelegenheden, maar als particuliere bezoeker ben je in het weekend welkom in het Kasteelcafe. Hier serveren ze vorstelijke hightea's met de allerlekkerste petit fours. Een goede aanrader een vriendinnenweekend.

  • Kasteel Woerden
  • Kasteel Woerden

5. Kasteel Sterkenburg - Langbroekerdijk 10, Driebergen-Rijsenburg

Kasteel Sterkenburg is omringd door een koetshuis, een tuinmanshuis en een prachtige tuin. Het kasteel kent een rijke geschiedenis en is vandaag de dag in dienst als luxe B&B. Je kunt zelfs overnachten een van de torenkamers, met een authentiek bed en hemelbed. Reporters Amanda en Marit zijn een tijdje terug bij Kasteel Sterkenburg geweest en hebben er een blog over geschreven. Benieuwd? Lees het hier. 

  • Kasteel Sterkenburg op de Utrechtse Heuvelrug
  • Kasteel Sterkenburg op de Utrechtse Heuvelrug

Aan ieder sprookje komt een eind, zo ook aan deze. Zet het verhaal voort en bezoek zeker één van de kastelen op de Utrechtse Heuvelrug. Deel je avonturen met ons via Instagram; gebruik #heyhoneyguide. Benieuwd naar nog meer mooie kastelen? Honeyguide Yalou schreef een blog over de mooiste kastelen in Nederland

Veel liefs,
Luus